reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

hello

Pogoda duszna i nie wiem gdzie najlepiej się wybrać, żeby tej duchoty tak nie odczuwać. Na razie siedzę w domu i sprzątam. Dziewczynki mi "pomagają" i praca sie śłimaczy a jeszcze teraz do komputera przysiadłam ;p.
Zosia od wczoraj sika na nocnik. Jestem przeszczęśliwa i dumna jak paw. Tyle czasu i starań nam to zabrało aż w końcu się udało. Wszystko dlatego, że sie wkułam i ściągnęłam jej pieluszke w sobotę. Zakładałam ją tylko na noc. Przez kilka dni sikała w najdziwniejszych momentach i miejscach. Skrzat wybacz plame na dywanie ;p. Siknęła sobie w piwnicy i na chodniku przed domem ale w końcu jakos załapała, że na nocnik lepiej. Teraz tylko trzeba ją zmoilizowac do postawienia klocka na nocniczek bo z tym jest problem. Wczoraj kupa była w majty ;>.

krklisz ciocia faktycznie jeszcze nie widziała jak Oliwka chodzi i musi to szybko nadrobić :). Powodzenia z nową nianią, mam nadzieję, że będziesz bardziej zadowolona.

an szybkiego i sprawnego porządkowania :). Głupie praktyki czasem maja, żeby zwolnic na kilka miesięcy pracownika dla oszczędności a Ty co, masz w tym czsie glebę gryźć. Rozumiem, ze przez okres wakacji pensji brak? Miłego wypoczynku.

Jarzębinka zdrówka dla Kamila. Mam nadzieję, że ta ospa gdzieś tu po osiedlu nie krąży bo nie uśmiecha mi sie leżeć z półpaśćcem ;p.

Kozaczino ja po nocnych atrakcjach odsypiam do teraz ;p. Jakoś dwie nocki z rzędu zarwałam. Dzisiaj chyba pójde spać razem z dziećmi.

Nabawe wyrostek?? Oby nie. Zdrówka

reklama
Dzięki dziewczyny... mam nadzieje, że przejdzie to jako tako... :tak:
i gratki za sukcesy nocnikowe... :-)mój dzisiaj zaliczył pierwszą nockę bez pieluchy - założyłam mu ale ok. 22 chciał siusiu i juz nie chciał pieluchy na noc więc poszedł spac bez i rano sucho - to już prawie 2 tyg suchych nocek... jak dojdziemy do 4 to powiem, ze jesteśmy odpieluchowani na całego.....:tak:

Nabawe... zdrówka....:tak:
amandae oby zmiana lekarza i sposobu leczenia pomogła Zosieńce....:tak:
Jagmar ja tez mam nadzieję, ze nic nie krąży i że na Kamilu skończymy przygodę z ta choroba...:tak:

Witam kochane:)

podczytuje Was czasem ale jakoś nie mam odwagi napisać bo ciągle jestem po za tematem:):) jeszcze nie tak dawno prosiłam Was o poradę w którym szpitalu mam rodzić a tu już Michaś kończy 7 miesięcy w sobotę ależ ten czas leci;p;p

pozdrawiam Was wszystkie, fajnie tu Was :*

asienka pisz z nami !

Ja to też czytam i nic ne kapuje

Jarzebinka czy Twój maluch miał ospę ? Zawstydzona mówie że mam baterie dużo baterii (wiem że były potrzebne do końca roku ale mam może uda się w następnym roku będę miała dużo)

BArtuś dostała z GArwolina od kuzyna jeszcze nie zdazyl skonczyc roku
Ale co teraz ma jakies chrostki biedny bije sie po główce chyba go meszki pogryzly ale wyglada jakby mial ospe jutro mam idzie z nim do dermatologa bidok wysmarowany pudrodermem cały biały. Ale czy to możliwe że jak go pogryzły na nawet w nd to wczoraj wyszly mu lekkie plamy czerwone a dzisiaj chrostki i na buzi najwiecej przy uszku biedy bije sie po głowie bo go swedzi a pazury to ma wielkie musze mu obciac. Ide to zrobić jak dokończe posta. Ja dzisiaj ostatani dzień w pracy jutro na bezrobocie może uda sie coś załatwić trzymajcie kciuki. W domu tez sprzatam kartony znalalam pełno nowych reczników to chyba na wyprawke jak sie kiedys przeprowadzimy :-) a potem jeszcze cała meblościanka luzik moze zdąze do piątku wieczora. W sobote wyjazd na całe 2 tyg tam netu nie ma bo wiocha zabita dechami samochód nie dojezdza pod dom (Dom rodzinny mamy) ale za to natura full wypas.

