reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Słowiczek- dzieki kochana jestes narazie zasnela jest bardzo osłabiona i smutna na wszystko narazie ma odruch wymiotyny jak narazie tylko na ty sie konczy tylko teraz biegunka wskoczyla echhh biedne te dzieciaczki nasze..........

ide na kawe bo łeb mi peka

reklama
PINKA jak tam mała???
Musi duuuużo pić, może nie jeść ale MUSI pić.
Umiesz poznać, kiedy dziecko jest odwodnione??
Mam nadzieję, ze już jest lepiej.
Daj znać.

no wlasnie wstała po dwoch godzinach spania i znów zwymiotowala:-:)-:)-( kurcze nie mam pojecia jakie so objawy odwodnienia jak mozesz to mi napisz ..............

i jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości ( zwłaszcze, ze to pierwszy raz) to podjedź z małą na pogotowie, czy gdzie tam, niech ją objerzą.
Jeżeli mimo wszystko pije i nie jest apatyczna to dobrze.
Moja Gaba kiedyś trafiła do szpitala z objawami odwodnienia. Była bardzo apatyczna, oczy zapadnięte, z buźki zalatywało kwasem, nie piła, nie jadła i to wszstko stało się w ciągu kilku godzin.
Z rota walczyłam już wiele razy i teraz umię rozpoznać dziecko odwodnione.
Mam nadziję, ze u Was wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki!!!

Kurcze juz dzwonilismy na pogotowie ale tu z tymi dukami tak szybko sie nie załatwi z reszta jak mała majac 6 tygodni nieprzytomna była prawie jak z nia pojechalismy to 3h czekalismy az sie ktos nami zajmie w kocu pieciu lekarzy ja zbadało i zaden nie postawił diagnozy co jej jest ehhhhhhhh

apatyczna nie jest oczek zapadnietych nie ma marudzi strasznie widze ze jest głoda i chciała by cos zjesc ale jak jej podam to odrazu odruch wymoitnybstaram sie jej co chwilke picie po troszku podawac'.............

PINKA a nie mozesz skoczyc do rodzinnego??? tak na szybko??? biedna kruszynka, najgorsze to to, ze nie wiadomo jak takiej malej istotce pomoc :-( na odwodnienie bardzo dobry jest rowniez GASTROLIT, nie wiem tylko czy go dostaniesz u siebie,ale chyba ma swoj odpowiednik. Moze w aptece popytasz i cos doradzą, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czasami wiedzą wiecej od lekarzy ;-)
Pisz jak tam z Wikunią, zdroweczka dla małej ;-)

kurcze dziewczyny ja dostane na głowe za chwile mała przez całe popludnie moze ze 3 razy siku zrobiła no i na pampersie kolor tego moczu to taki pomaranczowawy byl:-:)-:)-:)-:)-(ale tak to blada nie jest nie slania sie oczu zapadnietchy nie ma boze ratuj bo oszaleje sama siedzie nia i masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba sie nie odwodnila co??????????????????

Nata dzwoniłam około 13 do Gp powiedzieli mi ze mam jutro przyjsc bo dzis miejsc juz nie ma:no::no::no::no: nie ważne ze nagła sytuacja duuuuuupki pieprzone!!!!!!!!!!!
powiedz mi a ten lek to na jakiej zasadzie działa?,musze czekac az moj prae skonczy bo obok siebie apteki nie mam do miasta musze gnac a nie chhce jej na dwór brac bo roznie to bywa jeszcze gorzej bedzie............................

po południu troskze wiecej popila moze jak wstanie bo znów spi to zrobi wiecej siku ja z nerwów i bezsilnosci to sobie wlosy powyrywam zaraz:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
PINKA przepraszam, ze tak pozno, Ty pewnie biedna czekałas na odpowiedz, oto co znalazłam na temat Gastrolitu Zdrowa Strona - Leki i suplementy zdrowotne
i jeszcze to, tu podają inną nazwę międzynarodową, a raczej skład leku Gastrolit (Chamomilla recutita, Dextrosum, Kalii chloridum, Natrii chloridum) - Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"
Miejmy nadzieję, ze jutrzejsza wizyta u Gp cos wyjasni, ja wziełabym do nich jeszcze probkę moczu do zbadania, mają tam te swoje "magiczne" paseczki i podstawowe badania moczu moga zrobic na miejscu ;-) Trzymam kciuki za spokojną nockę, pozdrawiam paa
P.S. Nie chcę Cię martwic, ale ciemny mocz moze byc jednym z objawów odwodnienia :(

Ostatnia edycja:
Do góry