reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

wrócił wasz koszmar:pheheh

Pinka- jej az mnie ciary przeszły jak to przeczytałam.
w ogole to juz od poniedziałku po rozmowie ze Słowiczkiem o niczym innym nie myśle, tylko o tej świniarni! cholera boje się o Flipera.
Michasia- idzcie na kompromis! nie mam sensu sie kłócić. my tez nie mogismy sie zdecydowac, moj chcial Borysa ja Kubę...a z wiazku z tym ze nie moglismy sie zdecydowac wyszedł Filip:))) głowa do gory... sa waznesze sprawy:)

reklama
Antylopka o jakim ograniczeniu wizyt mowisz???????? ty pracujesz w szpitalu wiec pewnie wiesz wiecej pracuja nad jakas szczepionka??????? kurcze az strach sie bac,czy sprawa jest naprawde az tak poważna?????????

My narazie odłożyliśmy kwestię imienia i wogóle jej nie wspominamy.. a jak ktoś się nas pyta jak będzie miał na imię to używamy odpowiedzi Gabrysia.. "Mały" :D

co do tej grypy.. ja póki co się nie stresuję.. z ptasią grypą też był szał, a praktycznie przeszło koło nosa.. poczekamy zobaczymy.. my biedne szare obywatele i tak nic zrobić nie możemy..

Nie wiem co dziś ze sobą zobić.. od rana posprzątałam, poprałam i pomyłam.. teraz z Gabim zajadamy się makaronikiem.. a Mały kopie.. ale On non stop kopie więc to nic nadzwyczajnego :D poszłabym sobie nad stawy do Dębiny, ale tak mi się samej nie chce bo za Gabim trzeba tyle ganiać.. a w moim rejonie znajomych nie mam bo mieszkam tu od 2 lat dopiero :( a Marcin śpi sobie po nocce.. :(

Witam :tak:

Daaaaaaaaaaawno mnie nie było, ale czasu brak przy małych urwisach:-D Nawet nie wiem kiedy ostatnio do Was zaglądałam żeby napisac co u mnie.
a więc nie wiem czy pisałam ale 10 marca urodziłam drugiego synka i jestem bardzo szczęśliwa bo tym razem urodziłam dziecko zdrowe:tak: gorzej było ze mną ale to nieważne bo już jest prawie wszystko dobrze:-) Mój drugi synek ma na imię Nataniel (dar od Boga)Sławomir, a 25 kwietnia mielismy chrzciny.

pozdrawiam

Ja tak czy siak jakos boje sie tej grypy:no:
Nie panikuje ani nic w tym rodzaju ale zdaje sobie sprawe z tego jakie niesie ze soba zagrozenia
Chociaz mam nadzieje ze lekarze maja w 100% racje i ze wszysko jest pod kontrola:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Dowilka,Gosia- vacie racje panika tu nic nie zmienia ale strach jest a nas to zawsze pocieszaja a tak naprawde polska jest najgorzej przygotowana na pandemie swinskiego wirusa podobnie jak było z ptasia grypa:szok::szok::szok::szok:
krajami ktore najlepiej sa przygotowanie to jest Francja i Wielka Brytania...............

zaleca sie staranna higiene po kazdej wizycie w miejscach publicznych,oraz unikanie supisk ludzi......................

Gosia- podziwiam cie bo ja bym do samolotu nie wsiadła:no::no::no: tym bardziej ze ogladalam w tygodniu tv i info o tym ze z samolotu w dablinie wynosili 3 osobyn na noszach bo ich stan był juz na tyle powazny ze sami nie dali rady wyjsc................. samolot to naszybsza droga jaka wirus sie rozprzesstrzenia.........................

niespełna 2 letnia dziewczynka zmarła w usa odnotowano koleje przypadki smiertelne o meksyku jez nie wsponie około170 zmarłych kolejne 2000 zakażonych

uwarzam ze ostroznosci nigdy nie za wiele.....................

Julia Gratuluję dzieciątka, niech się zdrowo chowa :tak:
PINKA nie panikuj kochana, oto co znalazlam dzis w necie...autor ma wiele racji i chyba będę się tego trzymac, nie dajmy się zwariować ;-)

...
" ... cytat:
- choroba ta jest w meksyku od stycznia
- 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina.....
- osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską...
- wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok.
- brak zgonów poza Meksykiem
- grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>?
- lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł
- firmy te przyznały się ze już rozpoczeły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane )
- wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki
- w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 %
- ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd usa wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficialnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( ps. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą)
- kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do niemiec z gorączą i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką??
- Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 amerykanin.
- w Boliwi panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi
- USa i świat nie bardzo radzą sobie z kryzysem... teraz mamy świetny temat zastępczy...... ( słyszałaś w ostatnich dniach coś na temat kryzysu???)
- Przechodziliśmy już sarsa, wściekłe krowy, wściekłe ptaki ... i co z tego wyszło ???? NIC kompletnie NIC.... rozeszło się po kościach...
- była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki..."

...
Dobrej nocki, paaa

reklama
Do góry