reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzebinko, Michasia Gratulacje synków! no to bedziecie miec z urwisami wesoło:) hehhe

szczerze to ja sobie nie wyobrazam miec drugiego łobuza... Fliper juz pokazuje charakterek...i juz sie boje przyszłosci. myslimy o adopcji dziewczynki, nie mowie moze kiedys zdecydujemy sie na kolejnego ze tak powiem wlasnego" dzidziusia, z myślą ze bedzie dziewczynka...ale oczywiscie co kolwiek bedzie to i tak bedziemy bardzzzoooo kochac:)

reklama
ilonko no ja sobie też nie wyobrazam jak to będzie z dwoma chłopcami.. no.. ale przynajmniej będa mieli o czym gadać jako nastolatki.. :roll: cieszę się że będzie synek.. chłopcy są fajni.. Gabryś czasem jak walnie jakimś tekstem to nie wiem czy płakac czy się śmiać.. no i wiem że nie będę się cacac za bardzo. no bo co to za chłopak bez siniaka na kolanie ;) dziewczynkę bym chyba rozpieściła i pod kloszem zamknęła.. :D no i mam tyle superowych ciuszków na chłopca że szkoda żeby się kurzyły w pawlaczu ;)
Gabi się oswoi z tym.. ja też potrzebowałam chwili żeby dojść do siebie :D
co do mówienia dziecku że będzie miało braciszka lub siostrzyczkę.. ja tam mojemu mówię, ale nie straszę że będzie zabierać zabawki.. mówię mu tylko że będzie teraz starszym bratem i będzie musiał mamie pomagać.. juz sam mówi że to On z tatą przyniesie dzidziusia do domku i będzie się opiekował.. a mama nakarmi tylko :D mój mały-duży mężczyzna ;) dumna jestem z Niego jak nie wiem.. a ostatnio jak jechaliśmy autem, miał otwarte okno i szła kobieta w bardzo zaawansowanej ciąży.. a on na całe gardło "prosze pani, pani ma dzidziusia? moja mama też ma dzidziusia" :D i paskudnik mały do wózków na ulicy włazi.. no na penera staje ludziom na drodze, a jak się zatrzymają to biegiem dolot do wózka, wdrapuje się i zagląda co to tam lezy :D oj mogłabym tak pisac i pisac.. fajni są chłopcy :)
Teraz zaczynamy się zastanawiać nad prezentem od dzidziusia dla braciszka.. co by tu kupić żeby dzidziuś przychodząc do domu mu dał.. i myślę że nic tak Go nie ucieszy jak jakiś zestaw autek ;) a prezent dla dzidziusia Gabryś z tatusiem kupią jak mama "pojedzie po dzidziusia" żeby Gabryś sam wybrał bo to w końcu od Niego ;)

Witam was
Koniec przeprowadzki teraz mieszkam koło Poznania,ale czesto jesteśmy z małym na Malcie pospacerować,a mój M nalega na 2 dziecko,mi się to nie widzi zwłaszcza że się uczę i juz teraz brakuje mi czasu na naukę.
Michasia,Jarzębinka
Gratuluje synków,dbajcie o siebie i dużo odpoczywajcie.Mi się marzy kiedyś w przyszłości dziewczynka Anielka

Witam "stare" i nowe mamusie :-)
Coś ciązowo się na wątku zrobiło ostatnio ;-)
Gratuluję Wam dziewczyny maluszków pod serduchem, oszczędzajcie się i relaksujcie teraz ile wlezie :tak:
Michasia84 zabawny ten Twój synuś, rowniez uwazam, ze chłopcy są fajni, choc gdy byłam w ciąży-wiadomo pragnełam dziewczynki, ale teraz nie zamieniłabym tego małego faceta za nic na świecie :tak: Choc miałam obawy, czy będę potrafiła zająć i zabawić go "męskimi" zabawami, nie było tak zle, szybko nauczyłam się wydawania róznistych odgłosów silników, jazdy traktorkiem przez przeszkody czy kopania w piłę :-D Choc nadal obawiam się czy mój synus za bardzo przy mnie nie "zbabieje", bo ciągnie go do kobiecych, domowych zajęć, chętnie mi we wszystkim pomaga...czasami aż nadto, no ale z drugiej strony mam pomocnika i zadna baba w przyszłości nie zarzuci mi, ze syn nic w domu nie potrafi zrobić :-D

