reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Mam nadzieje ze wiekszosc mamus przyjdzie na spotkanie;-)
A czy Wy juz sie kiedys spotkalyscie ?Bo ja jestem w sumie od dosyc niedawna na forum:-)

były dwa spotkania, jedno na Malcie na spacerku, a drugie w domowych klimatach, trzecie sie niestety nie udało, ale nic straconego DO ZOBACZENIA W STYCZNIU :tak:

Wreszcie Was odwiedziłam, aż wstyd

a jeszcze większy wstyd, że nic nie napisałaś co u ciebie, jak synek, jak maleństwo, jak sytuacja z szanownym M, bo nie było za wesoło i wogóle ...... ale wogóle to witam, witam ...... :tak::-D:tak:

reklama
Hej kobitki :-)

Gosia biedrony są słodkie, a z tą integracją zwierzaczków to się uśmiałam :-D do srodka włozyłabym truskawy, aby kolorem pasowały do biedronek, jesli sie na nie zdecydujesz...niestety w kwestii pieczenia nie pomogę, bo ja to dobra w konkretach jestem :-p, upiec potrafię tylko murzynka na oleju, jakis tam jablecznik, kruszanca i chruściki, za torty nigdy się nie brałam, bo mam problem z biszkoptem i tymi wszystkimi masami, galaretkami itd.
julia Witam ;-)
jarzebinka zazdroszcze Wam tego spotkania, ja moze wlece do kraju w maju, to moze i na maj cos zorganizujesz :-p

U nas przygotowania świąteczne stoją w miejscu, stwierdziłam, ze w weekend wysle męza z synkiem na wycieczkę i wtedy będę miała chatę wolną i nikt mi nie będzie przeszkadzal i szwędał się pod nogami, to sobie ze spokojem wszystko ogarnę.
Dziewczyny, a mam pytanie odnosnie bigosu, chcę go juz około piątku upichcić, przerzucić w słoiki i zagotowac, wiecie moze ile potem taki bigos moze stać, oczywiscie w chłodnym miejscu???
Zawsze zamrażałam, ale tym razem chłodnia będzie pełna, wiec pozostają słoiki.A tak wogóle napiszcie, co tam na święta szykujecie do wszamania. Ja na wigilię zrobię barszcz z uszkami, pierożki z grzybami, rybkę po grecku i karpia, a dalej na święta bigos, galart, kuleczki mięsne w occie, sałatkę z duuuuzą iloscią pora, rolady wołowe i upiękę murzynka, a makowca kupię :-p najgorzej będzie z Kubą, bo chcąc nie chcąc będę musiała dla niego osobno gotować, bo wiadomo nic z tych rzeczy nie moze jesc :-( a na sylwestra zamowiłam juz golonę i zrobię po bawarsku, do tego machnę jakiegos gyrosa i usmaze chruściki ;-)
No to se zaplanowałam menu :-D
Miłego dnia :-)

Witam

widze ze temat jedzenia sie rozwinoł ja nic specjalnego nie robie bo po pierwsze mam mała lodówke a po drugie kto to bedzie jadł jak my takie niejadki hi hi tradycyjne jedzonko,a i piec nie piekę bo nie umiem tylko zamowiłam ciasto u cukiernika:rofl2:

co tam jeszcze mała mi wlasnie dzis rzygła:szok::szok::szok::szok: i nie wiem czemu:confused::confused::confused::confused: moze cosik jej na rzoladku staneło..................

Blysmy dzis z mała na miescie troszke pograsowalysmy chciałam sobie bluzke kupic ale takie kolejki u nas ze masakra stac mi sie z marudną Wiki nie chciało pewnie w sobote po pracy polece

Gosia- fajny ten torcik pewnie bedzie z tego co piszesz:tak::tak::tak:a co do wagi twojej małej to super w szoku jestem bo mówisz ze mało jej a prosze jak tyje :-D:-D:-D:-D ciekawe jakie mała spryciara ma na to sposoby ehheeh
Dowilka- tak jak jarzebinka pisala dwa spotkania były niestety połowa nie dotarła na pierwsze a na drugie to juz tylko we 3 byłysmy:rofl2::rofl2::rofl2:
Nata- ja zawsze bigos w słoiki wale bo wiadomo ze wszystkiego sie przejemy odrazu i jak zagotuje to czasami nawet 3-4 miesiace go mam i po otwarciu jest nadal ok tylko sloiki musisz miec nie wyszczerbione zeby ci sie powietrze nie dostało bo wtedy duuupa:-p

