reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

matko jedyna chrystusowa...dlaczego nikt mi nie powiedział,że 4 farbowania w tym 3 rozjaśniania w ciągu 2 dni to za dużo i moje kłaki tego nie zniosą?:((((((((((((((((((((((((((((((ja pier.... masakra jakaś...idę do fryzjera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko kiedy:((((((((((((((((((((((((((((a skoro i tak mam rozje... włosy to se farbuje jeszcze raz...sama nie mogę uwierzyć w mój debilizm bez granic porażka fuck fuck fuck

Biedronko bo nie pytałaś :-D:-D:-D:-D:-D
odważna jesteś z tymi farbowaniami. ja teraz już tylko u fryzjera, bo kłaków na łbie mało, w 3 miechy po porodzie zaczęły wypadać garściami to je oszczędzam, żeby Piotruś nie miał łysej matki ;-) tylko, że ja przyciemniam a nie rozjaśniam...

reklama
leyna mi powiedziała,że Kiniuśka 3 dawki jedna potem za 6 tyg i potem za 6 miechów chyba od 1, ona to przy mnie sprawdzala,wiec wiem,ze jej się nie podupcyło,a czemu Twój tak dziwnie???280zł dawka u nas,a dla ewy 1 dawka tylko też 280 mi poleciła zaszczepić Kinge na ospę jak bedzie miała szczepienie na świnkę,odrę,różyczkę o meningo powiedziała,ze nie warto...
aha współczuję skazy moje laski są czyste Kiniuśka zjada cycka,ale nic jej nie szkodzi...kiedyś miała kłopoty po wzdymających i nie jadłam,ale jej przeszło..

Biedronko bo z tymi szczepieniami zależy w jakim wieku jest dziecko. Piotruś będzie szczepiony jak skończy pół roku i dlatego potrzebuje tylko trzy dawki. Gdyby był szczepiony np. jako 2-mies. dziecko wtedy byłyby potrzebne 4. Dzieci, które ukończyły rok mają tylko jedną dawkę.
a Piotruś ma tak z dawkami: pierwsza, druga po 6 tygodniach, trzecia po roku - to Piotruś przy tej trzeciej będzie miał rok i 6 miesięcy. O to mi chodziło jak pisałam, że trzecia dawka w drugim roku życia. Już pytałam w aptece i też koszt dawki to 280 zł :-( Na meningokoki szczepić na razie nie będę, bo co za dużo to niezdrowo.

halo,bo wpadłam w otchłań rozpaczy...wo bist du??????????

ich bin.... i na tym moja znajomość języka naszych zachodnich sąsiadów się kończy :cool2:
wyłaź z tej otchłani, bo to niedobrze tak siedzieć samej.
jeśli z tymi włosami naprawdę jest tak tragicznie to zanim cokolwiek zrobisz z nimi jeszcze, nałóż sobie na nie sporą ilość odżywki, bo one pewnie masakrycznie wysuszone są. muszą się nawilżyć. a potem obiektywnym :)cool2:) okiem spójrz w lustro, popatrz na kłaki i idź do fryzjera, niech Ci zrobią z nimi porządek. tylko sama lepiej już nic nie rób ;-)

co do szcepionki to chyba i tak różnie nam powiedzieli lekarze,ale kit tam...skoro powyżej roku jest jedna dawka to chyba poczekam,bo KInia rok w maju już będzie miała...ale się nagromadzi tych szczepień to szok...wtedy bym obie ewę i KInię zaszczepiła pneumo i żółtaczką A

a co do włosów to kicha,bo do fryzjera nie mam jak iść,mąż powiedział,ze mogę iść z DZIEĆMI a odżywka towłąśnie się zastanawiam jakąs obie kupić chyba kupię ponoć a aptece można też dostać biosilk farouk czy jakoś tak i może waxa znowu?neril? albo do tego jeszcze jakąś do włosów super zniszczonych?albo jakąśdomową? z żółka oleju rycynowego,soku z cytryny nafty?????????????????????????????????????????????????????????????

co do szcepionki to chyba i tak różnie nam powiedzieli lekarze,ale kit tam...skoro powyżej roku jest jedna dawka to chyba poczekam,bo KInia rok w maju już będzie miała...ale się nagromadzi tych szczepień to szok...wtedy bym obie ewę i KInię zaszczepiła pneumo i żółtaczką A

eee, sorry, źle... to przeciw meningokokom po ukończeniu 1 roku jest jedna dawka, przeciw pneumokokom dwie
cyt: "Dla dziecka w wieku 1-2 lata zalecane jest podanie szczepionki skoniugowanej przeciw pneumokokom (Prevenar) w dwóch dawkach. Odstęp między dawkami powinien wynosić 6-8 tygodni."
źródło:www.pneumokoki.pl

Cześć laseczki!!!

