reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ja już po lekarzu,niestety zapalenie oskrzeli i antybiotyk:-( ech:-(

zdrówka...........:tak:

Jarzębinka ja jednak zrezygnuję z jutrzejszego wyjścia do madagaskaru.
gdybyś Ty też zrezygnowała to może w środę

ja też rezygnuje i korzystam z pogody..... myślałam z sąsiadka o placu zabaw przy Bukowskiej - Ogrodzie Jordanowskim.... ewentualnie przesle ci sms'ka gdzie sie w koncu wybierzemy to może uda nam się spotkać ...

super baranki......

Tygrynka to fajnie, ze obyło się bez antybiotyku i jest zielone światło na wyjazd, to jutro już Was nie ma... przyjemnej podróży....

Dziewczyny pojechałam do TESCO zobaczyć ta biegówke dla Kamilka, ale juz nie było:no:, ale za to kupiłam mojemu starszakowi łyżwy po przecenie za 30 z ( ze 110 zł) więc jak któraś potrzebuje to może i u was w tesco sa takie przeceny... damskie figurówki tez były ale większe rozmiary 38,39 i 40 po 25 zł... a dziecięce były od rozmiaru 30-34, 33-36 takie regulowane za 27 i 30 zł....:-D

reklama
Witajcie

ja dzis po ciezkim dniu relaksuje sie ptasim mleczkiem :) i popijam tonikiem :p
dziś miałam pierwszy w tym sezonie kurs z towaren w mojej starej kochanej firmie budowlanej :) B stwierdził że widać że odżyłam i bardzoooo mi tego brakowało.
#350 km zrobione- od razu lepiej się czuje :)

chociaż potem musiałam, jechać do restauracji wieć jak wyszłam z domu o 7:45 o wróciłam o 19:30... Mała się rzuciła mi na szyję i nawet kolację robiłam z nią na rękach :)
Na koniec dnia nie obyło się niestety bez płaczu- potarła sobie raczką od mydła po oczku i płakała biedulka.

Lilouu buziaczek w polika dla Stasinka od nas :* Oby szybko minęło.
Tygrynka my się wcale nie cieszymy że wyjeżdzasz :D nieee no wiesz że ja fanka Twoich rodziców więc też bym jechała :) Pozdrowionka dla Nich od Nas :* Przekaż koniecznie!!!

Z B mamy plan na wakację- niewiem czy się ucieszysz ale chcemy jechać w Twoje rejony- mam nadzieję że zgramy się w czasie jak będziesz :) I oprowadzisz nas po wioskach :p

Ishi- współczuję bardzooo bólu- wiem tak mniej więcej jak to może wyglądac. Ja mam zwiksowany odcinek lędzwiowy- non stop przemieszczają mi się dyski, plus rwa kulszowa, i do tego silne skurcze mięśni przykręgosłupowych.
jestem ulubionym przypadkiem mojego masażysty.

matko Karola nawet nie czytałam tego co napisałaś do Ishi :p a za pozdrowienia dziękuję, przekażę, na pewno sie ucieszą :)) co do wakacji koniecznie musimy się zgadać żeby się udało!! ale miałaś dzień, ale fajnie że odżyłaś :)
matko, mój tata już śpi, żeby za 6 godzin do nas ruszyć, a ja w ciemnym lesie z pakowaniem :D no nie, postęp jest: spisalam mniej więcej co potrzebuję :D ale weź i spakuj siebie i dziecko na 3 tygodnie, masakra.. i to na takim przełomie zimy/wiosny... no nic, lecę, może coś ogarnę :)

Tygrynka to Wy aż na 3 tygodnie jedziecię, jakos mi umknelo, ale fajnie pewnie w Twoich rejonach wiosną jest cudna:)
Majka super masz z tymi ćwiczeniami:) zazdroszczę ci bardzo, zdrowia dla znajomego!
Karola Ty jesteś niezłą z tymi trasami ale fajnie jak Ci to tyle radości sprawia:)
Lilou biedny Stas, oby antybiotyk szybko podziałał i zdrówka dużo
An baranki sa super:)talent masz, a głową do góry! Fajny pomysł z tym wklejaniem ^przepisów^ na takie cacka ale może założymy nowy temat-np rękodzieło i domowe zabawy z dziećmi zawsze będzie łatwo nam do tego wracać, co Wy na to?

