reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hej:)w niedziele wracamy do poznania, auto wkoncu naprawione:)

to super, ze autko naprawione....tyle nerwów i kaski was już kosztowało, ale najważniejsze, ze w końcu się udało i wracacie do domku:tak:

juz po 4 wjechała i koniec :) jupi wieczorkiem wiecej napiszę :)

wielkie gratulacje..... ;-)

Witam:-)

nie dziwie sie :) harcerstwo wbrerw pozorom duzo uczy i jest... fakjne :):)

sorry ze nie pisze ale nie mam siły na nic ;/ dzieciaki juz drowe, jak wrociłam ze szpitala z F to Emila z goraczka zasmarkana itd -początki anginy i zapalenie gardła u filipa to samo :baffled: B wyszedł w zeszły czwratek, juz bez bez szwów i niby czuje sie lapiej... no i jakby bylo mało wszystkiego to ja załapałam zapalenie płuc :wściekła/y: teraz to chcoicaz oddychac nornalnie moge :)

ja dzięki harcerstwu poznałam swojego męża..... :-D

i życzę wiele, wiele zdrówka..... :tak:

a najlepsze to jest to, że sam zrobił siusiu do kibelka!!! jestem z niego taka dumna!!! nic go specjalnie nie uczyliśmy, bo stwierdziliśmy, że jeszcze nie jego czas skoro nie reagował na te sprawy, kiedyś mu pokazaliśmy nakładkę (bo nocnik był zdecydowanie fe), co jakiś czas mówiliśmy o co chodzi, jak siadamy na kibelku, a on dzisiaj 3 razy sam z siebie zawołał siusiu (tak śmiesznie miękko "sjusju"), wziął mnie lub męża za rękę, zaprowadził do łazienki, poczekał aż położymy nakładkę, zdejmiemy mu pampersa, posadzimy i nasiusiał do środka!!! wiem, że to może być na razie odosobniony przypadek, ale pierwszy raz tak sam z siebie zawołał i poczekał (kiedyś parę razy trafił jak go posadziliśmy wiedząc że będzie siusianie) więc jestem mega dumna :))))

wielkie gratulacje dla Seby..... to jest większy sukces, niż Wam się wydaje, bo sam zawołał...bo co z tego, ze mój pięknie robi na nocnik czy kibelek jak nie woła.... :-( więc ja wołam za niego i co 30-45 minut latami do kibelka.....

pytałaś jeszcze wcześniej o tę kulę z labiryntami, ja akurat kupiłam ja u mnie na wagę za 3,5 ale to sie nazywa superplexus...... widziałam, że nawet kiedyś na allegro była( w archiwum doczytałam)

Ja wczoraj padłam o 20 z Basią, przeziębienie jednak daje jeszcze o sobie znać:( Mąż za to wczoraj ładnie siebie spakowała, a ja dziś mała i mnie. Jedziemy wieczorem! A jeszcze muszę do dentysty dzisiaj, bo mi się coś wykruszyłoinerw boli, a ja się cała z nerwów trzęsę, bo panikuje przed dentystami

zdrówka.... bezbolesnej wizyty u stomatologa ... przyjemności na wyjeździe..... :tak:

Karola, to fajnie, ze jesteś zadowolona z efektów rozprawy... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
hejka nie jestem w stanie przeczytać jestem u brata napisze tylko że mam doła bo Bartek ma biegunke od nocy to juz chyba zrobiła 10 kup byłam u lekarza i mowił ze to od zebów i mówiłam że tez wymiotował mi jak sie zachłysnął. Ale czy to normalne jak dziecko od 2 w nocy ma biegfunki prawie co 2 h a przed chwila robił nawet co 30 min mam strasznego doła.

hej dziewuszki:)

teraz moge czeaciej zagladac na bb bo kuzynka ma nowy internet i troche lepszy jest:)

dziewczyny dzieki kochane jestescie ze sie tak cieszycie ze wracam juz:)

troche mam stracha bo tutaj 2 miesiace jestesmy, Gabrynia do wszystkich sie przyzwyczaila, ciagle na podworku jest, bo z domku odrazu na podwroku wychodzi a w bloku nie iwem co to bedzie i jeszcze sama na dodatek..... no coz... ale i teskno mi od was to i chce tez wracac...takie mieszane uczucia mam.

an82 zdrowka dla Bartusia u mnie Gaba nawet biegunk ina zeby nie miala,nawet nie wiem kiedy jej zeby powychodzily bo poprostu jedego dnia patrze a tam zebole bo zaczela nimi zgrzytac. co do rozwolnienia to nei wiem co poradzic ci,podawaj duzo plynow zeby sie nie odwodnil i jeszcze raz do lekarza idz a jak nie to na pogotowie bo moim zdaniem kupy co 30 min nie sa normalne

to tyle kochane, odezwe sie potem:)

An kiurcze niefajnie z tą biegunką:( I Bartuś juz przecież dłuższy czas ma jakieś takie akcje, a może to coś z mlekiem? Próbowałaś dać inne? Może wybierz się gdzieś prywatnie do lekarza! Mam nadzieje, że szybko mu przejdzie:)
MamaGabi no spokojnie Gabusia da radę:) My z Basią też po 5 tygodniach wracałyśmy i się młoda przestawiła, że tylko mama a już nie baba i dziadek:) Więc będzie dobrze:)

Ja po dentyście, tylko opatrunek mam - nie było tak żle, najgrosze się zacznie-kolejna wizyta 17 października, zaraz ruszam do domku, bo jestem na Orła u mamy, bo mi kochana z Małą została i później do Skoków jedzie:) Zaraz ruszam do siebie by kończyć pakowanie!

