reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Krklisz no u nas 2 i pół ząbka jak u Oliwki? No czas już pewnie, koło rosmanna będę to muszę się rozejrzeć za tym nanodentem. Ale szczoteczkę chętnie gryzie.

An82 to będziemy w kontakcie:-) mam nadzieje, ze K. przyjedzie w ten weekend, ale po majówce koniecznie!

Jagmar a widzisz może gorsze dzień wczoraj :-). hm.. bo na drzemkę w ciagu dnia chyba nie masz szans? Czy jest taka pora że Dziewczynki naraz spią?

Zosia znowu broi plecami do mnie, i znowu wszystkie chusteczki nawilżane porozrzucane. Nie umiem się na nią złościć jak ona tam kombinuje i się odwraca, cwaniara. Dzisiaj wreszcie ten chirurg, ale dopiero popołudniu, jak ja bym chciała wiedzieć co to jest.

Miłego dnia Dziewczynki!

reklama
Hello:)
Ja wczoraj już nie zajrzałam, ale wróciłam do domu koło 18. Najpierw plac zabaw, więc Basia wybawiona, a potem u babci;) Miałam wracac autobusem, ale na Grunwaldzie dantejskie sceny, Młoda zaczęła się niepokoić w wózku na przystanku, więc ruszyłam ze skrzyżowania Grchowska/Grunwaldzka pieszo:p I jakoś doszłysmy, Basia połowę drogi na nóżkach i co i tak był problem ze zaśnięciem, poszla spać ponoc koło 21;/ A ja wypuściłam się na nocką do kuzynki:D Pogaduchy, winko, lody:) to lubię :tak:a Zet się dzieckiem opiekował, jak na porządną żonę wróciłam o 8 i śniadanko lubemu zrobiłam:D
Teraz walczę z Młoda bo ona ciagle ściaga rajstopy do kolan i chce na nocnik i jak ubierzesz znów się rozbiera i tak od godziny siedziałyśmy bez efektu aż w końcu siku w rajstopy zrobiła;P
Krkisz Basi ząbki myję Elmexem dla dzieci, ona nie wypluwa wiec malo pasty biore bo reszte zjada, ale ladnie paszcze otwiera, zaczelam tez jak miala mniej wiecej rok:) U nas tez pije mleko, po umyciu zebow, ale jak sie udam to staram jej sie chcoiaz woda wtedy przetrzec jak zasnie!
Na-tuska podobne jaja były z budynkiem chyba VIII LO, ale jak przyjeli dzieci to muszą miec jakiś plan w zanadrzu, bo inaczej by naboru nie robili!
Amandae trzymam kciiuki za wizytę!
Miłego dzionka!

Filip dostła sie do przedszkolą !!!!!:tak:

super.....kolejne dziecko zaczyna edukacje przedszkolną..... :tak::-D:tak:

Amandae, oby wizyta była konkretna i wszystko Wam sie wyjaśniło.... :tak:

a co z BB-owym wyjściem do Nowego ZOO, bo ja bym chciała sie załapać, ale musiałabym wiedzieć troszkę wcześniej aby urlop załatwić.... :tak::-D:tak:

Jagmar, Skrzat a może Lasek Marceliński dzisiaj popołudniu.... ok. 17.00.....

Ostatnia edycja:
Wrr.. dostałam telefon z przychodni że pana doktora nie ma i mogę przyjść jutro. Ale jestem zła, chcę wiedzieć co ma na czole, a tu mnie tak przetrzymują.

Mała robi śmieszne miny, idzie kupa :-)

Nic, ogarniam mieszkanie, nie wiem jak to się dzieje, wieczorem sprzątam, rano sprzątam, a efektu nie ma, i wybywamy do babci, ma przyjśc sąsiadka z córeczką 2 msc starszą od Zosi, a ja uwielbiam obserwować córeczkę w kontaktach z innymi dziećmi (choć jeszcze tak niedawno tępo patrzyła na Bartusia, pamietasz An82?, takie gapcie zeszłego lata :-D). I na pociechę może zakupy, muszę te buciki obadać i pastę. To może sie humor poprawi..

A może któraś tak miała, że np. od uderzenia jakaś chrząstka czy coś się pod skórą obluzowało?

Skrzat a to przykładna żona jesteś!

Jarzebinka no to pogoda musi być pewniakiem. A terminowo to ja się dostosuję, błagam nie sobota tylko,a tak to na wszystko pójdę ;-) Jak tam chłopaki?

hej kobitki :-)
dziś postaram się szybko pisać żeby znowu 2 godziny nie minęły ;-)
Natusia jeszcze raz gratuluję Filipowi miejsca w przedszkolu i mam nadzieję że go jednak nie zlikwidują :-)
Krklisz, Amande ja młodej myję żąbki w sumie od momentu jak się pojawiły teraz ma szczotke z rossmana i pastę dla dzieciaków Aquafresh a zaczynałyśmy od ziajki której nie musiała wypluwać i teraz myjemy zęby ran i wieczorem :-)Krklisz fajnie że się lepiej czujesz :-) to już drugi trymestr powinno być lepiej!!!
Skrzat ty to masz fajnie że tak blisko masz kuzynkę :-) co do ruchu na grunwaldzkiej się nie wypowiem :crazy: codziennie się późniam do pracy :-(
Tygryś miłego spaceru z Natuską i jej ekipą :-)
oki znowu napisanie posta zajęło mi sporo czasu zatem się odmeldowywuję i wracam do pracy :-)

Jarzebinka no to pogoda musi być pewniakiem. A terminowo to ja się dostosuję, błagam nie sobota tylko,a tak to na wszystko pójdę ;-) Jak tam chłopaki?

była mowa o pon-piątku, nie weekendzie :tak: bo jednak w weekend jest tłoczniej, dlatego pytam wcześniej chociaż o plan orientacyjny, abym mogla sobie urlop zaklepać.... :tak:np. drugi tydzień maja 14-18.05 ....

a z lekarzem to nie za fajnie.... nie lubie takiego mieszania w terminach wizyt.... :no:

a chłopaki OK..... :tak: mały z dnia na dzień zaskakuje nas coraz to nowszymi słówkami.... ostatnio na spacerze fascynował się mrówkami, co krok to przystanek i podglądanie spacerku mrówki... :tak:

Kozaczino a Grunwaldzka/Przybyszewskiego i Bukowska to ...... byle do Euro, może wtedy odsapniemy sobie od remontów.... oby tylko nie zaczęły sie naprawy, bo robiąc w pospiechu może byc sporo fuszerek.....:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Amandae już jest coraz lepiej,dziękujemy.

Krklisz no mam nadzieję,że Jej było miło. Gdyby nie to,że obiecaliśmy z Ł jej ten cyrk to nie poszliby,bo akurat przed wypłatą byliśmy,a ja sądziłam,że za bilet ze 30 złotych skasują,a tu takie ździerstwo...

Skrzat dzięki tej stronie promo.baby zaoszczędziłam 17 złotych na pieluchach. Dzięki ;-)

Z racji,że Nicole ma mniejszy kaszelek wyszliśmy na spacerek,ale z dala od placów zabaw itd,bo nie jestem pewna czy zeszło zapalenie oskrzeli czy też może teraz mamy zaostrzenie astmy :baffled:

Do góry