reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

krkrisz - Mama sprzata w kancelarii kiedys ja z nia tam sprzatałam ale teraz juz nie miałabym z kim barta zostawic i nawet nie chce mi się i ten czas w ole spedzic z bartkiem, ja mojemu zawsze rano ide do łazienki otwieram na oścież drzwi i wołam myjemy zabki Bartka przybiega, napoczatku dawałam mu szczoteczke (dla dzieci baby ono z włosiem) tylko z woda zeby sie przyzwyczajał teraz juz z odrobinka pasty Ziajka. I tak sobie myjemy codziennie te zeby. musze wprowadzic rytuał wieczorem ale to moze za jakis czas.

Jagmar no to ładny spacerek najważniejsze że Zosia się wyspała i ty znalazłaś ksiązeczke dla niej

amandea ja z bartusiem bylam w nd u Ciebie przed pracą starałam się żeby nie pukał w szyby :-)

Julka przperaszam że się wypytuje jeżdzisz na garbary na leczenie?

Natuska ja z wiadomych przyczyn odpadam praca

Krikrisz ja to sie pewnie nie dopasuje wiec na serio zrobcie same bo ja non stop pracuje i nawet wolnego nie moge wziasc a potem sie bede stresowac ze nie moge bo cos tam. Zróbcie same i nie róbcie sobie ze mna problemu. ZAwsze namieszam i potem tak wychodzi. Obiecuje że w lipcu i sierpniu nie bede mieszac i bede grzeczna.

Tygrynka w pt ma byc 28 stopni wiec sie wygrzejcie za nas ;) Powodzenia w pisaniu artykułów na pewno się uda ;)

Lilou mam znajomą mame mojej kolezanki szuka pracy jako niania mieszka na ratajach ale pochodzi z warszawskiego kobieta ma okolo 50 lat i jest spoko mojego bartusia uwielbia. Ja polecac nie lubie ale robie wyjatek namiar moge dac sama sie dogadasz spotkasz i zdecydujesz.

Mój Bartuś dziś wytrzymał (cud) do 20. na dworze był ze trzy razy rano przed drzemka po drzemce i przed nocnym spaniem jeszcze super się bawił z kuzynem roczniakiem w szoku byłam dzisiaj humor super macie racje pewnie pogoda to jemu tez sie chciało. Winde mi odcieli do czwartku i biedny bartuś z babcia nie bedzie wychodził bo biedna go nie wniesie pozniej do gory. Dobrze że mamy balkon to sobie tam maluszek posiedzi jak będzie z babcia.

reklama
Tygrynka no moge jutro byc nad maltą :p mi szkoda pogody zeby do jupi isc :-p wole na dworze :p

An my od 15 na dworze do 19 :p

dzisiaj zrobilismy pierwsza w tym roku wycieczkę przyczepką, ale bez roweru :p musiałam spardzic czy wysiadzą w niej jak pojedziemy na działke :p i nie ma problemu :p nie cheli z niej wysiąść :eek::-D poszlismy na środkę, po kupelę z 2 córeczkami, potem na osiedle na plac zabaw, pozniej kolacyjka w 6 osobowy składzie, i przed chwilą pojechały :-) dzieciaki przed chwila posżły spac takze mam nadziej ze dłuzej pospia :-p

Filip dostła sie do przedszkolą !!!!!:tak: teraz musze tylko skoczyc sie dowiedziec czy je przenoszą czy nie, bo jesli chca zmienic lokalizacje to go przepisze do innego, blizej :p wazne ze miejsce juz ma :) swoja droga to mi sie troche przykro zrobilo, bo to znaczy ze ja sie starzeje, a dziecko mam juz takie duze :szok::eek::-D

Natuśka oj tam starzejesz, dzieci Ci tylko rosną ;) gratuluję Filipkowi!! to jesteśmy na jutro umówione? tak do 19 właśnie :D a mi tam jednego dnia na jupi nie szkoda, do października daleko, jeszcze nie raz pięknie będzie :p

Miałam się pytać Ishi jak Jaś? dostał sie gdzie chciałaś?

Natuska super że Filip sie dostał, E tam stara bez przesady masz jeszcze Emi młodszą od Filipa ;) tyle ha na dworze ja zawsze sądziłam że ty terminator pod tą skórą :-p

Edit : Amandea pytałam dlatego żeby cie w weekend jakiś jak będziesz wolna od szkoły wyciągnąć na spacer ;)

An82 my na spacer zawsze chętne, w weekendy tylko niedziela, bo ja mam szkolę tylko w soboty ale za to co tydzień. Niefajnie z windą, wysoko mieszkasz? No ale tak czy owak Bartuś to chłop jak dąb! Jak idą obroty?

