reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jagmar Zygzak to te czerwone auto z filmu Auta :) wszedzie tego pelno, moj syn tez zapadl na zygzakomanie :D
Ania trzeba bylo przyjsc w tych kapciach jak sie odgrazalas :p
MajkaK piekny wozek :)
An my mamy smarttrike, ROWER ROWEREK SMART TRIKE ZOO 3w1 3 KOLORY (2217329622) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. fajny jest :) co prawda mały w zeszlym roku nie dosiegal nozkami, ale uwielbial na nim jezdzic :) ciekawe jak bedzie w tym roku.. jak nie to czeka na nas biegowka :D

dzisiaj wystartowalam z seria masazy modelujacych, oby pomogly :D

reklama
Wysprzątałam całą chatkę.
Jeszcze mi zostało jedno pranie do powieszenia.

amandae witaj ponownie :)

an wybraliśmy Wichrowe, jak nas tam nie przyjmą to podobno zostaje nam tylko nasza obwodowa :confused2:
a Misterium na Cytadeli jutro.

Majka prywatnie kosztuje taki zabieg 2500 zł. Zdecydowanie mnie nie stać na to.

gogana dzieci Ci nie rozdzielą. Nawet jak jest różnica wieku między dziećmi,to pierwszeństwo w przyjęciu do przedszkola ma zawsze rodzeństwo. To, ze mąż pracuje to jest plus, minus jeśli Ty nie pracujesz, bo dzieci obojga rodziców pracujących mają większe szanse.
Teraz za godziny 8-13 się nie płaci wcale, potem 3,2zł za godzinę. (ale pierwszeństwo mają dzieci, zapisane na cały dzień),Do tego ok. 6 zł/dzień wyżywienie + zajęcia dodatkowe. Przy dwójce i trójce dzieci są jakieś zniżki (z tego 3,2/h). A przy czwórce, nie płaci się za przedszkole tylko za wyżywienie - taki gratis dla rodziny wielodzietnej :-)

Tygrynka masaże,mmmm marzenie :-)

No nic, mnie zostało wieszać to pranie, bo pralka woła ;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Kto to widział żeby nie spać w sobotę o tej godzinie? Staś pospał o 7:40 , stwierdziłam że nie ma sensu dosypiam skoro wyspana się czuję:tak:Zrobiłam Oli maczajki (bułka maczana z mleku i usmażona;) ,i zaraz się szykuje żeby na zakupy jechać, jadę bez dziaciaków, chcę kupić prezenty, ciuszki w H&M,wymienić kosmetyki na sephorowe,no i spożywka:tak:

Ishi możesz dać jeszcze na warszawskie:-Dmałe kameralne klasy, termy, narty:-)polecam!

Tygrynka ooo zazdroszczę masażu:) fajny ten rowerek, jak u Ciebie będziemy (jeśli zaprosisz:p ) to przymierzę Stasia:tak:

an niedługo roczek Bartusia, ale minęło co?:tak:

jagmar super że taka aktywna się zrobiłaś:tak:

kozaczino gdzie jesteś?

A reszta poznanianek która obiecywała pisanie? Rikapa, ajentka, natuska(też rzadziej zaglądasz:/), Marcia, karola(usprawiedliona zapracowana;)- nie że reszta nie:p

tygrynka - pozazdrościć masażu :)))) łeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! właśnie identyczny oglądałam ostatnio w sklepie z zabawkami!!!!! Super, tylko wydawało mi się, że trochę drogi, ale rośnie z dzieckiem więc chyba ok? Ale jest genialny, ma bardzo dobre siedzisko z pasami, wysokie oparcie, naprawdę great! :))
ishi - no to faktycznie dużo! Pozostaje tylko czekać :/
jagmar - sławetne gniazdko musi być, bo gdzie by zając alias królik jaja zostawił??? :))))) A tak w sumie to dziwne, że to zające jaja roznoszą, skoro to nie ich profesja? :)))))))))))))))))))))

Witam

Lilou jestem jestem :-) cos osotanio zasypiam o 21 i nie mam jak napisac :-D poprawie sie :p mialm Ci pisac, moje młodsze dziecie od tygodnia chodzi i gada "lilou, lilou":-D tylko ze w jej tłumaczeniu oznacza to mycie rąk :-D:-D