:-D:-D:-D:-D:-D

michasia i jarzebinka -gratuluje kolejnych kawalerów:tak::tak::tak::tak:

Goska- ja tez ledwo tes zrobiłam to mowie do mojego ze napewno kobitka bedzie:-):-) innej mysli nie dopuszczalam takie jakies przeczucie miałam no i sie urodzila laseczka....

kurde zaraz wracam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wczoraj byłam na malcie z mała i świetnie się bawiliśmy.
Jest rozlożona kolejka dla dzieci (przejazd 5 zł), małpi gaj 3-piętrowy, z małymi dziećmi (Wiki ma 20 mieisęcy) może wejść ktoś z rodziców (płaci się tylko za dziecko) 10 zł za 30 minut.
To jest w okolicy placu zabaw przy stoku narciarskim.
Pogoda ładna, więc warto się wybrać na przechadzkę wzdłuż jeziorka:happy:

Gabryś też chętnie pomaga.. a jak dorwie się do miotły to mam serce na ramieniu czy mi zego nie rozwali ;)

dzisiaj mam zły dzień.. ryczę już od wczoraj.. a wszystko przez to że kłócę się z moim przyszłym ślubnym o imię dla synka.. świetny powód do kłótni na niecałe 2 tygodnie przed ślubem :(

czytałyscie?????????????????

wiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) podniosła w środę stopień zagrożenia pandemią grypy z 4 na 5, czyli prawie najwyższy.

Poinformowała o tym na konferencji prasowej dyrektor generalna WHO Margaret Chan.

Według kryteriów WHO stopień 5 oznacza, że wirus rozprzestrzenia się z człowieka na człowieka przynajmniej w dwóch państwach regionu i należy przygotować się do pandemii. W sześciostopniowej skali dopiero 6 stopień oznacza pandemię.

Chan powiedziała także, że ogłoszenie 5 stopnia zagrożenia pandemią grypy oznacza, że wszystkie kraje powinny niezwłocznie uruchomić swe plany przygotowań na ewentualność jej wystąpienia.

Chan oceniła, że pandemia jest nieuchronna, a zagrożona nią jest cała ludzkość. Zapewniła równocześnie, że świat jest obecnie lepiej niż kiedykolwiek w historii przygotowany na pandemię grypy.

Zaapelowała do koncernów farmaceutycznych o nasilenie produkcji leków przeciwwirusowych.

cos widze ze drugi czarnobyl sie szykuje......................

reklama
czytałyscie?????????????????

wiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) podniosła w środę stopień zagrożenia pandemią grypy z 4 na 5, czyli prawie najwyższy.

Poinformowała o tym na konferencji prasowej dyrektor generalna WHO Margaret Chan.

Według kryteriów WHO stopień 5 oznacza, że wirus rozprzestrzenia się z człowieka na człowieka przynajmniej w dwóch państwach regionu i należy przygotować się do pandemii. W sześciostopniowej skali dopiero 6 stopień oznacza pandemię.

Chan powiedziała także, że ogłoszenie 5 stopnia zagrożenia pandemią grypy oznacza, że wszystkie kraje powinny niezwłocznie uruchomić swe plany przygotowań na ewentualność jej wystąpienia.

Chan oceniła, że pandemia jest nieuchronna, a zagrożona nią jest cała ludzkość. Zapewniła równocześnie, że świat jest obecnie lepiej niż kiedykolwiek w historii przygotowany na pandemię grypy.

Zaapelowała do koncernów farmaceutycznych o nasilenie produkcji leków przeciwwirusowych.

cos widze ze drugi czarnobyl sie szykuje......................
Pinka - wiem, że szpital na lutyckiej juz we wtorek dostał plan działania w przypadku pandemii. Podejrzewam, że wszystkie inne również, bo to przyszło z Ministerstwa. Na pewno znowu będą (a może już są) ograniczone wizyty.

Do góry