reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam
jestem z Poznania a dokładniej okolice jeziora maltańskiego.
termin mam na 17 lipca a po domu buszuje 14,5 miesieczny piorun :-)
pozdrawiam

reklama
Witajcie. jestem mama z Bydgoszczy ale mam do Was ogromną prośbę. W przyszłym tygodniu wybieramy się cała rodzinką do Poznania. Mamy zapewniony nocleg, ale będziemy się poruszać komunikacją miejska. Wyczytałam, ze najkorzystniej dla nas będzie bilet 72 godzinny grupowy. Czy wiecie, gdzie można go kupić - czy tylko w wybranych miejscach, czy też wszędzie. Drugie moje pytanie to gdzie w Poznaniu można tanio zjeść. Raczej nie będziemy się żywić z restauracjach, ale może jakieś tanie bary, pizzerie lub kebaby w centrum. Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.

droga Madziaro zajrzyj na stronę Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne - Aktualności ułatwi poruszanie się po Poznaniu a bilet możecie kupić choćby na dworcu PKP, a co do taniego jedzonka to w samym centrum sa dwa bary mleczne na pl. C. Ratajskiego i przy pl.Wolności jedzenie b. dobra za wręcz śmieszną kasę, naturalnie w koło pełno jest kebabów i innych budek a także niezastąpiony McD.;-)życzę miłego pobytu.

Dzięki kozaczino za odpowiedź. Ja byłam w Poznaniu wieki temu a teraz pomyślałam, ze czas pokazać to miasto dzieciom. Mam nadzieję, ze pogoda dopisz ei miło spędzimy czas. Jeszcze raz, dziękuję.

aguguch alez oczywiście :-) zapraszamy :-) im nas więcej tym weselej, choć ostatnio coś cisza pewnie przez upał ... komu chce się siedziec przed kompem lepiej w cieniu pod drzewkiem.

Jak jest taka pogoda to ja też wybywam z małą na cały dzień na dwór biorę kocyk i siedzimy sobie i bawimy się:-D jaki ubaw a jak małej smakuje jedzenie na świeżym powietrzu:-D szok dziewczyny...
A jak wsze kluseczki malutkie?

Witam,termin mamy na 9 grudnia i jak rodzić to tylko na Polnej - wiem wiem - kołchoz, fabryka itp ale zasadniczym argumentem który przemawia za polną jest najlepszy oddział neonatologii i jeżeli nie daj Boże coś miałoby się z maleństwem dziać to czy to z Mickiewicza czy z Lutyckiej czy skąd tam jeszcze będą wieźli brzdąca na polną, a w takiej sytuacji każda minuta się liczy

Hej :-)
Padam od tego upału... na szczęście Lula radzi sobie całkiem, całkiem na spacerku spi sobie w wózeczku, co prawda musimy opanować sytuację -wózek jedzie jest super, wózek stoi jest ryk;-) bo mamusia chętnie by na ławeczce usiadła i gazetkę poczytała a tak ciągle w ruchu...dzisiaj spiekłam się na słoneczku za bardzo i teraz cierpię ciut, chyba zacznę podbierać Luli krem do opalania;-) miłego weekendu:-D

reklama
Hej
Ja rodziłam w maju na Polnej i absolutnie nie mogę powiedzieć że jest to kołchoz i fabryka do rodzenia, cisza, spokój, pojedyncza sala do rodzenia bardzo kameralna, a że rodziłam 18h to przerobiłam trzy zmiany i wszyscy byli uprzejmi i wyrozumiali :-) ja polecam ten szpital

Do góry