reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

• Wszystkich głosujących
    164
reklama
Hej, Jaszczurko! to przepłaciłaś... u nas dzieciowe ciuszki tych firm są znacznie tańsze 1, 2 zł. i są naprawdę znakomitej jakości, czasem nowe.

Je jestem wielką zwolennixczką sklepów "ciuchlandów" !!!! Mój masluszek bardzo dużo fajnych ciuszków ma z tego typu sklepów i po odpowiednim upraniu i uprasowaniu wyglądają całkiem dobrze a zresztą na takie maluszki jak mój Igorek ubranka nie są jeszcze zniszczone ani schodzone a przy okazji widac jak wyglądaj po upraniu! Polecam wszystki bo można tanio i ciekawie ubrać nasze szkraby!!!!

Ja tez kupuje;)
Jak bylam jeszce w ciazy to bardzo chcialam, aby moja dzidzia miala kilka chciz ciuszkow nowych i fajnych. Jednak jak zobaczylam ze super sweterek na 56 cm kosztuje 75 zl to przeszlo mi od razu.
A w sklepach z odzieza z przeszloscia s sliczne rzeczy. Ostatnio kupilam piekny sweterek firmy GAP z metka. za 4 zl.

Wtyd czy nie,ale tylko w ciuszkach małej kupuje i ma naprawde sliczne łaszki. za 40 zł jest modnie ubrana na cały sezon,a nowe ubranka ma tylko z prezentów.ostatnionio znalazłam nowa sukienke za 1 zł:-)

Witam się i ja :-) od razu się przyznaję że siebie i córeczkę ubieram w second handach :-) starszaka już nie bardzo bo... na chlopaka w wieku 5-7 lat ciężko znaleźć ciuch ktory nie bedzie nosił śladów użytkowania :-D ale cos tam do babci na wieś mu kupuje :-)
kupuje też na allegro używane ciuszki - najczęsciej w pakach :-) ale kupiłam też małej sukieneczkę do chrztu - za 20,50zl... cudna :-) po chrzcie wystawiłam ją na allergo i....zarobiłam ponad 100% na tym interesie ;-)

Polecam sieć Scandia (wycenione ciuchy na wieszakach - po 2 dni promocji "wszystko za 50%" i "każda rzecz za 3 zł") i Polo (kosze z ciuchami, niestety często brudne i poplamione ale za to za 1 zł)

ostatnio jakaś babka otwarła u mnie w mieście ekskluzywny second hand dla dzieci ale ceni sie.... fakt że ciuchy markowe ale za sweterek 16 zl to...albo ja już taka zmanierowana jestem ;-) :-)

ciuchy ciązowe (głównie H&M) kupowałam po 3 zł za sztukę i w ogóle to niepamiętam kiedy ostatnio kupilam sobie nowych ciuch...dzieciaki nówki maja główie z prezentów ;-)

a oto uzywana kiecka do chrztu i płaszczyk za 1 zł...

Załączniki

• DSC_0899_.jpg
    DSC_0899_.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 83
  • IMG_0083.jpg
    IMG_0083.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 59
Ja też lubię kupować w second handach :) dla dzieci są tam markowe ciuszki, wybieram takie wcale nie zniszczone albo całkiem nowe. Mam taki jeden sklepik z używaną odzieżą niedaleko domu, i tam dziecinne spodenki są za 1-2zł, a body czy koszulki kosztują 2-5zł. Raz jeszcze w ciąży byłam w innym tego typu sklepie i na wieszakach były dziecinne ciuszki co jeden to ładniejsze, ale to takie na 1-3 latka więc jeszcze nie mam co tam kupować chociaż chętnie wzięłabym wszystko takie śliczne były serio. Sama też mam większość ciuchów z "używanych" i jestem bardzo zadowolona, i powiem wam że samo szperanie w takim second handzie mnie odstresowuje, nawet jeśli nic nie upoluję ;)

monja :-) ja chyba jestem uzalezniona...jak nie dla siebie to dla kolezanek kupuje ;-) no i norma że kupuje młodej ciuchy na zapas... ten plaszczyk to rozmiar 104/110 a Monika teraz nosi 74/80 :-)

reklama
Do góry