reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Biedna Katka!
Wiem, że to trudne, ale jeszcze trochę optymizmu by się jej przydało i oczywiście wiary w to, że dotrzyma do 36 tygodnia.
Ja wczoraj dowiedziałam się, o podejrzeniu hipotrofii. Za 11 dni okaże się, czy idę do szpitala, ale postanowiłam nie dołować się. Od 4 miesiąca biorę fenoterol i isoptin, i jakoś się kulam :)

Wanda_23, tak pokręciłam się trochę, a i generalnie nadaję mono, nie stereo, ale durny komputer zawiesił się :mad:... i tak jakoś to wyszło :D

reklama
słowiczek dziękuję za info i sorka,żem taki namolny potwór jest...
dobrze,ze już po przeprowadzce,bo przynajmniej będzie się ktos częściej odzywał:)
a co to to o co pyta słowiczek???monika ja też brałam fenoterol z isoptinem,ale od 5 miesiaca i w pierwszej ciaży:)

Monika - tak tak, domyślam się, że nie wysłałaś podwójnie tego specjalnie :)

Wanda_23 tym razem w Poznaniu z Grunwaldzkiej na Rataje...

Pewnie pisałaś wcześniej Słowiczku - wybacz, nie cofnełam się, ale dzięki za odpowiedź :) i jak się mieszka na nowym miejscu ???

BIEDRONKA pisze:
słowiczek dziękuję za info i sorka,żem taki namolny potwór jest...
dobrze,ze już po przeprowadzce,bo przynajmniej będzie się ktos częściej odzywał:)
a co to to o co pyta słowiczek???monika ja też brałam fenoterol z isoptinem,ale od 5 miesiaca i w pierwszej ciaży:)

nic się nie stało ;)

Ja też brałam fenoterol + isoptin za pierwszym razem od 6 miesiąca a za drugim już od 20 tygodnia....

wanda_23 :) ;)

W końcu te wietrzycho przestało wiać i trzeba się ruszyć gdzieś...

Hipotrofia to wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu. Oczywiście nie na to biorę fenoterol, tylko na te przeklęte skurcze.

Szkoda, że Katka nie ma w szpitalu neta, wiedziałaby ile osób niepokoi się o nią i Maleństwo i chce dodać jej otuchy. Na pewno podniosłoby ją to na duchu.

Łoj Monika M. to nie zaciekawie z tą hipotrofią. No ale mam nadzieję, że to tylko podejrzenie i wszystko się okaże cacy!!!! Trzeba być dobrej myśli. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się !!!!

Co do Katki to staram się przekazywać jej wiadomości. Wie, że jesteśmy z nią !!!!

O kurcze, Monika, brzmi to pważnie !! Mam nadzieję, że nic złego się nie stanie !!!

Słowiczku - też mam koleżankę z kwietniowek w szpitalu i tez staram sie przekazywac jej wszystko z bb a na bb pisac to co ona mi przekazała ;) No to pozdrów raz jeszcze Katke :)

słowiczek of course jak bedziesz nawiedzac katkę w szpitalu to też ją pozdrów ode mnie i moich lasencji...:))))))
co do ruszania się z chaty to wczoraj jak jeszcze wiało jak cholera bvyliśmy na grzybkach:)o zbiory nie pytajcie:))))))))) a dziś zabrałam moje królewny do lasu i zażarły mnie komary:(
monika m. moja kuzynka to miała tą hipotrofię,ale urodzila normalnie,w terminie, a nawet tydzień po tylko,że malutka była malutka,ale alles było oki i teraz kawał baby z niej jest...mimo,że z moją Ewą dzieli je tylko tydzień to Zuzka wygląda jak 5 latka:)więc nic się nie martw i wcinaj dropsy fenoterolu z isoptinem:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

reklama
Dzięki, dzięki!
Staram się nie dołować. Już sobie parę rzeczy przeczytałam. Podchodzę do tego tak: w najgorszym przypadku dzidziuś urodzi się odrobinę wcześniej i będzie maluteńki. O innych powikłaniach nie myślę. Po jakiego grzyba się dołować?

Właśnie grzybki... Gdzie najlepiej jechać na te grzybki? Taką mam ochotę na sosik... mmmmm

Do góry