reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzebinko, Michasia Gratulacje synków! no to bedziecie miec z urwisami wesoło:) hehhe

szczerze to ja sobie nie wyobrazam miec drugiego łobuza... Fliper juz pokazuje charakterek...i juz sie boje przyszłosci. myslimy o adopcji dziewczynki, nie mowie moze kiedys zdecydujemy sie na kolejnego ze tak powiem wlasnego" dzidziusia, z myślą ze bedzie dziewczynka...ale oczywiscie co kolwiek bedzie to i tak bedziemy bardzzzoooo kochac:)

reklama
ilonko no ja sobie też nie wyobrazam jak to będzie z dwoma chłopcami.. no.. ale przynajmniej będa mieli o czym gadać jako nastolatki.. :roll: cieszę się że będzie synek.. chłopcy są fajni.. Gabryś czasem jak walnie jakimś tekstem to nie wiem czy płakac czy się śmiać.. no i wiem że nie będę się cacac za bardzo. no bo co to za chłopak bez siniaka na kolanie ;) dziewczynkę bym chyba rozpieściła i pod kloszem zamknęła.. :D no i mam tyle superowych ciuszków na chłopca że szkoda żeby się kurzyły w pawlaczu ;)
Gabi się oswoi z tym.. ja też potrzebowałam chwili żeby dojść do siebie :D
co do mówienia dziecku że będzie miało braciszka lub siostrzyczkę.. ja tam mojemu mówię, ale nie straszę że będzie zabierać zabawki.. mówię mu tylko że będzie teraz starszym bratem i będzie musiał mamie pomagać.. juz sam mówi że to On z tatą przyniesie dzidziusia do domku i będzie się opiekował.. a mama nakarmi tylko :D mój mały-duży mężczyzna ;) dumna jestem z Niego jak nie wiem.. a ostatnio jak jechaliśmy autem, miał otwarte okno i szła kobieta w bardzo zaawansowanej ciąży.. a on na całe gardło "prosze pani, pani ma dzidziusia? moja mama też ma dzidziusia" :D i paskudnik mały do wózków na ulicy włazi.. no na penera staje ludziom na drodze, a jak się zatrzymają to biegiem dolot do wózka, wdrapuje się i zagląda co to tam lezy :D oj mogłabym tak pisac i pisac.. fajni są chłopcy :)
Teraz zaczynamy się zastanawiać nad prezentem od dzidziusia dla braciszka.. co by tu kupić żeby dzidziuś przychodząc do domu mu dał.. i myślę że nic tak Go nie ucieszy jak jakiś zestaw autek ;) a prezent dla dzidziusia Gabryś z tatusiem kupią jak mama "pojedzie po dzidziusia" żeby Gabryś sam wybrał bo to w końcu od Niego ;)

Witam was
Koniec przeprowadzki teraz mieszkam koło Poznania,ale czesto jesteśmy z małym na Malcie pospacerować,a mój M nalega na 2 dziecko,mi się to nie widzi zwłaszcza że się uczę i juz teraz brakuje mi czasu na naukę.
Michasia,Jarzębinka
Gratuluje synków,dbajcie o siebie i dużo odpoczywajcie.Mi się marzy kiedyś w przyszłości dziewczynka Anielka

Witam "stare" i nowe mamusie :-)
Coś ciązowo się na wątku zrobiło ostatnio ;-)
Gratuluję Wam dziewczyny maluszków pod serduchem, oszczędzajcie się i relaksujcie teraz ile wlezie :tak:
Michasia84 zabawny ten Twój synuś, rowniez uwazam, ze chłopcy są fajni, choc gdy byłam w ciąży-wiadomo pragnełam dziewczynki, ale teraz nie zamieniłabym tego małego faceta za nic na świecie :tak: Choc miałam obawy, czy będę potrafiła zająć i zabawić go "męskimi" zabawami, nie było tak zle, szybko nauczyłam się wydawania róznistych odgłosów silników, jazdy traktorkiem przez przeszkody czy kopania w piłę :-D Choc nadal obawiam się czy mój synus za bardzo przy mnie nie "zbabieje", bo ciągnie go do kobiecych, domowych zajęć, chętnie mi we wszystkim pomaga...czasami aż nadto, no ale z drugiej strony mam pomocnika i zadna baba w przyszłości nie zarzuci mi, ze syn nic w domu nie potrafi zrobić :-D

