reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

przepiękne!! a jakie pućki fajowe :-) i te usteczka! cud miód malina! jak patrzę na Leosia (;-)) Anię i Karolka to aż chce mi się żeby Feluś wyszedł ;-) ale nie nie nie! ma tam jeszcze sobie siedzieć w brzuszku ;-) tylko dać dziś mamie spać................

reklama
boskie maluszki!!!!!!!!!!!!! przesłodkie!!!!!!!!!!!!!!! cudne!!!!!!!!!!!!!!!!!
Natt ty podwójna szczęściaro - jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cudne maluchy!!! na pierwszych to mi się wydawali tacy różni ale na wspólnym zdjęciu już bardziej podobni:) zalezy jak się patrzy - ale chyba bardziej tatusiowi, przynajmniej Karol...

Natt gratulacje raz jeszcze!!!dużo siły życzę a do Karolów zwłaszcza to trzeba dużo siły i morza cierpliwości:)

Ostatnia edycja:
hej kochane! przede wszystkim baaardzo dziekujemy za gratulacje i wszystkie ciepłe słowa.
Ja własnie korzystam z intymnej chwili z podwojnym laktatorem;-)....
Jak jest????mamy muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuultum pracy! i t nawet nie przy Karolu i Ani ,bo oni na razie jedza,trawia i spia, a przy Nati,ktora jest teraz meeega absorbujaca,ciagle chce trzymac dzieci na raczkach,karmic itp. oczywiscie wszystko pod naszym nadzorem! Nati jest przesłodka w stos do maluszkow,ale tak jak mowie jest tez baatdzo wymagajaca. ciagle wyciaga jakies zabawki i chce bysmy sie z nia bawili,a my musimy np nakarmic maluchy,przewinac,pozmywac butle a jest tego od groma,ogarnac chate,no i w koncu cos zjesc,przy czym najoierw dla Nati jedzonko rzecz jasna,no i tez pieluchy itd.
ach! no i pranie,pranie,pranie!
powoli wdazamy sie w system,ale jeszcze musimy sie wiecej sprezac,co by np znalezc chwilke na drzemke,bo padamy na twarze.
Moi rodzice nam pomagaja,teściowie sie oczywiscie wypieli na wzystko(niech zapomna,ze ich wpuszcze do domu,zeby odwiedzic dzieci. Wiecie co dali orzez Jarka dla dzieci??? dwa gryzaki,zktorych odpada farba i co widac golym okiem, oraz 2 4-ro paki body dla bliźniakow kupione w outlecie tchibo i w zwiazku z tym wzieli rozmiary jakkie były czyli jedne na 80cm,drugie na 92!!! az sie lcina chce rzucic!!!!!!!idioci i jeszcze klamia ze specjalnie takie ciut wieksze brali. Dla wczesniakow!czujecie????idioooci!!!!no i oczywiscie przyleźli do szpitala,mimo ze prosiłam,ze nie chce odwiedzin a powodem nawet wyjatkowo nie jest moja niechec do nich(bo do pewnych rzeczy sie zmuszam,zeby J nie robic przykrosci),ale moja alergia wziewna na papuge,ktora posiadaja i nie sa w stanie zrozumiec,ze alergeny maja na ciechach i jak ktos ma tak silne objawy jak ja,ze sie dusi,dostaje astmy to najmniejszy kontakt jest niewskazany a juz zwlaszcza w momencie gdy ja musze dojsc do siebie po badx cp badz trudnym porodzie! i zeby nie bylo ze mam alergie na nich,choc to tez,to moja siostra tak samo do nas nie przychodzi bo podobna alergie mam na koty,ktore z kolei ma kasia.No a najwazniejsze jest to,ze poniewaz i ja i J jestesmy alergikami jest duza szansa,ze dzieci tez,wiec jest zrozumiale ,ze przy wczesniakach,ktore mialy problemy oddechowe nie dopuszcze osob ktore moga im teraz jak sa tacy maleńcy zaszkodzic! i wole byc przewrazliwiona i dmuchac na zimne niz jezdzic po lekarzach,ktorych i tak bedziemy czesciej odwiedzac przeciez!)Aaaaaa sie rozpisalam i baniaczki mam pelne mleka!jupiii::).