M wczoraj był na zebraniu dzialkowców, ( działka na mnie, ale jeszcze nigdy na zebraniu ne byłam :p) dostał rachunek do zapłacenia za cały rok :baffled: tak sie ciesze ze tuz przed swietami jest :wściekła/y: był zobaczyc na działce i ponoc wiszą juz małe agresciki :szok: drzewka pekają dostają kwiatki takze juz sie ciesze :tak:

tyle z pisania :baffled: młodsze dziecie wlazło za fotel i wyjsc nie umie :-D

Hello,
My o 7:15 pobudka ale do 8 przesiedzieliśmy wszyscy w łóżku, uwielbiam takie poranki:) Potem pojechalismy do Lidla i dzięki temu pyszne bułeczki na sniadanie, ale zakupy spozywcze na święta mnie czekają:p Kupiłam w końcu ten żółty w5, zapas tabletek do zmywarki:) Dziś łazienka i kuchnia!
Tygrynka fajnie z masażem:)
An Basia ma taki rowerek 3kołowy Rowerek trzykołowy Kubuś Puchatek Smoby Wwa 24h (2196574019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jest ok na tyle co ona jeżdzi, jak dla mnie te rowerki i tak sa na krotkie wyjscie, ale nie sięga do pedałów, teraz ktos w koncu wymyslil 3kolowce co maja pedaly pod siedzonkiem a nie na kole (bo do tych na kole to rzadko ktore dziecko 2letnie siega, a potem juz siadaja na 4 kolowce lub biegowki) - Rowerek trzykołowy Kubuś Puchatek Smoby Wwa 24h (2196574019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i to jest ponoc rewelacja;)
Lilou miłych zakupów!
Na-tuska wszytko sie budzi, super, a w śięta ponoć 23 st:)
Jagmar Zosia jest pierwszą koleżanką z którą Basia się bawiła, bo tak to zawsze takie maluchy raczej swoimi ścieżkami, fajnie tak na nie patrzeć jak kombinuja razem i jak Zosia dba o Basie by ta nie uschła z pragnienia:-D
Miłego dzionka, lecę do męża bo za chwile na skzolenie mi ucieknie, a kawka stygnie:)

Witajcie! Po krótkiej przerwie spowodowanej ogólnym lenistwem i sennością, nadrobiłam zaległości i piszę :))))) Wróciłam z BBP i już wiem, że jutro moje uda będą brać odwet za dzisiejsze cwiczenia :))) Kurka, normalnie wymiękam :)))) Ale jest czad, bo coś robię i może ten zwisający brzuch zniknie :))) Spoczko, poczekam :))) A jeśli mowa o zajączkach, to my z rodzeństwem zawsze w ogrodzie gniazdek szukaliśmy i znajdowaliśmy gniazdka ze słodyczami i jakimiś skarpetami lub gatkami :))) Ot, takie małe przyjemności.. Moj mąż nigdy nie szukał, także co kraj to obyczaj :)) Ale nasz synek będzie miał obowiązkowo gniazdko :)))) W niedzielę moja mam ma imieniny i nie mam pojęcia co jej kupić :/ Jutro męża wyciągne i czegoś poszukamy chyba :/ Ale to znaczy, że w najbliższą nd zjem coś słodkiego, od baaaardzo dawna :)))))) Jeeee, juz czuję smak serniczka :)))) Yyyyy, głodna się zrobiłam, chyba pójdę jakąś wazę wszamać :))) POzdrawiam :)))

