reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
hello:)
Dopiero mogłam usiąść:p basia dzis pobudka o 7 ale zet z nią wstał a ja pospalam do 8:30 ale maruda miała i uwaga szok zasnęła mi na rękach o 11:30:szok::szok: to sie nie dzieje, śpi nadal, super by było gdyby wróciły jej te drzemki! Mi rano jak robilam sobie kawę wyłączyli prąd;/ Mleko spienione ale kawy niet...maskara ile rzeczy jest zaleznych od prądu, na domiar padła mi komórka więc byłam odcięta od świata:p Uszykowałam pranie ale nie mogłam włączyć, net nie działał bo router na prąd...w efekcie wzięłam się za sprzątanie, umyłam okno w sypialni i wszystkie meble, teraz lecę salon, ale tu śpi Basia więc z oknem czekam, posciele i wszystkie poduchy na dworze:D Wieje że hej tylko muszę uważać by nie padało:) Jak młoda wstanie to bedziemy odkurzać za szafkami:)
Ania dobrze zrozumiałaś z kosmetykami, zając mi przyniesie:p
Na-tuska no działeczka i rowerki, ja poluję na koszyk na rower na przód!
Tygrynka odpoczywaj i pamietaj o nas;) i o pwiku, musze ci wysłać mmsa z etykietką:D
Lilou super, że tak mało dzieci, lepsze są takie klasy:)
oki uciekam dalej walczyc i kawe sobie zrobic bo prad wrocil:-D

Skrzat czekam na mmsa! na razie pytalam taty o piwo ale nie wiedzial o jakie chodzi, ale on smakowych nie pije, to pewnie dlatego :)
na biegowy rowerkowy spacerek pisze sei i ja! chociaz my pewnie z trojkolowcem jeszcze, bo Seba jeszcze nie jezdzil swoim biegowym...
Natuska zdrowka dla Twoich!
fajnie ze nie zapomnicie :* to moze faktycznie serio pomysle o tym Lublinie :p
u nas zajaczek symboliczny bedzie, tylko dla mlodego a w rodzinie to jakies winko czy cos fajnego do jedzenia bo inne wydatki nam sie szykuja.. chociaz zapomnialam ze juz spora kase od babci dostalam :D dzisiaj jade wydac na ciuchy.. w ogole cos z kasa sie ostatnio mijam - powiedzialam tacie ze zrobilam mu dlug w cioci sklepie z zabawkami na jakies 30zł a on mi dzwoni i mówi ze wlasnie zaplacil 75zl :D

Aaaa jestem taka zadowolona:-) Mama mi dzwoniła,że ten mój gin wyszedł do Pauliny porozmawiać z Nią,wziął dokumentację. Teraz pielęgniarki wzięły Ją na oddział i ma robione badania. Po badaniach weźmie Ją do gabinetu:tak: Jedyne co mnie zmartwiło to,to że dr. Spychała stwierdził,że może ma zakażenie organizmu...a nie wiem dlaczego,ale mam wrażenie,że to jest sepsa...

edit: sprawdziłam w necie i faktycznie to jest to :-(

skrzat chowaj pranie u mnie pada:/
No bez prądu to kiszka, u mnie wszystko na prąd.
Do mnie zadzowniła kadrowa, i zrobiła miłą niespodziankę, bo 6 tuż przed świętami kończy mi się opieka, a dostanę kasę świąteczną.:-)Zawsze będzie na "zajączka"

Tygrynka a u Was jest zwyczaj prezentów Wielkanocnych? Pytam, bo gadałam z Ishi i u nich nie ma, więc co region to inaczej;-)Fajnie Ci z kaską od babci i zakupami:tak: hahaha świetny sklep skoro możesz wziąć zabawki "na krechę":-D

Skrzat może drzemki wrócą:)

natuska Ty to masz energię na ten rower:tak:no szacun:tak:15 km z przyczepką:-)wow:)

P.s Tygrynka pamiętasz o majonezie?:-D zrobimy porównanie;-)Twój z Ishowym :-D

Tygrynko a wiesz ze wlasnie dzisiaj o Sebie myslalam? Jak przejezdzalam obok koparki wysypujacej wlasnie piach na ciezarowke:-D Bo pamietam ze lubi takie pojazdy;) U mnie pod klatka juz kostka lezy, u Ciebie chyba tez:)

Kupilam spacerowke:D I jestem szczesliwa:-p

u mnie na zajączka jest zwyczaj prezentów tylko dla dzieciaków - coś słodkiego i jakiś mały drobiazg... w szkole u Kacperka będą słodycze i banki mydlane... a moim chłopakom zorbie zajączka u rodziców, dostana koszyczki ze słodyczami, ale będa musieli ich sobie poszukać na podwórku, najprawdopodobniej w niedziele, bo dojedzie jeszcze siostra z chrzesniakiem....:tak:

Ania super, ze udało Ci się kupić spacerówke taka jaka chciałaś... to teraz tylko czekac na spacerowa pogodę.... :-D