:-D:-D:-D:-D:-D

michasia i jarzebinka -gratuluje kolejnych kawalerów:tak::tak::tak::tak:

Goska- ja tez ledwo tes zrobiłam to mowie do mojego ze napewno kobitka bedzie:-):-) innej mysli nie dopuszczalam takie jakies przeczucie miałam no i sie urodzila laseczka....

kurde zaraz wracam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wczoraj byłam na malcie z mała i świetnie się bawiliśmy.
Jest rozlożona kolejka dla dzieci (przejazd 5 zł), małpi gaj 3-piętrowy, z małymi dziećmi (Wiki ma 20 mieisęcy) może wejść ktoś z rodziców (płaci się tylko za dziecko) 10 zł za 30 minut.
To jest w okolicy placu zabaw przy stoku narciarskim.
Pogoda ładna, więc warto się wybrać na przechadzkę wzdłuż jeziorka:happy:

Gabryś też chętnie pomaga.. a jak dorwie się do miotły to mam serce na ramieniu czy mi zego nie rozwali ;)

dzisiaj mam zły dzień.. ryczę już od wczoraj.. a wszystko przez to że kłócę się z moim przyszłym ślubnym o imię dla synka.. świetny powód do kłótni na niecałe 2 tygodnie przed ślubem :(

czytałyscie?????????????????

wiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) podniosła w środę stopień zagrożenia pandemią grypy z 4 na 5, czyli prawie najwyższy.

Poinformowała o tym na konferencji prasowej dyrektor generalna WHO Margaret Chan.

Według kryteriów WHO stopień 5 oznacza, że wirus rozprzestrzenia się z człowieka na człowieka przynajmniej w dwóch państwach regionu i należy przygotować się do pandemii. W sześciostopniowej skali dopiero 6 stopień oznacza pandemię.

Chan powiedziała także, że ogłoszenie 5 stopnia zagrożenia pandemią grypy oznacza, że wszystkie kraje powinny niezwłocznie uruchomić swe plany przygotowań na ewentualność jej wystąpienia.

Chan oceniła, że pandemia jest nieuchronna, a zagrożona nią jest cała ludzkość. Zapewniła równocześnie, że świat jest obecnie lepiej niż kiedykolwiek w historii przygotowany na pandemię grypy.

Zaapelowała do koncernów farmaceutycznych o nasilenie produkcji leków przeciwwirusowych.

cos widze ze drugi czarnobyl sie szykuje......................

reklama
czytałyscie?????????????????

wiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) podniosła w środę stopień zagrożenia pandemią grypy z 4 na 5, czyli prawie najwyższy.

Poinformowała o tym na konferencji prasowej dyrektor generalna WHO Margaret Chan.

Według kryteriów WHO stopień 5 oznacza, że wirus rozprzestrzenia się z człowieka na człowieka przynajmniej w dwóch państwach regionu i należy przygotować się do pandemii. W sześciostopniowej skali dopiero 6 stopień oznacza pandemię.

Chan powiedziała także, że ogłoszenie 5 stopnia zagrożenia pandemią grypy oznacza, że wszystkie kraje powinny niezwłocznie uruchomić swe plany przygotowań na ewentualność jej wystąpienia.

Chan oceniła, że pandemia jest nieuchronna, a zagrożona nią jest cała ludzkość. Zapewniła równocześnie, że świat jest obecnie lepiej niż kiedykolwiek w historii przygotowany na pandemię grypy.

Zaapelowała do koncernów farmaceutycznych o nasilenie produkcji leków przeciwwirusowych.

cos widze ze drugi czarnobyl sie szykuje......................
Pinka - wiem, że szpital na lutyckiej juz we wtorek dostał plan działania w przypadku pandemii. Podejrzewam, że wszystkie inne również, bo to przyszło z Ministerstwa. Na pewno znowu będą (a może już są) ograniczone wizyty.

Do góry