reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Michasia powodzenia w banku...trzymam kciuki ;-) a myśleliście o przeprowadzce na wieś ??? jest wiele ofert sprzedaży domów, mieszkań i to nawet w niezłych cenach, jak dla dzieci i psiaka, to wymarzona lokalizacja, wiadomo Wam może być trudniej jeśli chodzi o pracę i o dojazdy, ale przecież wszędzie żyją ludzie i jakoś sobie dają radę :tak: Kolezanka kupiła ostatnio mieszkanie w popegeerowskim bloku za 100 tys. zlotych, w Sapowicach nad jeziorem Strykowskim, dziura niesamowita, ale latem cudownie, cisza, spokój no i jezioroooo :tak:
jarzębinko Ty masz badania 25 maja, a moja siostra termin porodu na 26...kolejna dzidzia w rodzinie, zreszta ja już chodzę jak na szpilkach z telefonem przy sobie i czekam na wieści z Polski...szkoda, ze nie mogę być tam z nimi :-( mojemu bratu też niedawno urodziła się córeczka, której jeszcze nie widziałam, a skubany nawet fotek nam nie wysyła, bo ciągle nie ma czasu :angry:...
Ciekawa jestem co u Ciebie wykaże USG, bo u nas to same dziewuszki, jak na złość :-D... a tyle mam ciuszków po Kubusiu :-D

reklama
NataK no chcielibyśmy za miastem, ale nie za daleko... tak do 15-20km od Poznania.. no i najchętniej albo wolnostojący domek, albo bliźniak czy szeregowiec.. ale już nie chcę bloków czy domów wielorodzinnych.. żeby mieć swoją trawkę i o nic się nie martwić :-) no zobaczymy :-) podział ról w domu ustalony - ja się skupiam na dobrym samopoczuciu i zdrowiu maluszka, a mąż w miarę możliwości odciąża mnie w opiece nad starszym synem.. i stara się o lepsze życie dla Nas :-) uda mu się :) wierzę w Niego :)

hejka
kobitki wy rodowite poznanianki znacie moze jakies fajne miejsce nad jeziorkiem, jakies ośrodekz domkami np. ale najdalej ok 50km, bo chetnie bym się z mezem wybrala w czerwcu lub lipcu ale nie za daleko bo przy moim trybie zycia i lezeniu to musi byc blisko do szpitala.

a u nas różnie. nerka nadal boli, w środe ide na kontrolne usg i nerki i brzusia. mała rośnie i wierci sie fajnie:-)

Zajęcia dla dzieci(również na wakacje)

-półkolonie wakacyjne dla dzieci przedszkolnych (3-6lat)-Mini przedszkole- zajęcia codzienne w cyklach tygodniowych startujemy od 6.07.2009 .Spotkania będą trwały w godzinach d 10.00 do 13.00 i 15.00 do 18.00.Zapraszamy zapisy trwają.

•Maluszkowe Przedszkole-Zajęcia przeznaczone dla dzieci od 1 - 3 lat.(raz lub dwa razy w tygodniu)Spotkania mają na celu pomóc dziecku w zrobieniu pierwszego kroku w stronę przedszkola, przy jednoczesnej obecności rodzica.Dla zminimalizowania stresu związanego z rozstaniem z rodzicami, mama lub tata uczestniczą w zajęciach tak długo, aż ich pociecha będzie gotowa na samodzielne pozostanie na zajęciach.

• Wesoły Przedszkolak-Zajęcia przeznaczone dla dzieci od 3 - 6 lat.(raz lub dwa razy w tygodniu)
Spotkania oparte na podstawie programowej wykorzystywanej w przedszkolu, połączenie pedagogiki i zabawy z psychologią twórczości. Na zajęciach będziemy uczyli sie:
- wiązać buciki
- Poznawać alfabet i cyferki
-rysować, malować, wycinać itp.
A wszystko to podczas wesołej zabawy.