Lilou o majonezie tez pamietam :D jeszcze jest dobry ketchup wroclawski :p ale ostatnio go gdzies juz widzialam w poznaniu..
u nas taki zwyczaj jak u Jarzebinki - szukanie koszyczkow z upominkami w ogrodzie..
Ania nosz tak czulam ze ta przyjemnosc nas ominie, w zeszlym roku musialam chodzic z mlodym pod 6 lub 8 by ogladal koparki.. a panowie robotnicy nas :D jaka spacerowke kupilas? pokaz :)

ania
do tej pory jeździłaś gondolą?

ja ciągle jeżdże gondolą bo mała spokojnie sie mieści i jeszcze nie siedzi, a tez jeszcze nawet specjalnie ciepło nie jest i dlatego sie nie przesiadam i mysle że pewnie sie przesiądę dopiero bliżej wakacji...

kiedy jakiś meeting dziewczynki, bo czekam i czekam na poznanie was

reklama
MajkaK Ostatnio rozmawialam z kolezanka ktora stwierdzila ze ciaza to byla najgosza choroba jaka ja dotychczas
dopadla, stwierdzilam ze moim przypadku bylo podobnie ;).
Z terminem roznie bywa zobaczymy, z Oli miala fajny termin 13 maja w piatek ;) a urodzila sie 7maja ;).
Brzuszek tak ale u mnie pozno byl widoczny, zobaczymy jak bedzie teraz bo przy 2 ciazy podobno szybciej sie
pojawia.
Fitness zumba najwazniejsze ze sprawiaja ci przyjemnosc, efetkty napewno beda w obwodach jak nie teraz to za
chwile ;).
Fany ten lumpek ;) ja chyba tez musze sie nauczyc szukac w takich sklepach.

jagmar O widzisz coaraz wiecej zaaczyna nas laczyc :). Dokladnie na kolowrotku jest 18 ale ona wpisala 19 wiec tego
sie trzymam, ciekawe czy bedzie druga baba ? :) . Jak moj dziadek uslyszal ze dziewczynka to skomentowal
same baby baby w rodzinie bo on mial 1 corke ktora potem urodzila tez 2 dziwczynki ;).

firanka Dokladnie i to sa ci malo zarabiajacy lekarze.
A do kiedy promocja obowiazuje znasz moze jakis fajny fluid?
To masz rewelacyjana sasiadke cena niani w Pn to 8-10pln za godzine.
Polna dla mnie to tylko jest zaklad produkcjny pieniedzy dla lekarzy tam pracujacych, tam pacjent sie nie liczy
tylko kasa spojrz kiedys jakie samochody sa zaparkowane pod klinika w uczciwej pracy na taki przez cale zycie
nie zarobisz. Dobrze ze udalo ci sie cos zalatwic, napisz potem co z tego wyszlo.

an82 Tak wiem ale nie pomaga jak mam wymiotowac to i tak wymiotuje, w 1 ciazy przestestowalam wszystko wlacznie
ze zdjeciem calej bizuterii nic nie bylo rewelacja musi minac czas.
A powiedz mi gdzie jest najblizszy panstwowy-mieszkam na Podolanach.
Nianie znalazlam zaczyna od poniedz jej siostra zajmowala sie dzieckiem Piotra kolegi, dziewczyna mloda po
szkole srednie zjamowala sie juz 8-m-cznym dzieckiem chce studiowac pedagogike zaocznie i sama pochodzi
z rodziny wielodzietnej-zobaczymy.
Co do egzaminow nigdy nie mozna byc pazernym ;).
Ja pierdziele w ktorej kolejce u Pana Boga takie cycki rozdawali ? ;) Bo chyba zboczylam z trasy ;).

skrzat Super ze stanik sie poprawil ;). Kurtka w tym kolorze to mnie kreci :), chociaz ja teraz zakupow nie planuje
bo za chwile beda wachania figury wiec bezsensu.
Tak tak u nas tez zawsze sma musze wybrac prezent a M za niego zaplaci ;) i ewentualnie opakowanie kupi :).

Tygrynka Milej zabawy i dzieki.
Jak zakupy? Ojej podraznilas moja ciekawosc ta rozmowa z rodziacmi ;).

jarzebinka No tak to jest nic nie poradzisz wazne juz dlugo nie bedziesz placic.

lilou Jak sie siedzi w domku to czas wolnej plynie co ? :). Ja wczoraj wsiakalam w " Dlaczego mezczyni kochaja zouzy?"
POLECAM

na-tuska Milo cie slyszec, no ja tez mam nowy rower i kupilam fotelik na bagaznik a teraz co przyczepka? ;)
Chyba przesada zeym takie dwa klopsy wozila ;).
A ty jakie kupilas lozeczko dla 2 dziecka?

Ania 23 I jaka kupilas?

NabAwe To masz fajnie moja mala w wieku 4miesiecy sie przesiadla miescic sie miesila ale ryczala bo malo widziala.

Kurcze obym wreszcie wrocila do normwy to tez chetnie na jakies spotkanie sie wybiore.

U nas dzis w nocy temperatura i katar wiec jest wielki marud dobrze ze siostra dzis zostala w domu bo mama do pracy jechala a sama bym nie chciala byc.
Pogoda rzeczywiscie do bani trzeba przeczekac.
Pozdr pa

Do góry