reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Jagmar, papiery do przedszkola złożone, Swoboda - Płomienna ? ( tam koło Ciebie) i Podlaska.... ma nadzieje, ze załapiemy sie na pierwsze, bo pod blokiem.... :tak:

a u mnie tez podłogi sprzątam codziennie, szczególnie teraz bo piesek szykuje się na wiosnę, więc sierścią sypie.... :tak:

Cześć dziewczyny :-)

Przyjmiecie kogoś nowego? :-)

pewnie, ze przyjmiemy.....:tak:

Mam na imię Justyna. Mam trójkę dzieci. Bliźniaki w kwietniu skończą 6 lat i przyszywanego synka Fiodora, który w tym roku kończy 14 lat ;-) , narzeczonego Tomka i psa -labradorkę :p
Mieszkamy w Poznaniu na Grunwaldzie. Dzieciaki chodzą do przedszkola....Wy gdzie chodzicie z dziećmi?

jeszcze do tego kolejna mamusia z Grunwaldu i to ze starszymi dziećmi, rewelacja......:tak:a gdzie chodzimy z dziećmi to zależy: w sezonie letnim plac zabaw przy Ogniku lub przy skrzyżowaniu Przybyszewskiego/Bukowska ( jest super po remoncie), stare ZOO, rolki koło Koscioła ( na Swobodzie) jest nowy asfalt na alejkach więc się super jeździ.....:tak: a w sezonie zimowym place zabaw pod dachem, basen, lodowisko.....:tak:a od niedawna w soboty chodzimy na teatrzyki do BRW....
Przedstawienia rozpoczynają się o godz 15:00 w każdą wymienioną poniżej sobotę. Dzieci otrzymują kolorowankę tematycznie związaną z przedstawieniem, zachęcamy je by przyniosły ozdobione kolorowanki za tydzień - wtedy otrzymują słodką nagrodę.

Uwaga !!! Darmowe przedstawienia dla dzieci w Mieście Wnętrz BRW przy ul Serbskiej 9 w Poznaniu
HARMONOGRAM PRZEDSTAWIEŃ DOBREGO TEATRU W SALONIE BRW w POZNANIU

17 marca g 15:00
Bajusie szukają Pani Wiosny- przedstawienie teatralne
24 marca g 15:00
Wielkanocne niespodzianki z Kolorowej Pisanki- przedstawienie teatralne
31 marca g 15;00
Jak Kotek z Zajączkiem Wielkanoc na wsi witali- przedstawienie teatralne

14 kwietnia g 15:00

Bal na ukwieconej łące- pszczółki, biedronki, motylki tańczą walczyka
- warsztaty plastyczno-muzyczne
21 kwietnia g 15:00
Happy Farm -przedstawienie teatralne w j. angielskim i j.polskim
28 kwietnia g 15:00
Mały Książe - przedstawienie teatralne

Ostatnia edycja:
Witam

tafojka witaj :)

lilou szerokiej drogi :)

Marcia &*&& za wizyte :)

my juz po 3 godzinym spacerze :) bylismy u wiewórek, i na placu :) teraz młodzierz spi a ja sie zabieram za porzadki :)

WIOSNAAAAAAA !!!!!!:-)

jarzebinka i fajne są te teatrzyki? hmm... w tę sobotę ma być ładnie więc może zabrałabym moich i tam pojechała a plac na Ogrodzie Jordanowskim? To chyba o nim piszesz, co? Też tam w lecie bywamy :-)
a Twój synuś jeździ już na rolkach? Moi są o rok mlodsi, ale nie wiem czy to czas już czy nie... moja córeczka pewnie jeszcze nie, ale synus jest jak najbardziej sprawny to może byśmy spróbowali, nie wiem ;-)
może uda nam się kiedyś spotkać na spacerku :-)
my na ul. Świt urzędujemy :-)

na-tuska witaj :-)

miło Was poznać dziewczyny :tak:

Ostatnia edycja:
wróciłam ze spaceru, jakies 2h nam zeszło i musze stwierdzić ze mnie nogi bolą:szok: zasiedziałam się w tej zimie:no: ale mam nadzieje ze będę teraz codzieniie spacerować choć plecy mnie bolą cały dzień.

Tafojka witaj w Poznaniu:-)
Jarzębinka ciekawy ten repertuar.
NabAwe oryginalne lusterko do naszego auta kosztuje 2000zł za sztuke:szok: tamte mielismy z komisu..po 750zł mamy Volvo XC90 wiec niestety cokolwiek się zepsuje kosztuje majątek!! ale jest 7osobowy więc idealnie dla nas:-)

jarzebinka i fajne są te teatrzyki? hmm... w tę sobotę ma być ładnie więc może zabrałabym moich i tam pojechała a plac na Ogrodzie Jordanowskim? To chyba o nim piszesz, co? Też tam w lecie bywamy :-)
a Twój synuś jeździ już na rolkach? Moi są o rok mlodsi, ale nie wiem czy to czas już czy nie... moja córeczka pewnie jeszcze nie, ale synus jest jak najbardziej sprawny to może byśmy spróbowali, nie wiem ;-)

mój rolki dostał na 6 urodziny czyli w zeszły sezonie i radzi sobie całkiem nieźle......a teatrzyki są fajne, czasem mniej lub bardziej kolorowe i ciekawe, ale takim dzieciakom się podobają np. w zeszła sobotę starsze dzieci były zachwycone( 5-6 latki) te młodsze troszkę mniej były zainteresowane a było o origami..... :tak:tak pisałam o Ogrodzie Jordanowski...... ja mieszkam po drugiej stronie Kościoła ( przy Marcelińskiej) :tak::-D:tak:

Marciaa
cześć, mnie chyba jeszcze nie poznałaś, wiec się witam. Widze, że masz malucieńkiego synusia, a więc pomyliłam się mysląć że moja córcia Emilka jest najmłodsza. Jak dajesz radę z dwójką maluchów?