• Zajęcia plastyczne(raz w tygodniu)
„ Kolorowy świat maluszka” dla dzieci w wieku 3-4 lat wraz z opiekunem ( mamą, tatą, babcią, dziadkiem) oraz „Mały artysta” dzieci w wieku 5 -6 lat stwarzają okazję do poznania środków autoekspresji i rozwijania zdolności plastycznych. Zajęcia prowadzone są raz w tygodniu w małych grupach 8 – 10 osób. Różnorodny program zajęć dostosowany do możliwości i zainteresowań dzieci, podczas których wykorzystujemy następujące techniki plastyczne:
Rysunek kredką, kredą, ołówkiem, węglem i tuszem;
Malowanie akwarelami, akrylami, temperami;
Collage ( z użyciem kolorowych papierów, gazet, materiałów, fragmentów opakowań);
Rzeźbę w papier – mâché, masie solnej, glinie, gipsie;
Działania w przestrzeni;Inspiracje plastyczne z wykorzystaniem muzyki, literatury dziecięcej;
Zapewniamy dzieciom miłą i twórczą atmosferę, wszystkie materiały plastyczne i narzędzia. Dzieci uczestniczące w cyklu zajęć „kolory świat maluszka” zdobywają i kształtują umiejętność wyrażania swoich przeżyć i emocji za pomocą różnorodnych środków plastycznych. Ponadto stają się uważnymi obserwatorami otaczających zjawisk, maluszki dostrzegają więcej barw oraz elementów. Uczestnictwo w twórczym procesie ma także na celu rozwijanie swobody dziecka w posługiwaniu się linią, plamą, barwą, kształtem.

-Zajęcia muzyczno-ruchowe po angielsku metodą Musical Babies

Zajęcia będą się odbywać również w czasie wakacji
zapisy na wszystkie cykle zajęciowe pod nr tel. 517 186 108 lub biuro@klubstonoga.pl

Hej

Ilonka - no te pierwsze maa-maa jest takie słodkie i miłe :) choc pewnie tak juz bedzie caly czas, Natalka do niedawna tylko jak płakała to mama jej sie udawlo, a teraz slicznie do mnie przychodzi, przytula sie, buziaki daje i mama mama :-):-) czasem jej wychodzi na-na ale i tak wiadomo o co chodzi ;-)

Jarzebinko - u mnie pierwsza ciąża wydawala sie nisko, bo mi Natalka główkką ciągle główką tam nisko sie wiercila, ale ta ciąża jest chyba jeszce nizej :szok: no i ja mam faktycznie szyjke skróconą :-( ale niepokoju chyba wielkigo jeszcze nie ma bo jakby byl to by ginekolog mnie to szpitala wyslala a tak tylko kazala siedzec za zwolnieniu i odpoczywac

Pinka - wszystko juz dopiete na ostatni guzik ze slubem? a i jak jeszcze pracujesz tak rano?

Natalka dzis stawiala swoje pierwsze kroczki :rofl2::-):-):-) byla przy tym taka zadowolona a my z mężem jacy dumni, łezka sie zakręciła :zawstydzona/y::-)

Jutro przyjezdzają T, mam nadzieje ze będzie miło ;-)

IWONKA
Gratuluje pierwszych kroczkow :tak::tak::tak:Super jest ten widoczek:-):tak:
No i postaraj sie nie przemeczac

SYLA
Trzymam kciuki zeby bylo ok:tak:Super ze malutka tak wariuje w brzuszku:tak::tak::-(
Jesli chodzi o jeziorko to moze Skoki lub wlasnie Skorzecin:tak:

Juz ta godzina a moje dziewczynki jeszcze nie spia:szok::szok::szok:Zaraz Je ostro pogonie do spania bo juz sama jestem zmeczona i chcilałabym isc spac

Sto lat! Sto lat! wujek krzyczy,
ciocia wręcza kosz słodyczy,
dziadek w nowej swej koszuli,
babcia Cię do siebie tuli,
mama torcik dekoruje,
tato wszystko to filmuje...
Skąd to całe zamieszanie?
Urodzinki masz kochanie!

Dla Wiktorki i Klauduni......

Moc gorących życzeń urodzinowych i wielu wspaniałych słonecznych i radosnych dni ...... spełnienia marzeń..............
dla Kaludi i Wiktori

reklama
Dołączam się do życzeń a od siebie jeszcze duuuuzo duuuuużo słonecznych, wesołych, pełnych zabawy i uśmiechów dni dla solenizantek!!! :-)

Do góry