A teraz chwile o dzieciach.
Karol to oaza spokoju,Ania dynamicik,ze wooooow!Sa absolutnie cudowni i tacy malency i chudzi jeszcze. Karmie ich moim mleczkiem,ale z butli z dwoch powodow: 1. musimy baardzo pilnowac ile jedza,a przy cycu tego sie ni da okreslic...2.moze karmic ze mna jeszcze ktos,wiec jest to oszczednosc czsu,ktory i tu po 3.musimy miec tez dla Nati przeciez!. pewnie gdyby ie to to karmilabym piersia,a tak trzeba wybrac najlepsze dla WSZYSTKICH rozwiazanie.Na szczescie pokarm produkuje jak cysterna,co oczywiscie juz sprawiło,ze zrzucilam juz wszystko co w ciazy przytylam czyli 14kg! Ale musze uwazac i pilnowac diety,zeby pokarmu nie stracic bo to teraz dla nie szcegolnie wazne a nie tam jakies kg;-);-).
Kochane na reszte newsow musicie poczekac do nastepnego dojenia:-D:-D:-D..
A w nastepnym odcinku....: relacja z porodu. zapraszam wszystkich na program:-D:-D:-D:-D

PS.jeszcze źle nie jest bo zarcik sie mnie trzyma:)

buzi

wow! Natt ale elaborat:)
kochana super ze juz w domku....Oli tak z dobry miesiac walczyla o kazda sekunde uwagi....pozniej zrozumiala ze jak daje Nati spac to jest czas tylko dla niej i Sylwi....wiec pozniej nie bylo klopotu....
co do tesciow to wspolczuje, ze tak potrafia bezmyslnie sie zachowac:/
niestety ale rodziny sie nie wybiera:(
ale ciesze sie bardzo ze dzieciaczki zdrowe i apetyt maja..i mmleczarnia super produkcje ma:)
czekam na kolejne wiesci:)
caluski dla trio:)

natt witajcie z powrotem
super,ze juz w domku i napewno jest dość napiety plan na razie i Natalka ,która potrzebuje napewno teraz wiecej uwagi ale przyzwyczai sie do nowej sytuacji i bedzie wam napewno luźniej
ależ ci zazdroszczę tych dwóch szkrabów bo zawsze marzyly mi sie bliżniaki(ale juz niestety niet),niech sie zdroro chowaja i rosną jak na drożdżach

a co do rodziny zwłaszcza tesciów mam takie samo podejście do teściowej,czasem toleruje tylko ze względu na męza
ale co zrobic damy rade

Witajcie w ten piździawy dzień:no:

NATT JESTEŚ SUPER KOBIETA I MATKA!! GRATULUJE CI I ŻYCZE BYS JAK NAJDŁUZEJ POSUADAŁA TĘ ENERGIE CO TERAZ A W OPIEKE NAD DZIECMI WDROŻYSZ SIĘ SZYBCIEJ NIZ MYŚLISZ!! BUZIAKI:-):-)

siedze i nic mi się nie chce kompletnie nic, pranie nie schnie a wieczorem musze wszystko do walizek spakować!!! nerwy i stresy mam, przed nami ok 570km czyli jakies 10-11h z 3 dzieci.....
18latek zostaje w domu ze względu że choroba się rozwinęła!!! wygląda maskrycznie a ja mam nerwy nie z pododu jgo zdrowia tylko ze zostaje na ten tydzien sam..... choc mi się to nie uśmiecha...

Piwonia chyba raczej po drodze się nie spotkamy ale tak na wszelki wypadek zaraz dodam sobie Twój nr tel;-) chociaż się odezwe jak mi tam.

dziewczęta pozdrawiam wszystkie!!!

NATT! Twoje dzieci są CUDNE! I Ania i Karol i Natalka! A ty jesteś bomba energetyczna! Pozdrawiam Cię moco!

reklama
Jejku dziewczyny,alez wy jestescie cudowne. Potraficie człowiekowi tak akumulatorki podladowac jak nikt inny. Wwielki buziak dla was.

w wolnej chwili(hihihii jak to brzmi:):):)) powrzucam fotki i opisze co obiecałam:)

Teraz tak na szybko wpadlam,bo szukam info o laktatorowych mamach;-)

Do góry