No Damianek cierpi ciągle, jest co teraz przy nim robić aż boje się narodzin drugiego bo do Damianka trzeba wstawać co 15 minut:szok: i samrować. Brzusio rośnie zaczęłam III trymestr i jest ok. Sytuacja z M ciągle kiepska:-(

czesc dziewczyny i odrazu krzycze Rastunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moja mala jak o 16-stej wczoraj zaczeła wymiotowac tak o 12 w nocy przestała potem znów o 6-stej rano wymiotowała kurcze nie wiem co to jest bo nie je po kazdym sie napiciu wody czy herbaty wszystko zwymiotuje biedna nie ma juz czym wymiotowac ,do tego ciagły jej przerażliwy płacz jak juz jej sie podnosi ,dzis rano doszła biegunka taka ze masakra dzwonilismy na pogotowie oczywiscie powiedzieli nam by pic duzo dawac i calpol jak ma goraczke ale goraczki nie ma:no::no::no::no::no:

mam tyle piżam małej i recznikow zarzyganych łcznie z dywanem i lozkiem ze nie wiem kiedy to zrobie bo mała tylko na reku chce siedziec,teraz tez z nia na kolanach siedze,rano zjadł poł skibeczki chleba i popiła herbata narazie jest ok ciekawe tylko jak długo???????????????

kurcze laseczki tez tak miałyscie? jesli tak to co podawac na wymioty?

PINKA:-)Oj biedulka z tej Twojej malej.Ale sie napewno meczy:-(Ty zreszta tez!
Na biegunke bardzo dobry jest enterol(kupuje sie to w saszetkach na sztuki lub cala paczke od razu)ale nie wiem czy na wymioty pomoze.
Oby jak najszybciej bylo dobrze.
Zycze duuuzo zdrowka dla coreczki:-)

Ja bylam wczoraj z Klaudia u gastrologa i dostalam skierowanie do szpitala na gastroskopie dla obydwoch dziewczynek.Dzisiaj po 12 mam zadzwonic i umowic sie na termin( ma to byc jakos w styczniu)

A dzisiaj bylismy u neurologa i wszystko oki:tak:Powiedzial ze nie chce juz nas wiecej widziec,wiec to byla ostatnia wizyta ufff;-)

Milego dnia;-)

my wczoraj byliśmy też u tego neurologa. i powiedział, że z małym wszystko ok. zbadałł go, obejrzał i powiedział, że mamy się nie martwić bo rozwija się prawidłowo. głupi ten nasz pediatra myśle o zmianie, bo non stop nas straszy czymś... co okazuje się nie prawdą. ale nawet nie mamy na kogo go zmienić...musimy popytać.
wczoraj kupiliśmy małemu prezent pod choinkę
KIDDIELAND ---------------- BABY GYM - 2 pozycje (499589704) - Aukcje internetowe Allegro
fajne to ma dużo bajerów grających. ale my w realu daliśmy za to nie całe 80zł.:))

PINKA czyli małą jakiś rotawirus dopadał.
Współczuję Ci a małej jeszcze bardziej.
Nie wiem, jak Ci pomóc, bo nie wiem jakie lekarstwa tam u Was są. Gdybyś była w PL to wiedziałabym co Ci napisać.
A teraz domowe sposoby.
Na biegunkę : dieta:
marchwianka, gotowany ryż, chrupy kukurydziane, chleb, paluszki słone,
Dużo picia małymi łyczkami.( zwłaszcza przy wymiotach). Ja dawałam po łyżeczce picie często, nawet jak wymiotuje zawsze coś tam zostanie.
Podaj małej jakieś probiotyki.
I chyba to wsztsko.
Bo tak to z lekarstw podaję dodatkowo przy biegunce: nifuroksazyd, smektę.
To tak na szybko.

reklama
ILONKA:-)A bylas u tego neurologa na Grunwaldzkiej?Ja jestem z niego bardzo zadowolona.Skierowala mnie do niego moja pediatra a moja Pani gastrolog tez go bardzo chwalila wczoraj:tak::tak::tak:
Fajnie ze neurolog stwierdzil ze wszystko ok;-)
Co do prezentu to jest fajny.Napewno bedziecie z niego zadowoleni;-)Ja tez milam cos takiego dla moich dziewczynek little tikes i bardzo i sie podobalo;-);-);-)

Do góry