Chyba że ma ktos pożyczyć bezprzewodowy internet to zapłace za cesje miesieczna, zalezy mi na kontakcie ze swiatem bo kuzynka cos tam chce zalatwiac i wiedza zawsze potrzebna.

Mama poszla do pracy a ja se siedze przed kompem i odpoczywam a najgorsze ze syf taki zrobilam i nie chce mi sie juz nic robic z tym buuu.

BArtuś sika dalej w pampki i jakoś nie kuma nic w tym kierunku aaaa tylko jak mu sie powie i posteka na kupe to papuguje hehehe i nuci hymn euro2012 jaja jak berety as nie ziemski.

Jutro do pup a potem papiery na studia musze zanieś tak mi się chce że masakara.

heeeey

brzuch dziś prawie nie bolał i nie kłuł, a usg nic nie wykazało złego... nie wiem co to za grzyb, może tak jak mówi skrzat będzie sie odzywał raz na jakiś czas...;/?

krklisz
ja też nie widziałam Oli w akcji i też chce zobaczyć!!!!

an
ja mam modem do bezprzewodowego neta, wystarczyłoby do niego kartę z plusa kupić i można śmigać.

Jarzebinka czy Twój maluch miał ospę ? Zawstydzona mówie że mam baterie dużo baterii (wiem że były potrzebne do końca roku ale mam może uda się w następnym roku będę miała dużo)

Kamil miał ospę jak miał 3 miesiące, a wirus półpaśca to właśnie ujawnia się u ludzi, którzy już mieli ospę (bo wirus ospy po jej przebyciu przyczaja się w komórkach i w osłabieniu organizmu może zaatakować) .... a baterie przydadzą się na przyszły rok, więc nic straconego .........:tak::-D:tak: a wakacje na wsi..... :-) a ja tak daleko do urlopu.....:cool:

Nabawe to dobrze, ze jest poprawa, przynajmniej można jakoś funkcjonować....:tak:

asieńka zapraszam do częstych tutaj odwiedzin i do wspólnej rozmowy.....spotkań.....:tak:

Witam się porannie :-)
Asieńko i Michasiu witamy :-) pisz, czytaj i wdrażaj się w tematy :-)
Nebawe dobre wieści z brzucha ;-) fajnie że już nie boli i jest ok.
An powodzenia dzisiaj niech ci się wszystko ułoży :-)
Pozdraiwam wszystkie czytające a nie piszące mamy :-)
idę popracować ale tylko trochę bo czuję dziś w powietrzu lenia ;-)

Skrzat Czasem tak sie zdarza ja takiego pecha miewam przy kupowaniu proszkow zwykle wyciagam biel zamiast kolorow ;(.
Tak juz jest od poniedzialku dalam 1,5m-ca okresu probnego i obserwuje ;). Samopoczucie znacznie lepsze u mnie
zawsze ten poczatek jest najgorszy. I co kiedy mi pokazesz lakiery w King Crosie ?

amandae To rzeczywiscie niezbyt milo zyczymy zdrowka ;).

jagmar To gratulujemy nocnika ;).

xxasienkaxx2 Witamy i zapraszamy czasem kazdy wypada z tematow ale jak sie chce to zawsze mozna wrocic ;).

an82 To milego wyjazdu i mam nadzieje ze jak wrocicie to sie w koncu umowimy. Trzymamy kciuki za prace u nas
tez ostatnio tylko nocnikowe porazki sa tez tak mysle ze moze za szybko bym chciala ale denerwuje mnie fakt
ze ona juz robila a teraz niechce, to co kiedys kojarzyla a teraz nie? Dziwne to jak myslisz?
A w jakim terminie dokladnie wyjezdzasz moj M ma play ktorego sobie doladowujesz ale musialabym zapytac bo
my 21 wyjezdzamy a nie wiem czy do tego czasu bedzie potrzebowal.

NabAwe To super ze czujesz sie lepiej.
A ZAPRASZAMY NA WIZJE LOKALNA ;) kiedy masz czas?

reklama
Do góry