reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam się

Amandae na pewno sie unormuje. Jeszcze troche bedzie wisiala malutka na piersi. Ciesz sie ta chwilą...ja Nikosiowi tylko odciagalam 2 miesiace ale w tedy miałam duzo czasu teraz juz tak nie będzie.

Monia wybacz ale maz ktory po klotni nie wraca na noc do domu to gowniarz. Macie dziecko a on sobie nie wraca....oby sie wyjasnilo między Wami bo mała tez czuje takie emocje :(

nikoś od rana dokazywał. Zwalil kaktusa wylał mi picie spadl z szafki...i padł...małpeczka :)
My dzis pobudka o 7 bo do Luobnia trzeba bylo autami jechac na przegląd dzis sama caly dzien. Wczoraj moj Ł. cały dzien sie zajmował Nikosiem...kochany jest i mi duzo przy mlodym teraz pomaga:)

Guziczek no dopadly mnie te neiszczesne dolegliwosci. Juz 2 tydzien w domu siedze jedynie dupe do sklepu ruszam a tak to nigdzie nie jade bo mnie tak mdli ze bym tylko lezala

Ostatnia edycja:
reklama
Amandae pić jej sie chce. Może dawaj jej wody w butelce.

Marciaa jak samopoczucie?

Skrzat a pokaż pieska. Co do ubrania Małej to moja śpi w bluzeczce i pampku a w nocy budzi sie na mleczko ale tylko troche potutka bo pić jej sie chce.

dzieki, ze pytasz. Samopoczucie takie sobie. Może na wakacjach wyluzuje troszke...jeszcze miesiac i mysle ze to wszystko minie i bede mogla sie cieszyc :-)

co do ubioru to Nikos spi w rampersie albo czasem w krotkim rekawku :-)

bedzie padac juhu...:) u nas od nie pamietam kiedy padało :))) wszystko nas omijało... :) Sasiad był w praktikerze wczoraj to mowi ze padało a u nas slonce :)

no i pojechala tesciowa..uffff...:-)

Gaba jak padla po 9 tak spi nadal. m zaraz wroci itez pojdzie spac bo tylko spal godz na sluzbie i padneity mocno, wiec znowu caly dzien sama.... na 13 mam do lekarza z mala po wyniki...

Marciaa
a przy Nikosiu tez tak mialas?tez takie dolegliwosci? kochana trzymaj sie, jeszcze troche i bedzie dobrze. u nas 2 minuty PADALO WCZORAJ:-(

Amandae a mala je czy tylko trzyma cycusia w buzce i lekko porusza? bo moze to nie pragnienie a porpostu chce possac wiec moze smoczek? ja mialam o tyle szczescie ze Gaba jak sie najadla to wypluwala cyca a jak chciala pomemplac to smoka dostawala.

hej Dziewczyny!

Ja nadal w dwupaku! Mam już dość... Od niedzieli męczę się z bólami, skurczami... Ale mam nieregularne, więc cały czas czekam...

I jeszcze ta pogoda- jestem wykończona!

Robię wszystko, żeby ponaglić Antka, ale Młody ma mnie w nosie i nic sobie z tego nie robi...

Macie jakieś rady?

Nie dam rady Was nadrobić... Pozdrawiam wszystkie "gorąco"

Miłego dnia :-)

Je, słyszę jak przełyka, buźka w mleku, a jak ma dosyć to wypluwa. Smoczka trochę jej daje jak widzę że ssać chce, ale szybko wypluwa. Nie płacze, siusia dużo, to myślę, że wszystko ok. Tylko mi się zaokrągla coraz bardziej :-)

AgatkaT ja próbowałam wszystkiego, seks, sprzątanie, spacery, chodziłam po schodach często wszystko do dnia rozwiązania, a i tak urodziłam 8 dni po terminie, chyba pełnia księżyca zadziałała, ale za to szybko poszło czego Ci z całego serca życzę. Bo z brzuszkiem w te upały to nie zazdroszczę.

MamaGabi trzymam kciuki za wyniki!

Marciaa pewnie w drugiej ciąży nie da już się tak odpoczywać jak w pierwszej.. oby Cię szybko opuściły przykre objawy..

To my juz z mala po spacerze!
Nie nigdy takie akcje mu sie nie zdarzaly! Oczywiscie klocilismy sie czasami,ale teraz to koszmar! Z tego co wiem to jest w pracy.Moich telefonow nie odbiera!Ciekawe tylko czy po robocie wroci do domu...normalnie strzepek nerwow sie ze mnie zrobil! Chyba ta praca go tak zmienia,po trochu po trochu i efekty niestety widac.
Dzis chyba z tesciami na dzialke pojade.Pokopie troche lopata to moze sie rozladuje! Ciekawe czy dzis dluzej popada niz wczoraj?!

Moja maruder...niby spać, a teraz się rozbudziła i przytula się do książeczki na dywanie:szok: no ciekawe co jeszcze wymyśli:p
Mi się nudzi w sumie, cały dzień sama:p Głowa mnie boli, jakoś tak dziwnie, ciśnie i taka przymulona i jakaś dziwna jestem!
A piesek moich rodziców wygląda tak:) DSC_0839.jpg

Monia
to niefajnie, mam nadzieję, że się pogodzicie, ale kontakt z teściami masz dobry, jak na działkę razem jedziecie?
Marcia oby mdłości niedokuczały:) a wy kiedy lecicie na wakacje? Jeszcze w pierwszym trymestrze?
Amande ja też non stop z cycem siedziałam na wierzchu, ale ja walczyłam o karmienie bo pokarmu bylo mało, ale sie udało:)
AgatkaT mi pomogło wypranie dywanu na poród i odbieranie zamówienia w Internetowym Pati i Maksie, od razu na drugi dzień urodziłam:) No i ja też w takich upałach w lipcu rodziłam!

Ostatnia edycja:
Amandae - ja podaje wode pomiedzie butla bo goraczka jest jak jeden dzien zostawilam malego pod opieka taty i nie podawali mu wody to maly malo sikal a to chyba nie dobrze.

AgatkaT - ja ci powiem że nie ma sposobów na urodzenie jak bedzie na niego pora to sam wyjdzie (wkońcu to jest pierwsza jego poważna decyzja), Ja robiłam pranie nosiłam ciężkie pranie z domu na ogród a to troche noszenia i tak dziennie może 4 razy i nic musieli w 41+5 sami mi wywoływać ( a potem skończyło sie na cesarce bo dziecko duże a głowa jak sklep wielka wiec by nieprzeszła)
A gdzie będziesz rodzić??

Bartuś marudzi raz sie cieszy raz płacze bo nie może zasnąć a jak się obudzi to marudzi i tak dzisiejszy dzień ale wydaje mi się że marudna mu się włączyła przez wczorajsze szczepienie.

reklama
Do góry