reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzębinka godzinka zabawy na placu starczy? Zosia na zwykłym 3 godziny daje radę. Zastanawiam się czy 16 to nie jest za późno? Dałybyście radę wcześniej np.o godzinę albo chociaż o 15?

myślałam o 2h.....ale jak kupimy ten bilet do 5 to możemy siedzieć do zamknięcia :tak: ale 15.00 wyjście czy 15.00 już na placu, a wyjście 14.30 ??? może i dałabym jakoś radę, bo mój ogólnie 12.30-15.00 śpi ale mogę go wcześniej wybudzić więc...

Tafojka
...........

reklama
Hej a ja się witam z działaczki, wyprawa mpk i pociągiem nawet ok, ale gdybym mpk jechała bez przyjaciółki byłoby ciężko:( no ale już na świeżym powietrzu i co najważniejsze z psem więc Basia mega szczęśliwa:)
Jarzebinka Jagmar dziękuje wam za pamięć o mnie, następnym razem może uda się iść z Wami, ale jak taki weekend to jednak działaczka:)
Na-tuska tylko uważaj by Twoi znów czegoś nie złapali, zerówka dla nich:)
Lilou biedny stas, a może to taki typ co wysoka temp reaguje? Oby mu minęło i bez antybiotyku!
Ishi dużo mocy dla szyi:)
Krkisz wypoczywaj w każdej możliwej okazji!
Tygrynka zdrowia dla Sebusia, oby wyjazd dopadł do skutku bo wiem jak na niego czekasz, dla ciebie też dużo zdrowia!
A ja już zdobyłam super płaszczyk deszczowy dla Młodej w lokalnym lumpeksie!oki uciekam, zajrzeć wieczorem pewnie:)

Ja już po lekarzu,niestety zapalenie oskrzeli i antybiotyk:-( ech:-(biedny kotek ma 39 stopni gorączki, jak tylko nurofen przestaje działać. Byłam ze szwagierką, jej mały też antybiotyk, ale oskrzela osłuchowo czyste.
Wiecie byłyśmy na oddziale onkologii, bo nasza lekarka jest tam ordynatorem, i powiem Wam jedno DRAMAT, te dzieci, Ci rodzice ,;((( nie ma słów żeby to opisać. Oby nigdy tam nie trafić..

Skrzat przyjemności na działeczce! ojj jak bardzo zazdroszcze!jutro jedziemy oglądać;-)

krlkisz o idzie ku lepszemu! żeby już tak zostało!

idę do mojego marudka:(

Jarzębinka ja jednak zrezygnuję z jutrzejszego wyjścia do madagaskaru. Pogoda jest ładna i rano pojedziemy do teściowej na działkę. Będziemy tam na obiedzie (grill) i pewnie ok 16 wrócimy do domu. Gdyby się okazało, że dzieci będą miały silę to na dobitkę pójdziemy na jakąś godzinkę na "nasz wspólny" plac zabaw. gdybyś Ty też zrezygnowała to może w środę?

lilou 3majcie się dzielnie

Hejka mnie to głowa boli i jakos mi smutno jakoś ciężko taki mam jakis dzień dziwny i samopoczucie do du...

A to moje baranki ;)

baranek.jpgbaranki 1.jpgbaranki.jpg

An słodkie (słone??:p) te baranki! spapuguję od Ciebie :) i co to za humorek, co?? głowa do góry, ale już!
Skrzat ulala szacuneczek za ten mpk i pociąg! i ten słynny lumpeks :D zazdroszczę :p oo albo wiem, nie zazdroszczę - ale przyjadę kiedyś, ha! :p
Natuśka Ishi Lilou - zdrówka! dla dużych i małych!

u nas na szczęście obydwoje osłuchowo czysto, uratowaliśmy się od antybiotyku (Seba nadal całe życie bez!! :D), zapas leków mamy i pozwolenie na jutrzejszy wyjazd też :)))) nawet sobie nie wyobrażacie jak się cieszę!!! (ale jak zacznę się pakować to humor mi padnie :p)
aa i poznałam dzisiaj Mama05, wzięła rzeczy od nas dla rodziny Zbyszka, matko co to za sympatyczna kobieta, gada więcej niż norma przewiduje :)))

tafojka - ja chodzę do klubu w luboniu :/ Poznan za daleko jak dla mnie :))))
nabawe - zgadzam się z toba w 100 %, a noga znowu przestała boleć, ja nie wiem co z nia jest :/