Wiecie pisanie z telefonu wcale nie jest takie fajne, najpierw 3 dni bez kompa w domu a teraz działka ale dobrze że net jest, ech uzależniona jestem od netu i od Was:-)

Skrzat ja z młodym na dwa, potem mąż dojeżdża do nas na tydzien :) i fakt, pięknie jest, jak się zazieleni to już w ogóle.. a jeszcze mi mama powiedziała dzisiaj jak jej kaszlałam do telefonu: "przyjeżdżaj córuś odpocząć" to już w ogóle na boso zaraz tam pobiegnę :D
dobry pomysł, An powrzucasz tutaj? łatwiej będzie znaleźć :) https://www.babyboom.pl/forum/poznan-f197/nasze-pomysly-na-zabawy-z-dziecmi-19933/

helou

Tygryna udanego wypadu do rodziców. Na pewno będzie super i odpoczniesz. Zazdroszczę zmiany miejsca. Ja chęnie bym się gdzieś udala...a ta k czekam do końca lipca.

Karola Ty to pracowita babka jesteś :tak::tak::tak:

An fajne baranki

Lilou zdrowka dla Stasia. Cholerne paskudztwa w powietrzu:-(

ja juz na nogach. Nikodem od miesiaca budzi sie o 6.30 :szok: ale za to o 20 dziecka nie ma
F za to muszę pochwlić bo sam usnal 5 wieczór. O 20 padł i wstal na mleczko o 3 i teraz spi jeszcze kochany oby tak zawsze...a ja juz zwarta i gotowa czekam az banda powstanie:-D wczoraj bylismy z F w Poznaniu i taki cyrk...non stop plakal nie wiedziec czemu...jak wrocilam do domu w uszach mi piszczalo:-D

udanego weekendu dziewuszki

Dzień dobry dziewczyny! Syn już nie daje pospać, ale dzielny spał bite 8 godzin! A jak liczyć od momentu położenia to ponad 10, z jedną przerwą na mleko! :))) Ale teraz to ja mam gorzej, bo położyłam się o 23 mniej więcej :))))
tygrynka - boso to może lepiej nie, bo szkoda stópek, ale się uśmiałam :))))))))))))) miłego wypoczynku (dzieciaczek wybawiony za wszystkie czasy będzie!:))
skrzat - coś w tym jest, dzień bez bb, to dzień stracony :)))) A ćwiczenia to nie tylko ze względu na nadwagę, jak wychodzę z domu i myślę (prawie) tylko o sobie to jest to chwila wyrwana dla siebie, taka egoistyczna, ale zdrowo egoistyczna! :)))

Aaaa, byłam juz w wc io doszłam bez bólu, czyli nie będzie chyba tak źle po wczorajszym? :))) Chociaż przypomina mi się, że to jakoś tak narasta zawsze w czasie :))))

Ostatnia edycja:
cześć, cześć :D
Ja też już od jakiegoś czasu na nogach. Zosia też wstaje o 6 i o 19 jest już w łóżeczku. Z tym, ze jak się budzi to zaraz po niej Marysia i jeszcze czas mi zlatuje na karmieniu a czasem nawet mi się przyśnie.
Muszę przygotować nasza babską bandę i jedziemy na ogródek do teściowej. Później jak się uda to jeszcze "do plac zabafa"

Majka dobrze jest mieć taki czas tylko dla siebie. Mi się to zdarza bardzo rzadko ale dlatego, że karmię i jednak cycuś musi być w pogotowiu :). Czasem zwykłe wyjście do sklepu po zakupy bez dzieci jest odskocznią od codzienności ;)

chorowitki jak się dzisiaj czujecie?

reklama
witajcie,
przepraszam że nie pisze zapewne teraz to juz na pewno wypadne z obiegu...
od tygodnia zycie przewróciło mi się do góry nogami...

Lilou piszesz o oddziale onkologii... a my prawdopodobnie w poniedziałek wylądujemy na oddziale hematologii na szpitalnej, mój 12 letni syn nie domógł i co się okazało ze podejrzenia są okropne!!!!!!!!! w tej chwili jest po usg brzucha gdzie ma powiększone węzły chłonne do 2cm a norma jest 3mm. bóle ma tak silne ze biedak skręca się niesamowicie wyrostek wykluczony kolka nerkowa także...

TYgrynka Mama05 jest przekochaną osobą!!

pozdrawiam Was wszystkie i zycze zdrówka dla Was i Waszych dzieciątek.

Do góry