reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

...załapałam się na 1000 stronę :-D

Brzoskwinka a jak nazwisko tego gin? Koleżanka chce rodzić w Świętej Rodzinie mi się ten szpital kojarzył z chorobą mamy dlatego odpuściłam.

Pati i Maks jest super uwielbiam go jak tam się zapuszczę to mąż nie może mnie wyciągnąć:)

A Zmierzch słyszałam, że książka ponoć tysiąć razy lepsza ja oglądałam 2 pierwsze części , pierwsza była nudna ale druga już ciekawsza.

Ostatnia edycja:
reklama
hej
kurde wcielo mi posta:(
Ja chyba tez sie zalapie na 1000 jak zdaze szybko napisac:p
My wrocilismy od tesciow:p Zajrzelismy do Rosmana przypadkiem i kupilam 190gramowe sloiczki hippa z miesem za 3,99 super cena za taki duzy sloik, pampkow mi sie dzis nie udalo to chociaz obiadki:) Normalnie za mala bobovite z miesem okolo 3 zl place:p Wiec polecam rossmanna, ja wydalam banalne 90 zł:D
Rikapa ja nie wpadłam bo btla zolza, a udalo sie cos ustalic u dystrybutora?
Ja tez chodzilam prywatnie do lekarki, ale nie wiem czy bym nadal do niej chodzila! ps. watek o poznaqnskich lekarzach i szpitalach jest, wiec moze nie mieszajmy tutaj bo sie nikt nie odnajdzie!
Basia spac jeszcze nie chce:p
To moze jeszcze wpadne:)

Ostatnia edycja:
Poziomeczka prof. Stefan Sajdak.

moja znajoma rodziła też w św.rodzinie i jakos niespecjalnie była zadowolona..
ja na polną nie narzekam, chociaz niektóre osoby uważają, że jest tam zła opieka..
no,ale nie wiem czego się one spodziewały lub jakie wymagania miały.

Ale przy porodzie to i tak położna najważniejsza ja miałam super, młoda na serio fajna, ale jak mnie przyjmowali to taka pierwsza zmęczona życiem była - tzn zołza do 6 chyba była a potem przyszła ta młoda i była super :) pełna energi, piłeczka do skakania,wsparcie no i fajnie się do mnie odzywała tak ciepło ...

ej Natuśka, jakby co my się też naszymi dziećmi zajmujemy :p

ja też chodziłam prywatnie i podobnie jak Brzoskwinka w razie czego bez problemu brał mnie na swój oddział na Polnej. płaciłam 150zł. bez umawiania się ze mną był przy moim porodzie więc już w ogóle poczułam się bezpiecznie i komfortowo :)

uciekam dalej :D

Hej dziewczyny
Ja cały dzień zagoniona ale już jestem wykąpana i ze spokojem mogę popisać :-)
Ja na polnej też miałam fajną położną konkretna babka bardo mnie dopingowała :-)
Lula wczoraj nauczyła się robić PAPA i macha rączką hihi i tak do każdego robimy PAPA ;-) Coś marudna jest przy spaniu i nie chce butli na dobranoc dopiero na śpiku koło 24 zjada.

Edit załapałam się na 1000str. :-D

Natuska zły humorek ???

a miałyście na Polnej teatrzyk ? tzn studentów?
ja miałam , jedną studentkę (w sumie to śmieszna była - najbardziej mnie rozbroiła jak się spytała do czego mogę ten ból porodowy porównać ) robiła nam foty z małą na porodówce i potem męża zaprowadziła do pokoju gdzie mała się pod taką czerwoną lampą grzała,

i 4 studentów z tego 1 Japończyka stali centralnie na środku, jak wcześniej myślałam, że jak wejdą studenci to chyba mam prawo odmówić ale miałam centralnie to tam na co pewnie patrzyli :)
... ale się na wspomnienia wzięło :) teraz to mi się śmiać chce ale wtedy to tak do śmiechu nie było :)

reklama
Co do Polnej to ja tam koszmar przeszłam. Co chwila badane rozwarcie, ktg przez cały czas podpięte, położna wredna, a lekarza latali koło mnie jak kot z pęcherzem bo toczeń rodzi a to cud medyczny i nie można sobie odpuścić takiego przypadku a segregator z wypisami oglądali jak księge zjawisk paranormalnych i zadawali kretyńskie pytania pt. "czy jest Pani pewna że nigdy wcześniej nie była w ciąży?"
Załatwili mi kręgosłup źle podanym znieczuleniem a do cc znieczulili mnie tak nie umiejętnie że w środku operacji mnie puściło i czułam potworny ból. Musiałam dostać narkoze i nie widziałam przyjścia na świat mojego kwiatuszka.

Spadam spać. Dobranoc wszystkim!

Do góry