Na-tuska no i Filipko przedszkolak..ale własnie masz jeszcze Micię malutką. Słodziutką :tak:

Tygrynka a ten nanodent może połknąć w razie W? Uwielbiam elektryczne szczoteczki! Jak idzie Sebusiowi, nie boi się? Zosia ma taką minę jak to robię, taką zniesmaczona jakbym przynajmniej sobie borowała..

Natuśka miałam się wcześniej pytać jak się Twoje dzieci bawiły na weselu. Poza tym, że Ty za nimi biegałaś ;p. Nie nudziły się? My w październiku mamy ślub własny i zastanawiam się jak dzieciaki ogarnąć bo przy takiej okazji jakoś nie chce mi się za nimi ganiać.

Skrzat promocja w "naszej" farmie się skończyła więc nie kupiłam Ci kremu.

Kurde mam ostatnio skopany nastrój i ciągle spać mi się chce. Z jednej strony nie ma sie co dziwić skoro chodzę późno spać i Zofik i Marysia pobudkę robią o 6 a w między czasie wstaje na karmienie. ehhhh muszę się ogarnąć ;p.

Cześć

Wczoraj ponarzekałam i dzisiaj obudziłam się wyspana :). Zaraz obiad ogarnę i cały dzień przed nami. Pogoda ma być ładna więc tylko muszę wybrać kierunek nasze podróży.

Miłego dnia !

amandae No ja podobnie, poki co mam tylko slikonowa szczoteczke to juz chyba czas na cos wiecej ;).

jagmar To sie znow biedna nachodzilas ;). U nas wczoraj tez byl jakis problem z zasnieciem mala padla na spacerze
jak byla juz pora na powrot do domu godz15 i spala tylko 30mmin.
A od kiedy szczotkowalas? U nas problem bedzie wieczorem bo przy butelce mala zasypia, wiec ciezko jej bedzie umyc
po jedzeniu.
Dobrze ze dzis masz lepszy humor ;), zaprosilabym cie w nasze kierunki ale dzis mama przyjedza, a moze dolaczysz
jutro na malte?

Tygrynka Czyli juz trzeba zaczac ;). Mala narazie ma 4 i 5 wychodzacego zabka wiec nie tak zle.
Czuje sie lepiej mniej zmeczona, wymioty srednio raz na dobe wczoraj mi sie udalo nie wymiotowac ;),
i w koncu udalo mi sie poradzic troche z aleriagia wiec moge oddychac przez nos ;) co tez pozwala sie wyspac
normalnie ;).

an82 Ja tez chcialam zeby przy mnie sie uczyla ale ja z myciem zabkow narazie zonk bo pasta powoduje wymioty
wiec robie to szybko i nie ma szans na zabawe w tym czasie ;).
Oki ;).
A ktore pietro?

na-uska Oj tam oj tam zyskasz troche czasu dla siebie ;)))))).
A o ktorej jutro na tej malce chcesz byc?
Bo moj M mnie jutro opuszcza wiec moze tez bym sie wybrala, w sumie na Srodke mam bezposredni autobus co
prawda jedzie chyba z 45min ale co tam ;), tylko ja na 19 musze byc juz w domku bo tak mam kompanie,
no i chyba tez wolalabym posiedziec na dworze.

OK dzis chyba musze isc kupic dziecku zbawki do piaskownicy zeby nie musialo okradac innych dzieci ;),
bo nasze zostaly u rodzicow. Pogoda zapowiada sie piekna wiec milego dnia chyba nie trzeba zyczyc ;).

reklama
Witam
Tygrybnka to sie zdzownimy doklłądnie o której, i w jakim miejscu :):) jakby ktos jeszcze miał ochotę to zapraszamy :) jakbys chciał wczesniej isc to daj mi znac to Emila przespi sie na dworze anie w domu, bo moje dziecko które kiedys spało jak mysz teraz garuje w dzien 3 godziny :szok:

z tym przedszkolem to musze jechac i z dyrektorką pogadac, problem polega na tym ze znalazł sie włsciciel ziemi na której stoi budynek, a budenek nalezy do kolei :confused2: włsciciele chcieli aby miasto im dało inne budynki/ziemie w miescie ale jak zwykle grobelny i jego mafia, wypieli sie i stwierdzili ze mają brac co ich, przedszkola przeciez są nie potrzebne :eek: to nic ze ja tam chodziłam,moj tataitd ;/ przedszkole w tym miejscu jest od 1941 roku, maja własną kuchnie, 2place zabaw, kilka sal, i wymieniac bym mogła bez konca ;/ no nic teraz czekamy co tez nasz prezydent wymysli, (chcą przeniesc przedszkole do szkoły, jakos nie widze 3-latków biegających po korytarzu z gimazjalistami itd :no: wazne ze miejsce jest :tak: potem bede kombinowac :p

Do góry