Kochane! Przeczytałam wszystkie posty, ale sił nie mam na odpisanie, serio! W ostatniej chwili koleżanka namówiła mnie na zajęcia BBP (brzuch-biodra-pośladki) i szczerze nie wiem jak jutro się ruszę... brzuch jak z waty, nogi się same uginają... zakwasy MUROWANE! zumba to przy tym gilgotki :)))
A tak w ogóle, to ostatnie dni były ciężkie, przyjaciel rodziny przeszedł dziś po nagłym pogorszeniu zdrowia operację usunięcia guza mózgu :(((( Na szczęście przebiegła pomyślnie i rokowania są dobre, ale strachu się najedliśmy....
Męża nie ma, pojechał na piłkę i nawet wykąpać się nie mogę bo młody śpi... No to upocona czekam... do 22 z minutami :/

an - piękne baranki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tygrynka - jestem zmeczona po calych 2 tygodniach pełnej pary chciałabym odpocząć i mały ospa! zero wyjść na dwór ehhh jutro będzie lepiej spoko czasem tak mam że załamuję się a na drugi dzień jak się prześpie jest oki. Jutro będe na nastepnym kursie właśnie na wykonanie różnych ozdób świątecznych to jak chcecie to moge wam tu wrzucić i opisać jak co się robi i może coś wam się przyda a może nawet uda wam się zrobić ze starszymi GZUBAMI (młodsze to takie jak mój Bartuś)

Spoko wkleje wam co potrzeba do tego i opis jak zrobić ;)

[FONT=&amp]Wesołe i bardzo łatwe w wykonaniu baranki mogą być ozdobą zarówno dziecięcego pokoju, jak i stroika wielkanocnego.[/FONT]
[FONT=&amp]
[/FONT]
[FONT=&amp]Składniki: [/FONT]

1. [FONT=&amp]Tektura, [/FONT]
  2. [FONT=&amp]brązowy i beżowy papier , [/FONT]
  3. [FONT=&amp]sznurek (ok. 10 cm), [/FONT]
  4. [FONT=&amp]nożyczki, [/FONT]
  5. [FONT=&amp]klej (najlepiej płynny), (Magik jest dobry )[/FONT]
  6. [FONT=&amp]popcorn najlepiej nie solony ale bez róznicy [/FONT]
  7. [FONT=&amp]taśma klejąca, [/FONT]
  8. [FONT=&amp]czarny pisak.[/FONT]
[FONT=&amp]Wykonanie:[/FONT]
[FONT=&amp]1. [/FONT][FONT=&amp]Na tekturze narysuj kształt elipsy - będzie to ciało baranka (z jednej strony dorysuj ogonek, wytnij[/FONT]( u nas dzieci ogonek robiły z wełny tak samo nózki zrobiły z wełny bałio niebieskiej)
[FONT=&amp]2. [/FONT][FONT=&amp]Z brązowego papieru wytnij głowę baranka, przyklej ją do ciała.[/FONT]
[FONT=&amp]3. [/FONT][FONT=&amp]Na mały płaski talerz nasyp popcorn. Każdy osobno popcorn zanuż w kleju (ta część co będzie przyklejana do tektury) Odstaw do wyschnięcia.[/FONT]
[FONT=&amp]4. [/FONT][FONT=&amp]Zanim klej wyschnie - zrób nogi baranka - do obu końców sznurka przyklej "stópki".[/FONT]
[FONT=&amp]5. [/FONT][FONT=&amp]Z beżowego (lub białego) papieru wytnij uszy baranka i przyklej.[/FONT]
[FONT=&amp]6. [/FONT][FONT=&amp]Pisakiem dorysuj buzię, nos i oczy. [/FONT]
[FONT=&amp]7. [/FONT][FONT=&amp]Za pomocą taśmy klejącej przyklej nogi baranka na odwrocie. [/FONT]
[FONT=&amp]Gotowe![/FONT]
[FONT=&amp]Jakie przeznaczenie będzie miał twój baranek - zależy tylko od Ciebie. Jeśli przykleisz go do drewnianego patyczka - może być częścią wielkanocnego stroika, możesz zawiesić całe stadko baranków na ścianie - robiąc z nich łańcuszek, możesz go wykorzystać również do wykonania świątecznej kartki.[/FONT]

Ostatnia edycja:
Tygrynka widzisz udało się i pojedziesz. Seba szybko wyzdrowieje i jeszcze się pogodą nacieszycie.

an wystaw jutro buzię do słoneczka to humor się poprawi. Baranki cudaśne. Jakoś nie potrafiłam ich sobie wyobrazić. Świetne są. Jak Zofik zacznie się pracą twórczą interesować to ściągnę od Ciebie kilka pomysłów ;p

reklama
An super, dzięki! pokażę też mojej mamie, bo ona w szkole też się para różnymi takimi rzeczami :) a teraz zmykaj, zrób sobie jakąś fajną kolację lub kąpiel i do spania! oby humorek jutro lepszy był :)
Majka daj znać jutro jak żyjesz po tym BBP (prawie jak BHP :p) :) i oby noga nie bolała jak najdłużej :)
Jagmar też nie potrafiłam sobie wyobrazić tych baranków :d kiedyś wyklejałam z Sebą pieska z włóczki, masakra :D on zainteresowany przez 5 minut, potem ja z obklejonymi palcami kończyłam NASZE dzieło :p

Do góry