Hej :-) Z dwojeczką jest co robić. Ogólnie jest fajnie ale chwilami wymiękam kiedy Franuś ma dni co ciągle płacze od rana do wieczora bo on kocha rączki a wtedy nie mogę nic zrobić. Nie mogę narzekać :)

Skrzat - Tak jak na zdjeciach Nikos całuje Frania tak jest naprawdę. Szaleje za nim :)))))))

Lilou o ba ze jezdzę :-) Musze siez Wami spotkać ale najlepiej gdzieś na dworze to wpadnę z dwójką

ja też zaliczyłam już 2,5 h spacer. Nareszcie przeczytałam książkę (trwało to dobre 2 tyg. bo czytałam na raty:p)

skrzat
powinnaś być dumna z Basi, ze taka bystra jest, a nie zabawki jej zabierać:p
tafojka
cześć, ja w zasadzie tez nowa jestem od paru dni tutaj.
lilou
nocujecie u Ishi i wybieracie sie jutro na spotkanie do Jagmar?
sempe
uuuuu faktycznie volva są mega drogaśne. Ale za lusterka tyle kasy! to połowa wartości mojego autka. Wiesz co ja nie mam siły do takich gnojków złodziei. A nie lepiej by wam było ubezpieczyć sobie dodatkowo autko własnie na takie sprawy??
No i faktycznie nie przemyślałam, że potrzebujecie dla swojej gromadki większej fury. A może kupcie dwa autka, z tańszymi lusterkami i bedziecie jeździć grupami:laugh2:
marciaa
a jak ci sie udaje spacerowac na dwie fury:D?? Poza tym to w Kamionkach mieszkasz jak widze to całkiem niedaleko ode mnie bo ja pod Swarzędzem, mam w Kamionkach kolegę (aktualnie wyjechał do Katowic) i zdarzało mi się tam bywać, piekna okolica i przecudne domki tam są. Ja to sobie o takim pomarzyć mogę:p Widze też że ślub się szykuje u Ciebie, kościelny czy cywilny??

Wiecie co jutrzejsze plany stoją pod znakiem zapytania bo mam katar i gardło mnie zaczyna bolec. Początkowo myślałam, że stan ten jest sponsorowany przez olchę i leszczynę ale doszedł ból gardła i głowy więc alergia raczej to nie jest. Jestem zła bo jutrzejsze plany i sobotnie wezmą w łeb. Przepraszam Was bardzo. Jeszcze się sobie przyjrzę no ale w sumie to nie chciałabym wywołać jakiejś epidemii na BB. Mam nadzieję, że to moja prywatna przypadłość i jakieś osłabienie bo fakt faktem zawsze jestem o tej porze chora i nie pozarażałam Was wczoraj. W razie czego przełożymy meeting na inny dzień. Mam nadzieję, że do poniedziałku wydobrzeję ;).

Tafojka ja mieszkałam kiedyś na Świcie pod numerem 29 :). Teraz mieszkam koło Jarzębinki :D.

Byłyśmy na spacerze na placu zabaw oczywiście i kupiłam młodej wiaderko. Szła z nim do piaskownicy jak z jakimś trofeum dumna, że hej. W ogóle to zimno się zrobiło i zamarzłam grabiąc piasek bo taka robotę przydzieliła mi Zosia.Spróbuję sie położyć ale nie wiem czy będzie mi dane odpocząć.

Na-tuska, Ishi widać, że Wasze dziewczynki maja starsze rodzeństwo bo są takie "uspołecznione" i zupełnie inaczej zachowują się w kontaktach z rówieśnikami.

reklama
TAfoja witaj !

Nabawe no i ładne słoneczko na chwilke wyszło potewm klops mam nadzieje że jutro i w weekend bedzie lepiej

Jagmar nie sprzątaj nie ma sensu w pt wieczorem posprzatasz ;p

Jarzębinka i znowu ciekawy spektakl nas ominie :wściekła/y:

Powiedzcie mi jeżeli wiecie bo ja chyba głupia jestem czy można przypiąć fotelik z przodu ale w kierunku jazdy ? bo mi się wydaje że nie a ES mi wciska że można.

Miałam jechać na basen z Bartkiem w niedziele i nie pojedziemy bo jedziemy na imininy mojego wujka do Środy miałam jechać na basen w sobote i też nie pojedziemy bo ide na kurs i cały dzień w plecy :( no to znowu o nastepny tydzień basen się przesunie ale teraz to pojedziemy do suchego lasu bo termy wydaja mi się troche drogie.

Do góry