reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest mozliwosc obumarcia ciąży

Pewnie tak, dlatego zadaje te pytania. Czy były jakieś działania wcześniej bo i na badanie bety i.przyrostow jest już raczej też za późno.
Tak czy inaczej bez USG niczego się nie dowie. Powinno już być serduszko na tym etapie. A jeśli ciąża niestety obumarła to i tak na takim etapie nie da się nic zrobić czy to w szpitalu czy to w domu czy gdziekolwiek. Tylko wizyta da odpowiedź.
Dokładnie. 🙂 No i same objawy lub ich brak nie wskazują czy z ciążą jest wszystko ok.

reklama
No tylko ze jak dziewczyna zrobiła test i czeka 2 miesiące na wizytę to jest w min. 12tygodniu
Nie wiele osób się na to łapie ale jakby to becikowe już przepadło. O USG prenatalnych nie wspomnę

Pominę fakt że zgodnie z prawem ciężarna powinna być przyjęta do specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych

No tylko ze jak dziewczyna zrobiła test i czeka 2 miesiące na wizytę to jest w min. 12tygodniu
Nie wiele osób się na to łapie ale jakby to becikowe już przepadło. O USG prenatalnych nie wspomnę

Pominę fakt że zgodnie z prawem ciężarna powinna być przyjęta do specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych
Co do tego prawa, że w ciągu 7 dni- to prawda ale bez możliwości wyboru lekarza czyli pierwszy lepszy, zazwyczaj najgorszy więc to słaby pomysł zazwyczaj. 😅

Nie wiem wcześniej napisała o 8 tygodniu ciąży. Chyba że ciąże zaczęła liczyć dopiero od testu, to wtedy by się zgadzało że jest jeszcze dalej 😱
Ogólnie to dużo pytań, mało odpowiedzi także...dwa miesiące czekania na wizytę to jakieś szokujące dla mnie

Co do tego prawa, że w ciągu 7 dni- to prawda ale bez możliwości wyboru lekarza czyli pierwszy lepszy, zazwyczaj najgorszy więc to słaby pomysł zazwyczaj. 😅
Ja tam teraz jak chciałam.na USG piersi czy tarczycy i mówię że w ciąży na cito mam skierowanie to i tak zostałam olana😁 i musiałam czekać standardowo, także ten przepis jeszcze ani razu mi nie posłużył😅

Do góry