Marcia - ogromne gratulacje!!! I z głowy :)
Tygrynka - gratki dla Sebusia wieże, że jesteś dumna z pierwszego świadomego siusiania :) Werka jeszcze nie woła na razie zrobi czasem jak ją posadzimy ale to po prostu fart.
natuska - zdrówka dla waszej 4 !!!
skrzat - zdrówka, miłego wypadu !
mamaGabi - super, ze wracacie!
an82- oby już Bartusiowi przeszło.
karola - dobrze, że w sadzie poszło po twojej mysli oby tak dalej.

Załatwiam sprawy związane z powrotem do pracy zaświadczenia o st zdrowia, plakietki, obiegówkę i inne pierdołki ale się cieszę bo wracam na to same stanowisko, trochę się stresuję jak to będzie zobaczymy ...
Jutro na slub prezent kupiony, sukienka przygotowana, do fryzjera umówiona jestem tylko potem o 11 wyjazd bo o 14 ślub a to jest gdzieś około 1,5 godz, a jeszcze wpadniemy po rodziców m. Cieszę się na to wesele :)
śliczna pogodę dzisiaj mamy :) istne lato :)
buziaki miłego weekendu :)

Witam kochane :-)
Marcia gratulacje :-)
An zdrówka dla Bartusia :-) oby szybko minęło i oby faktycznie to były tylko zęby ;-)
Natuska no ciesze sie że wychodzicie na prostą w sensie że jesli B.jedzie na ryby to już lepiej :-)
Tygryś brawo dla Seby :-) super chłopak!! A z obiadkami to np. fasolka po bertońsku, gulasz, zupka jakaś, kotlety i takie tam inne :-)
A na spacer to np. we wtorek możemy się umówić biorę wolne bo idę z młodą na szczepienie :-(
Karola bardzo sie ciesze że się wszystko sie udało oby tak dalej !!!
Poziomko udanej zabawy :-)
Skrzat miłego pobytu na morzem :-) jak wrócisz to umawiamy sie na kawę :-)
MamaGabi minie chwilka i przyzwyczaicie :-) ale rozumiem twoje rozterki zawsze to fajnie mieć rodzinę pod ręką :-)
U nas jutro oglądający mieszkanie i znowu od rana sprzątanie :-( Teraz R. z Lulą oglądają Shreka :-) za chwilke kładziemy ja spać i będziemy obchodzić dzień chłopca hihi

An zdrówka dla Bartusia!! niech mu szybko minie, podawaj jak najwięcej picia żeby się nie odwodnił!
Koza we wtorek mam na 16 lekarza, a Ty o której spacerujesz? o której Lula ma szczepienie? powodzenia z kolejnymi oglądającymi!
Poziomka bawcie się dobrze! i pokaż się nam potem w sukience :)
Skrzat udanego pobytu nad morze, słoneczka przede wszystkim :)

padam na twarz.. byliśmy u moich dziadków na Ratajach, tam się okazało, że mąż ma dzisiaj seminarium i po obiedzie polecieliśmy na uczelnię.. Seba zasnął więc sobie przeszłam z Wildy na Pl. Wolności, wydałam ostatnie pieniądze na książki w księgarni matras i weszliśmy sobie poczekać na męża do Gauganka, a tam jak zwykle super! ja posiedziałam przy koktajlu i książce, a Seba się bawił z "ciocią" i tylko dwa razy przyleciał sprawdzić czy jest mama ;) mało tego, dał się jej wziąć na ręce, a on raczej niechętny do tego :)
za dwa tygodnie jest ciuchowisko, może któraś jest chętna? wiosną byłam ze Skrzatem910 :(((
zmykam spać, dobranoc!

Bartek wczoraj caly dzien sral zajechalam do lekarza dobrze że pediatra jest swietny przyjal nas bez kolejki zapisal bakterim i enterol 250 (po eneterolu zrzygal sie Bartek) i dal skierowanie do szpitala przez calo noc biegunka nie ma zlego humorku uśmiecha sie ale jest osłabiony teraz śpi jak się obudzi to jedziemy do szpitala. Jak co bede informowac na fb a potem jak bede w domu to napisze na bb

tygreynka teraz troche poczytałam ja jestem chetna na ciuchowisko bo szukam z dlugim rekawem bodzikow 80 i takie tam

Ostatnia edycja:
reklama
my juz po wizycie w szpitalu
Usg brzuszka Mówili że mogą wsiąść na oddział ale nie gwarantują że dziecko nie dostanie jeszcze jakiegoś wirusa gorszego że mamy go obserwować. Nie dawać za dużo mleka. Dawać dużo wody chłodnej, kleik z woda i kaszke z woda. obiadki i nie podawac sokow owocowych i deserków. Mam obecnie kryzys emocjonalny wiec malo bede pisac ale przejdzie mi i sie poprawie. Sorka ze nikomu nie odpisuje.

Do góry