reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

Reksio, spokojnie, na pewno będzie wszystko ok

Enka witajcie spowrotem :-) gratulacje ogromne i buziaczki dla Wojtusia :************
czekamy na relacje jak znajdziesz chwilke

reklama
dziewczyny jestem posrana :-(
byłam dziś rano na badaniach, potem ok 17 je odebrałam.. i wyszło że mam cytomegalie :-( w poniedziałek o 9.40 mam wizyte.. chciałam iść dziś ale koleś jest na urlopie.. :-( zaraz padne normalnie :-( jestem tak zestresowana że szok.. dobrze że Feluś już jest duży i jakby coś to chyba mogą go już wyjąć nie? :-(

Reksio, masz dobrego gina??/ Z wynikami biegiem do niego!!!
Kiedy miałas ostatnie usg??????
Wczesniej robiłas badanie w ierunku CMV?? Wczesniej tzn przed ciążą
Jaki masz wynik Igg i IGm????

Reksio, napisze wprost - CMV jest OGROMNIE niebezpieczna dla dziecka w ostatnim trymestrze!! Oszczędze Ci szczegółów. Nie strasze Cię, ale biegiem do gina. W razie czego trzeba natychmiast zacząć leczenie.
CMV jest ogromnie popularnym wirusem (połowa populacji jest nosicielami), dla dorosłych to pikuś, wot katarem sie objawia i tyle. Jesli jednak zarazisz się w ciąży... Nie lekceważ tego bron Boże!!
Jezu, mam nadzieje, ze to pomyłka laboratoryjna..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ostatnie badanie cmv miałam robione 2 miesiące temu.. a usg było 3 tyg temu i Mały jest w normie - lekarz nie znalazł nic niepokojącego.. zarazić się musiałam teraz....
ale jestem posrana.. jutro 9.40 lekarz więc plizzzzzzzzzzzzzzz trzymajcie kciuki... :-(

Olu, kciuki zaciśnięte i dobre anioły naganiam z całych sił.
Wszystko przeczytałam.
Pisz jutro zaraz po wizycie

REKSIO trzymam kciuki! Na pocieszkę mogę Ci napisać, że moja koleżanka miała cytomegalię w ciąży i z jej synkiem jest wszystko ok. Spróbuj się na ile to możliwe uspokoić i nie nakręcać. Jutro wizyta u gina - mam nadzieję, że Ci wszystko rozjaśni.

Reksio, i ja trzymam moooocno kciuki!!! Wiem, jakie to paskudztwo, bo i do mnie się kiedyś przypałętało.
Musisz być dobrej myśli.

reklama
Do góry