lilou
- odnośnie zumby... chodzenie tam to prawdziwa przyjemność, zastrzyk energii i radości, nawet nie wiesz kiedy i jak i się spocisz i kg zgubisz (normalnie, bo ja nie tracę :/)... gorzej z cwiczeniami typowo aerobowymi - jak dziś byłam na bbp... coś czuję że jutro moje uda nie dadzą o sobie zapomnieć :)))
firanka - ja chodzę na zumbę u siebie w luboniu, płacę za karnet bez ograniczeń 100 zł na dany m-c (mogę wchodzic na zumbe i aerobiki, jak tylko są zajecia) :) Przykro mi z powodu tego zakażenia organizmu twojej kolezanki, ale skoro jest pod dobrą opieką, to znaczy ze jej pomogą!!!!!! 3mam kciuki!
krklisz - dziękuję za pocieszenie, mam nadzieję, ze w końcu mi ten brzuch zwisający zniknie :)))) Masakra! A ty kochana wypoczywaj i zbieraj siły :)) na ile czywiście jesteś w stanie :))) A lumpeksy uwielbiam, kupuję przeważnie jakieś "oryginalne" (niepowtarzalne) ciuszki i zestawiam z czymś ze swojej szafy... efekty bywają ciekawe :))) Oczywiście ciuch musi być mało używany i dobrej firmy :)))) Ostatnio kupiłam sukienkę, z takiej leciutkiej wełny, piękny krój, obcisła (ale o dziwo ładnie leżąca na moim sadełku) za 11 zł!!!!!! Nic tylko zakupy robić :))))) Tobie kochana zdrówka życzę!!!!!
skrzat - jak tak się rozpędziłaś z tymi zakamarkami to może wpadniesz i do nas???:-D:-D:-D:-D:-D Kurcze podziwiam cię!!!!!!!!!!!!!!!! Ja to pewnie ogarnę jakoś, mąż łazienki pomyje i sru :)))) Za chwilę idę do pracy i na pewno nie będę się przemęczać :))))
ishi - myślałam, ze w naszym karju nic już mnie nie zdziwi, ale to jest już jakaś gruba przesada, przecież migdałki przerośnięte szkodzą czlowiekowi!!!!! Co oni mają tych zabiegów 50 dziennie, że nie mogą wcześniej tego zrobić, czy nfz ma to w d...e i refunduje 3 na m-c..... paranoja!!!!! Może pomyśl prywatnie, czasem nie jest to aż takie drogie i częściowo opłacane przez nfz (w niektórych placówkach).... 3mam kciuki za was!
tygrynka - gratuluje zakupów, ale ty biedulko też coś sobie upoluj!!! :)))))) No jak wszyscy to wszyscy i basta! :))))

Rozmarzyłam się oglądając wózki i zobaczcie ten: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=649&
Czyż nie jest wymarzony dla córeczki??? :))) Jeżeli mi się przytrafi córka kiedyś, to będzie mój :)))) Teraz mam taki raczej chłopięcy: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2352&

Ahhhh, aż by się chciało dzidzię znowu :)))))

MajkaK chodziś na zumbę w Luboniu na karnet za 100zł bez ograniczeń!? To pewnie znasz moją siostrę bliźniaczkę. Też tam chodzi. Jaki ten świat mały...

Cześć
Ja co prawda dopiero niedawno wyszłam z łóżka ale Zofik wstała przed 7 :(. Za to Marysia obudziła się w nocy i marudziła podczas karmienia a w końcu zaczęła gadać i wymachiwać łapkami. Dopiero po jakimś czasie zasnęła. Przed 7 giga kupa i kolejne karmienie uhhh. Teraz udało mi się ją uśpić. M jedzie z Zosią do babci a później porządki w piwnicy i półka w sypialni. Zakupy świąteczne i wizyta u teściów. Mam nadzieję, że się wyrobimy.
Miłego weekendu.

hej dziewczynki,
Seba wstał o 9 a ja o 10 :D
rowerek jest super dla młodszych dzieci bo oparcie ładnie trzyma i jest wygodny :) Seba dostał na roczek i uwielbial w nim jeździc, ciekawe czy w tym roku tez :) a na 2 latka dostał biegowke :D ciekawe co na 3 urodzinki dostanie, hulajnogę?? :D
ogarniamy chałupkę, lecimy na zakupy i potem polatac na dworze w pieknej zimowej pogodzie ze sniegiem :D

reklama
Tygrynka przynajmniej masz pogodę a u nas deszcze i wiatr taki, że czapki spadają z głów. Nie ma sensu wychodzić z dziećmi z domu. Samemu nawet nie warto wychodzić. Na termometrze mam 1st C. Jupi.... śnieg pada

Do góry