reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Brzoskwinka właśnie powiem ci że ja do gotowania to tak średnio tzn umiem sporo ale jakoś tak no nie wiem... nie mam przekonania.. choć dziś coś tam upiekłam do zaspokojenia głodu na słodkie:-p za to mój m super gotuje zawsze w weekend on robi obiados;-) a skrzat ma rację że z jaja tylko żółtko można jak się ma skazę zapomniałam o tym:-(
Marciaa no ja lubię takie pseudo zapiekanki właśnie duuuużo warzyw a te sosy z paczek to bardzo łatwo zrobić z beszamelu.więc tak na serio nic trudnego ;-)
Skrzat natuska tygrynka szkoda że spotkanko wam nie wyszło może nast razem?:rofl2:
Moja już śpi ja zaraz zwalniam kompa bo małłż coś chce pozałatwiać więc spadam na kanapę...:rofl2:

reklama
Dziewczyny!

Adaś nie chciał mleka jeść, bo takie miał widzi mi sie! no bo sie kopne!
tak mu dzisiaj dawałam dawałam, że jak poczuł mleko w ustach to wziął butlę i zjadł :)
i mam nadzieje, ze tej nocy wreszcie bedzie spal spokojnie..
bo nawet teraz jest milutki i wesoly i lepszy, niz w poprzednie wieczory, kiedy nie chcial
mleka....

a co do jajka, to ja czytałam w książce 'DZIECKO' z wyd. świata ksiązki, że jak się ma AZS,
to jajka wgl nie powinno się dawać, bo w AZS może być przyczyną właśnie jajo.
więc na razie odstawiłam jajo..

Ostatnia edycja:
Ja mam mnóstwo świetnych przepisów, to jutro lub w piątek mogę Wam trochę powrzucać! :)
zbieram od dawna przepisy z gazet etc i uzbierałam już dwa duże segregatory...

moje dziecie zygalo tydzien wyobrazcie sobie moja q*wice:) na szczescie mu przeszło
robie dluzsze przerwy je kaszka jogurcik obiad kaszka deserek i czaaaasami mleko w nocy
padł jak kawka
obnizylismy lozeczko w koncu bo to tkai diabeł sie zrobił ze szok ktos mi dziecia podmienił :) siedziec nieeeee tylko chce stawac na nogi
recem i odpadaja bo ma 8.2 kg < pisalam juuz ?:p>

to ładnie waży Twoja maruda :) mój jak miał 7 m-cy ważył jakieś ponad 9kg, a teraz jak biega, to waży 11,4kg..
a je cały czas... tylko, ze swoje wybiega.. bo to maratończyk jest :D

Hej kobitki :)
Jakoś zalatana jestem :)
Co do wózka dzięki za porady :) Mi się marzy taki na dużych pompowanych kołach, z dużym koszem na zakupy koła skrętne i jeszcze żeby był montowany w obie strony lub miał przekładaną rączkę :) to mój ideał ... niestety obawiam się że nie istnieje hihihi
uciekam bo Lula się drze ;)

a mutsy???
tylko ten kosz na zakupy tkai sobie ale mozna dokupic tkai do 10kg
ja mam urbanraider na moje tereny i jest faaajny ale czołg na maxa :)

no hej !
W końcu trochę spokoju :) Lula śpi małż na bilardzie z kumplami.
Co do wózka to znalazłam x-lander xq będzie nowy model na początku listopada ze spacerówką tył przód cena koło 1200 :/ no i R. powiedział że się nie zgadza bo jest za drogi !!! Ależ mnie wk..@#%^&ił !!! Ale Marciaa zainteresował mnie też Musty muszę poszukać tego kosza czy można dokupić :) może wiesz gdzie??
Szkoda że się nam spotkanie nie udało ale w końcu się umówimy jestem tego pewna :)
Co do gotowania to ja lubię :) szczególnie dania obiadowe, pieczenia ciast się nie tykam ;) Polecam wam stronkę Kwestia Smaku - Przepisy, zdjęcia i filmy kulinarne super przepisy i jakie piękne zdjęcia jedzenia :) aż się chce gotować :)

No jak Kozaczino w końcu dotarła do Gauganka to i nam się w końcu uda ;) pewnie w listopadzie, jak będziemy miały dość pogody i siedzenia w domu lub spacerów w nieciekawej scenerii - wtedy taka herbatka w ciepłym miejscu jest jak najbardziej pożądana :D
co do gotowania ja się nadal uczę... moim popisowym daniem jest tortilla, ale taka prawdziwa hiszpańska, a nie cienki placek ;) no i wszelkie ciasta :)
a ta stronka co Koza podała super! zaciekawiła mnie :)
Sebastianek dziwny dzisiaj, nie chciał jeść, marudkował, cały czas się przytulał... może drugi ząbek wychodzi...

reklama
Hej laseczki :)

My dziś byliśmy u chirurga z siusiakiem odklejoną miał dziś do końca sklejkę biedulek siusiać nie może :( płacze troszkę przy tym ale nie dziwię mu się

ja też tylko podczytuje a tu taka produkcja że odpisać wszędzie nie mam kiedy ;)

Marciaa waży ładnie mój też do jakiegoś czasu mocno - dużo przybierał teraz przystopował :) ale na 3M miał 8kg a na 6M 8830g wiec jak widać zwolnił teraz stawiam że ma gdzieś 9,5kg

co do jajka przy AzS na pewno jest zabronione wiecie co przeleciałam tylko wzrokowo co nastukałyście wiec nie wiem kto to pisał ;) ale nawet przepiórcze chyba z ostrożnością chciałam też dopisać że jest tu wątek dla dzieci o gotowaniu według pięciu przemian jakby któraś chciała mało bo nastała cisza chyba małe zapotrzebowania było ;)

co do sosów ja nie robię dla zdrowia ;) a jak już robię to nie z tytki bo mój -kucharz i nauczył mnie :p wiec coś tam umiem wiec powiem skromnie umiem zrobić sama hehe nawet mamę oduczyłam robić z proszku sosików i robi teraz sama warto przeczytać skład że tam sól mąka papryka itp idt ;) i dużoooo chemii

Do góry