BIEDRONKA i jak tam Twoje włosy????:confused: Dałaś radę je uratować???:confused: A swoją drogą co Ci strzeliło do głowy aby tyle razy farbować????:confused:

Co do włosów po porodzie...:szok: masakra:szok: ...mi też na potęgę wypadały...ale już się trochę uspokoiło.
Używam odżywki Loreal do włosów zniszczonych czy jakiejś tam a na to jeszcze jedwabiu, które wygładzają strukturę włosa i nie ma aż takiego efektu afro po farbowaniu...bo robę sobie pasemka a one strasznie wysuszają włosy...
Co do tych pneumokoków to sama nie wiem co mam o tym myśleć:no: :baffled: ...na razie się powstrzymuję ze wzdlędu na forsę. A poza tym żaden lekarz jeszcze mnie nie namawiał i nie przekonywał o skuteczności. Fakt, że moje dzieci mają kontakt z innymi ale wierzę w te szczepienie, które już mają za sobą poza tym szczepienie HIB zawiera jakieś tam przeciw pneumokokom a który ewentualnie cię załatwi to nigdy nie wiadomo. Możesz być zaszczepiona na jeden rodzaj bakterii a i tak dopadnie Cię inny. To tak jak ze szczepionką na grypę, co roku coś nowego:tak: ...

A wiecie co mój Łuki wymyślił?
Otóż postanowił, że stanie na piłce, takiej dużej dmuchanej...
Przy ścianie postawił piłkę, przytrzymał sie poręczy fotela...no i stanął na niej. No i nie mógł utrzymać rónowagi. Huknął głową o ścinę po czym zjechał po ścianie i upadł na plecy.Piłka oczywiście potoczyła sie do przodu...
Mały się podniósł ze złami w oczach ale po chwili dalej próbował kaskaderskich wyczynów... bark mi słów już do jego pomysłów...

Byłam z młodym wczoraj u fryzjera:-) , bo już miał takiego " koguta", że śmiesznie wyglądał...a poza tym zdjęcie do paszportu trzeba zrobić...
Jak mój młody się zachowywał...
Z początku był oczywiście ryk:szok: , nie mógł wysiedzieć, wszystko go denerwowało... do zabawy dostał wałki do włosów i zraszacz/psikacz do nawilżania włosów. Wszystko było OK dopóki nie wyczaił, ze można psikać wodą:tak: . Ani ja ani fryzjerka nie mogliśmy podejść do niego bo zaraz byłyśmy mokre. A on się tak fantastycznie przy tym bawił, ze szok.
Nie muszę mówić, że psikał dopóki była woda. Salon był cały mokry, Łuki był cały mokry, ...ale młody obcięty. :-)
Gaba teraz też chce iść do fryzjera i chce być tak obcięta jak Łukasz...:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Łuki jest bossski :-D:-D:-D agent niesamowity, ale same mu się podłożyłyście :cool2:
a Gabi zetnij tak jak Łukaszka :tak: skoro sama chce... najwyżej będzie ryczeć, że wygląda jak facet ;-) jak się dziecko nie przekona to się nie nauczy. chyba :confused:

reklama
no to nieźle slowiczek pomysł ze wspinaniem się na piłkę przedni.Co do fryzjera to ja własnie,zeby uniknąć tego typu sytuacji Ewy tam nigdy nie zabrałam,zresztą sama sobie świetnie poradziła:))))))))))))))))))))))))))
co do moich klaków to no comments:(((((((((((((((((((((((((((((((((
dobra laski lecę pomyziać się z Ewą,bo Kiniuśka śpi...
a gdzie katka????????????

Do góry