reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już się zaczęło?

już byłao o tym,że dobrze kochać sie do końca przed terminem .Teraz to troszkę za wcześnie bo sperma powoduje skurcze.Więc uważaj.
.
Ale ja o tym wiem :-) Pisałam to dziewczynom, żeby zwrócić uwagę właśnie na ten aspekt, bo może są tak nieświadome jak ja na początku. Teraz jeśli się tak u mnie zdarzy to od razu nospa idzie w ruch.

reklama
A u mnie ze względu na skrócenie szyjki i jeszcze 5 tygodni do terminu póki co zakaz ;) przynajmniej na 2 tygodnie.

A mnie dopadły częstsze bóle i napinania brzucha chyba jak się dowiedziałam, że ta szyjka rozwarta. To chyba z nerwów jak pisze Forever, bo ja teraz ciągle myślę żebym za szybko nie zaczęła rodzić :/

cześć dziewczynki
Przeczytałam cały temat trochę się uśmiałam, ale i przeraziłam, ja od początku ciąży nie miałam żadnych problemów z zaparciami, ale ostatnio to już w ogóle przesada nie mam biegunki ale z pięć albo sześć razy jestem w wc w ciągu dnia, od tygodnia czuję bóle dość często takie jak na miesiączkę, zgaga nie daje mi żyć choć nic takiego nie jem co mogło by ją powodować. A brzuch to mi opadł już z dwa tygodnie temu. I jeszcze jedno nie mogę znieść zapachu mojego śluzu, sorry :-D:-D i najlepsze że mam wrażenie że wszyscy to czują :-D:-D

Może to głupie pytanie ale co to jest ten czop ? Śluz jakiś.

agabre ty to chyba naprawdę już wkrótce

Mnie przeraża że właśnie w tym dniu jak się wszystko zacznie to będę sama. Że mój M będzie w pracy, mieszkamy za granicą więc żadnej rodziny znajomi no cóż też wszyscy pracują. I może to głupie przeczucie ale chyba nie dotrwam do 10 czerwca. W tym tygodniu planuję spakować torbę żeby już być gotową.

https://www.babyboom.pl/forum/members/agabre-75116.html

Roselita, a ja mam wrażenie, że mój śluz niemal stracił zapach ;-) Zupełnie odwrotnie ;-) Co do reszty - cóż, nasze organizmy przygotowują się do masakry, jak potrafią najlepiej :-p Mam nadzieję, że każda z nas urodzi szybko i szybko zapomnimy o bólu...

Roselita jezeli wydzielina ma nieprzyjemny zapach to powinnas isc do ginka, bo to moze byc jakios stan zapalny, w tym czasie moze to byc niebezpieczne.

Ja też już zaczynam powolutku zauważać jakieś zmiany w funkcjonowaniu mojego organizmu.Ostatnio też miałam galaretkę taką dziwną ale było jej dosyć mało.Z Igorem też zaczynała mi stopniowo się wydostawać nie wszystko na raz.Brzuch jak już wspominałam mam bardzo nisko-rękę już dawno włożę miedzy biust a brzuch.Od kilku dni niepokoi mnie ciśnienie i puchnięcie.Wczoraj mama powiedziała mi ,że zatrucie ciążowe miała i przy mnie i przy moim bracie a to podobno genetyczne...:zawstydzona/y: Aż się zaczynam bać.I coraz częściej myślę czy to będzie znowu poród wywoływany czy tym razem uda mi się uniknąć tej paskudnej oksytocyny...ehhh.Za dużo myśli!!!!

reklama
ja mam taka galaretke zielonkawa i zółtą od 2 tygodni zazwyczaj po spaniu jest jej więcej :-) nie wiem ale pewnie to nie to bo mowiłam o tym ginekologowi a ona powiedziała ze sprawdzala i to ponoć jeszcze nie jest czop :-)

Do góry