reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Oj czas goni strasznie :D moje chłopaki już też takie duże.. a dopiero co Marcelka rodziła.. razem z Jarzębinką resztą tylko Jarzębinka chyba w św. Rodziny nie? a ja na Polnej :D a Teraz Gabi kończy 2 klasę i w przyszłym roku komunia.. a Marcel od września do 1 klasy.. szok, szok, szok..

Jarzębinko a jakoś tydzień albo 2 tygodnie temu chyba widziałam twoich chłopców jak wędrowali (jesli puszczasz ich samych) od strony tej myjni na Marcelińskiej (niedaleko Bułgarskiej) w tym rejonie, w kierunku domu :D chyba że to inne chłopaki takie do Twoich podobne ;)

U mnie chłopaki zdrowe, choć po majowym weekendzie starszaka coś szarpie.. sobota/niedziela z temperaturą, wczoraj głowa i brzuch bolały, dzisiaj głowa tylko i beksa była że do szkoły go nie chce puścić.. ale wole dmuchac na zimne bo ex męża córa w szpitalu już 2 tydzień i nadal nie wiedzą co jej jest.. jakieś paskudztwo ponoć szaleje bo dużo dzieci leży i nie mogą im dobrać skutecznych leków.. ja dzisiaj też coś taka jakaś.. w nosie mnie gryzie i gardle i głowa boli.. ale póki co zwalam na puder który rano użyła bo po jego nałożeniu tak mi się zrobilo paskudnie :p więc chyba to to, jakaś alergia itd :D dopóki się nie słaniam na nogach uznaję że tematu nie ma haha :D

Kiszę się w pracy i marzę o wyjściu.. ale do 21 jeszcze daleko.. :( z nudów poszłam po sąsiedzku przedłużyć sobie umowę na telefon :p i chciałam przedłużyć jeden numer a wyszło tak, że dobralam dodatkowy numer, zrezygnowałam z neta bo w nowej umowie mam 25gb (a miałam 10) do podziały na 3 telefony + nowa karta do neta do modemu.. i będę miesiecznie płacic 65zł mniej niż do tej pory.. a jeszcze przez pół roku wcale nie będę płacić :D więc od rana zafundowałam sobie cięcie kosztów i nowy telefon :p o!

reklama
Kochane mamy z Poznania!
Zwracam się do WAS :-) z ogromną prośbą...
pilnie potrzebuję namiarów na jakiegoś dobrego, sprawdzonego reumatologa dziecięcego z Poznania!
Moja córeńka ma spore kłopoty zdrowotne:sorry: i taki specjalista jest nam koniecznie potrzebny, a tu u nas nie ma specjalistów w tej dziedzinie wiec muszę szukać dalej.
Moze ,któraś w Was może nam kogoś sprawdzonego polecić...
proszę piszcie na priw.

Witajcie:) jestem w 35tyg ciazy wiec "godzina 0" zbliża sie wielkimi krokami. W związki z tym moje pytanie: gdzie polecacie rodzic? Jestem dość świeżo upieczona poznanianka, wiec nie mam tu żadnych znajomych których mogłabym sie poradzić. Myśle o raszei? Co możecie mi podpowiedzieć? Z góry dziękuje;))

Ja rodziłam tylko na Polnej ale przez cc, i nie było tak źle jak o niej słyszałam ;) fakt ze za poród rodzinny życzą sobie kasę, ja byłam sama, czekałam kilka godzin między skurczami a cięciem ale często zaglądala położna. Po cc szybko miałam dziecko przy sobie i tak zostało do końca tygodniowego pobytu (zoltaczka, naświetlania). sala po porodowa dwu osobowa,dzieci cały czas z mamami, łazienka przechodnia na dwa pokoje, jedzenie super. No oprócz kleiku po operacji ale to chyba nigdzie nie może być dobre :s

Jarzebnka pozdrowienia i dla Ciebie :) Kacper już ma 10 lat? matko kochana kiedy to ja go widziałam chyba jak 5 lat miał :) jak ten czas ucieka ....

ucieka, ucieka, jeszcze 2 lata i koniec podstawówki... młodszy właśnie zaczął edukacje w podstawówce... :tak:

witam sie po przerwie urlopowej, od 1 września powrót do rzeczywistości dnia codziennego czyli praca, dom i szkoła... ;-)
młodszy właśnie zaczął edukację w szkole podstawowej, z dnia na dzien jest coraz lepiej, pierwsze dni "zabijały" go nudą ale juz pomału zaczyna sie coś dziać więc jest OK, chodzi na świetlicę, z której jest bardzo zadowolony... wiec szkoła jakoś ogarnięta ...;-)

Michasia a jak Twój młodszy odnalazł się w szkolnej rzeczywistości ???
ATFK w kwestii lekarza nie pomogę :no: a Córci zdrówka dużo życzę

Hej ło matko ale mnie nie było stry komp mi się zpier.... i nie pamiętałam hasła do bb ale jestem jupi !!!!!! co u Was jak dzieciaczki ? czemu nie widać mi suwaczków no szlak by to

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry