reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jarzębinko i jak tam skrzynki ?? M. dzielnie asekurował?? my jakos dzisiaj spędziliśmy dzień bez ładu i składu może jutro bedzie lepiej :-)

impreza sie udała było super..... konkurencja wypaliła, moje dzieciaki też sie wyszalały..... :tak:
jedynie na co najmniej 2 tyg odpadamy z jakichkolwiek imprez dziecięco towarzyskich bo młodszy ma półpasiec :no:

Natuśka... dla Emilki moc najserdeczniejszych życzeń urodzinowych.... radości, słoneczka i wszystkiego naj, naj, naj.... :tak::-D:tak:
An przyjemnego wypoczynku...... ;-)

a Kasia to była forumowa mamusia, która niestety zbyt szybko od nas odeszła
[*]

reklama
Hejka,
Piekna pogoda generalnie nie sprzyja pisaniu postów, staram się jak najwięcej z Basią na dworze siedzieć, doceniam to, że jest gdzie wyjść u siebie, basen poszedł w ruch na stałe, zaczynam myśleć o większym co i ja bym mogła sie utaplać:p Ale dzisiaj po nocnej burzy szaruga...ja nie spałam pół nocy tak u nas waliło, ale grzmoty to nic w porównaniu do błyskawic - całe niebo białe! na szczęście Basia się nie obudziła!
Jarzebinko to zdrówka dla Młodszego, gdzie on to złapał, przecież półpasiec głównie dorosłych co ospy nie mieli dotyka:( Biedaczek, jak to znosi!?
An82 spokojnie, pozytywne myślenie tylko nas wzmocni! Najważniejsze ze od 1 wrzesnia masz pracę. A w wakacje nie szalej tylko odpocznij i poświęć czas małemu, może uda się bez pracy przetrwać na jednej pensji te 2 miesiące?
To już rok jak Kasi zabrakło :(
[*]

Hej dziewczyny. Nie bylo mnie tutaj z dobry miesiac ale przeprowadzka pochlonela maksymalnie, do tego praca i kazda wolna chwila z malym na dworze i czasu niet.U nas ok, mieszka sie rewelacyjnie,maly gada jak najety,z nauka nocnikowania jestesmy juz na etapie zaawansowanym choc zdarza sie jeszcze czasem wpadki.Dzis wyjezdzamy na dzialke do niedzieli to sie maly wyszaleje na powietrzu.
Karola Przykro ze tak sie potoczylo ale najwazniejsze Twoje zdrowie i szkoda nerwow.
An ehhh wiem jak to jest kiedy na wszystko brak czasu, ja mam tak w okresie zimowym bo w letnim zawsze luzniej.
Krklisz ale mialas przeprawe z ta niania i jak tu komus zaufac.
Przepraszam ze wiecej nie odpisze ale czas sie szykowac bo czas goni.Tylko zeby sloneczko sie dzis pokazalo.Milego dnia.

Hej kochane :-)
Jak tam po nocnych atrakcjach?? W życiu takiej burzy nie widziałam!!! Ależ u nas waliło na szczęście młoda spała jak zabita :-) R. robił zdjęcia piorunom a ja siedziałam schowana pod kołdrą :-)
Jarzębinko zdrówka dla Młodszego :-)
Skrzat bardzo ci zazdroszczę tego kawałka właśnie żeby Basia miała miejsce na basenik i leżaczek dla ciebie :-)
An ale to nie fajnie że tak cie na 2 mc wywalili co to za sposoby???!!!! Odpocznij w górach i zregeneruj siły na wrzesień:-)
Krklisz jak w końcu zamówię rolety to obiecuję wysłać ci namiary :-) no i życzę powodzenia z nową nianią :-)
Karola dobra decyzja zdrowi psychiczne jest bardzo ważne, a pracę trzeba lubić i nie ma się co męczyć :-)
Ajentka ja cię dobrze rozumiem praca, przeprowadzka itd. ja mam czas dla siebie tak koło 22 codziennie i zazwyczaj padam spać :-)
biorę sie do pracy

Skrzat, on miał już ospę więc jakieś tam przeciwciała posiada i ospy juz nie powinien załapać...... i teraz najprawdopodobniej miał styczność z kimś z ospą i najprawdopodobniej był osłabiony i załapał sie na półpasiec....:no:

dobrze, ze urlop dopiero w sierpniu, o bytylko starszak sie nie załapał i my też....:tak:

an82 To zonk z ta praca a tak dlaczego tak robia?
Oj zazdroszcze tych gor a gdzie dokladnie jedziecie?

jarzebinka Tyle to sie domyslilam, ciekawi mnie czy to jakis nieszczeliwy wypadek czy paskudne chorobsko
ze tak mloda osoba odeszla?
Wspolczuje polpasca swoja droga ciekawie to wyszlo nie wiedzialam nawet ze tak sie zdarza ;).

skrzat Ja tam jak twoje dziecko spalam w najlepsze ;). A szkoda bo w sumie lubie takie widowiska ;).

ajentka83 Zazdroszcze nocnika u nas jakis gorszy etap nie wiem czy to prze to ze zaczela chodzic na nocnik
usiadzie ale zrobi jak z niego zejdzie ;(.
Milego wyjazdu i sloneczka ;).

kozaczino Na ja bym musiala obejrzec te fotki bo przespalam ;), no jak kupisz fajne i ocenisz ze dobre to bede
wdzieczna za namiary ;). Ja mam takie z prowadnicami bocznymi sa one dobre tylko teraz bede musiala kupic do
jeszcze 1 pokoju w ktory bedzie spala Oliwka jak Julka sie urodzi a jak juz pisala sklep mi zaorali ;).

NabAwe To zonk zyczymy zdrowka oby sie udalo bez pozbywania wyrostka.

Hej porannie
jeszcze jestem w domku ale zaraz uciekam do pracy :-)
Nebawe oby to nie był wyrostek w sensie jak najdalej od szpitali itd.
miłego dnia chyba będzie jaak w tropikach gorąco i wilgotno uffff

My tez się widzimy porannie, zaraz ruszam ogarniac domek i na szybkie zakupy! Wkurzyłam się wczoraj niemiłosiernie bo kupiłam piekuchomajtki Huggies. Zmienili nazwę z Little walkers na Step in ale zapomnieli napisać na opakowaniu, że wymiary pieluszki też zmienili...i 5 w nowej wersji są weższe i niższe a tym samym za małe Basi i 40 zł poszło:(
Generalnie Basia sisi robi w domu bardzo ładnie na nocnik, nawet sama już siada jak ja jestem np na dole lub na górze, problem mamy za to z kupką:p Dziś na dywanie...jakoś to jej gorzej skumać, nie wiem czemu:(
NabAwe oby to nie wyrostek, albo niech wywala w pioruny jak ma cie męczyć!! Mojego kuło na wakacjach w szpiatlu wyniki ok ale 2 dni z życiorysu, teraz tez go kuło był na usg i miał na pograniczu normy i przeszło i przy kontroli ok. I chirurg mu powiedział ze moze byc tak, że bedzie co jakis czas sie odzywal, lub juz sie nigdy nie odezwie, ale taka bezsesnu bomba zegarowa, nie wiesz kiedy cię złapie:(
Jarzebinko no to szybko ospę miał:) Moja babcia miała półpasiec miesiąc się męczyła, ale mam nadzieję że dzieci łagodniej przechodzą!
Krkisz a nowa niania juz jest? Jak samopoczucie?
Ajentka tak nas zaniedbywać:D

reklama
Hej,

u nas ciągle pęd, ledwie się wyrabiam ze wszystkim. Tydzień po antybiotykach znowu Zosia chorowała. Myślałam, że oszaleje, ona bardzo wysoko gorączkuje wtedy. Zmieniłam lekarza, bo coś ta nasza pediatra nie może jej podnieść na zdrowi, tylko pcha w nią antybiotyki :dry:

Od kilku dni jest poprawa, szkoda, że ten lekarz tylko prywatnie przyjmuje, ale i tak juz zostane przy nim. zaraz jedziemy odwiedzić koleżankę w Mosinie, robimy wycieczkę pociągiem.

Powiało smutkiem, rzeczywiście rok jak nie ma Skrzata9.. wiecie może co u Anielki i jej Taty?

Do góry