reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
aa sorki, zapomnialam.. kiedys o tej skazie wspominalas, ale na biezaco tu nie jestem, wiec wylecialo mi z glowy..
a jelsi chodzi o ta moja diete to w sumie nie jest zadne wyrzeczanie sie, bo tam sa warzywa i owoce glownie
czyli to co lubie najbardziej :)

Brzoskwinko na to od jakiego wieku jest zabawka to nie patrz. Bo Szczeniaczek Uczniaczek z FP tez jest do 6 miesiąca...i co mało które dziecko w wtym wieku się nim bawi...a zabawka ponoc swietna:) Wiem od zanjomych ze jak dzieci ich mialy ok 8 miesiecy to interesowalo ich w uczniaczku tylko migoczace serduszku, potem melodyjki, teraz corka znajomych prawie 3 lataka spiewa piosenki razem z uczniaczkiem. W miedzyczasie uczyla się z nim słow itp. Mysle ze malo ktory 6 miesieczny brzdac usiadzie na tym krzeselku a tym bardziej nawet w wielkiej inteligencji raczej 6 miesieczne dzieci czy roczne nie ucza sie alfabetu czy cyfr..jak dopiero co zaczynaja mowic...a z opisu FP wynika ze krzeselko :
Interaktywna zabawka z serii Laugh & Learn™, której celem jest nauka poprzez zabawę. Aktywizuje całe ciało dziecka, rozwija zdolności manualne i umysłowe, umuzykalnia. Wydaje zabawne dźwięki i powiedzonka, uczy:
- alfabetu,
- cyfr i liczenia,
- kolorów,
- przeciwieństw,
- zwrotów grzecznościowych,
- nazw i odgłosów zwierzątek,
- zachęca dziecko do współpracy oraz interaktywnej zabawy.
Więc mysle ze 16 miesiecy to w sam tez w sam raz wiek, ale nie wiem ja jeszcze na takie zabwaki nie patrzylam dla starszych dzieci:p

no Adas uwielbia auta etc. na mikołaja kupilam mu mega wielka koparkę z Wadera, to z nia sie nie rozstaje..
lubi tez takie mniejsze autka, co raczka sobie jezdzi nimi po dywanie.
wiec sie tak zastanawiam, sa takie fajne bezpieczne dwupoziomowe parkingi z tymi drogami zakretnymi
i moze to kupie, bo szczerze na te krzeselko nie stac mnie..
poza tym Adas by nie usiedzial tam dluzej niz 15-30min..
ostatnio sadzam go przy stoliczku i ok.godziny potrafi sobie kredkami rysowac i ksiazeczki ogladac :)
a typu gdzie jest nosek, oko i takie tam to sama Adasia nauczylam i pokaze paluszkiem gdzie co jest :)
a klocki? Adaś ma całą taką skrzynię skarbów zapełnioną klockami, ale to jest zabawa dla niego na kilka minut, bardziej woli kable i mojego laptopa ;)

reklama
My na chwile do Auchana pojechali,nawet tak dużo ludzi nie było;-) Jeszcze i tak czekają mnie zakupy jedzeniowe ale to jakiś Lidl next week:) A dla Basi piramida z kółek FP i te Aktywne klocki o których Tygrynka mówila...Brzoskwinko widziałam to krzesełko, nie dałabym tyle kasy, wolałabym książeczki itp. Chcę jeszcze kupić basi ta serię książeczek Ela i Olek...w księgarni powszechnej tanio Księgarnia Powszechna Poznań, w ogole fajna ksiegarnia, zamawiacie przez neta i odbior na Starym Rynku (to taka piętrowa na jednej ze scian, wiec za darmo, a maja taniej jak przez net:). JEszczez zachorowałam na taki pociag wesolych klockow FP ale 130 zł w jakims markecie widziałam za 89 ale nie pamietam w ktorym i pewnie juz nie ma:pa i nie wiem czy to warte tej ceny! A poza tym chyba szkoda kasy:p A szczeniaczka uczniaaczka kupimy na zająca:p
A macie jeszcze jakieś zabawki co polecacie?

Ostatnia edycja:
Do góry