reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej
Karola ja również dziękuję za mile popołudnie i za zupkę :)
Skrzat jak się zakupy podobały mężowi?

Kosmetyki w sephora wymienione na nowe, mam nadzieję, że się sprawdzą bo pomimo obniżki trochę kosztowały. Po wyprawie do king crossa w towarzystwie Skrzata i Karoli, zupce u Karoli i placyku zabaw w kc poszłyśmy jeszcze z Zosią na plac zabaw, gdzie spotkałyśmy Jarzębinkę :). Przymiarka do rowerka nie wyszła, rowerek okazał się "za mały", tak to Zofik określiła. Więc chyba na razie sobie odpuścimy.
Jarzębinka moje dziecko wracając z placu zabaw pytało się "gdzie jest kapsel". Po chwili doszłam do wniosku, że chodzi jej o Kacpra a w zasadzie to o Kamila :).

ishi ja wyprałam swoją kurtkę i niestety skisła mi i brzydko pachnie :(. Przez to, że nie mam balkonu i suszyłam ja na kaloryferze, który już prawie nie grzeje :(. muszę ja wyprać u rodziców i wysuszyć na ogródku.

reklama
Witajcie!
jagmar - też miałam kilk atkich przygód, ja nie mam balkonu (tylko taki jak z romea i julii - barierka bez "podłogi":)) i czasem ciężko schnie pranie :/
firanka - to chyba jakieś jaja??????? Jak ktoś może na oko stwierdzić czy ból jest, czy nie????!!!!!!!!!!! Gdzie my zyjemy???? Ja pierniczę, no po prostu kołchoz! Mam nadzieję, że twoja koleżanka trafi na dobrą opiekę i będzie zdrowa! A tego pożal się Boze lekarza to bym gdzieś opisała, seryjnie!!!!!
A jak na wizytę prywatną stówka to naprawdę przyzwoicie (gastroenterolog kosztował nas 150 za 3 minuty wątpliwej przyjemności z opryskliwym lekarzem :/)
karola - a takie mnniejsze rozmiary też mają 80, 86? Dlaniemowlaków :))) Nigdy w h&m nie interesowałam się dziecięcymi, tylko smyk i coccodrillo :))) No i czy we wszystkich h&m'ach jest dział dziecięcy (bo dział mama jest w wybranych) :))) Aaa już sprawdzila, mają prześliczne ciuszki dla chlopców :)))
tygrynka - wybycz się na zapas :)))) Wdychaj świeże powietrze i nie przepracowuj się! :))) Korzystaj póki możesz :))

Ja wróciłam ze swoich wygibasów i czas na kapiel :))) Coraz mniej się męczę i coraz sprawniej wchodzę po schodach po zajęciach no i w ogóle, także pomału moja kondycja się poprawia :))) A mój syn dzisiaj skonsumował po raz pierwszy chrupke kuku :)))) Najpierw mina jakby cytrynę szamał (zawsze tak robi przy nowym smaku :)), a potem już poszło :) Martwiłam się, że może się zakrztusić, albo coś, ale spokojnie sobie "moczył" w buzi :)))) Idę się porelaksować :)))

Ostatnia edycja:
Majka w h&m są ciuszki dla dzieci od 0 do dorosłości. Polecam body są dobre gatunkowo i ma się wrażenie, ze rosną razem z dzieckiem, ogólnie to większość ciuszków dziecięcych jest dobrej jakości.

Taki niby balkonik to tak zwany rzygownik ;p

jagmar to się dziś wyspacerowałaś :)
Jutro się nie wybierasz do KC ?
Bo chyba tam wyląduję po 13 z dzieciakami.

Majka w H&M są super jakości ciuchy dla dzieciaków, znacznie lepsze niż dla dorosłych.
Tylko rozmiarówka większa niż np. w Cocodrillo.
Ale tak jak pisze jagmar, niektóre rosną z dzieckiem :tak:

Ja uwielbiam wiosnę, za to suszenie prania na dworze.
I za to, że szybko schnie (wyschły mi dziś kurtki zimowe powieszone o godzinie 16 :szok:), a przede wszystkim, za to, że super pachnie :happy:

jestem:D
Jagmar, Karola dziękuję za super popołudnie:) Poza tym, że zbańczyłam jestem zadowolona:) Aczkolwiek spodnie długaśne, ale leżą dobrze, więc muszę myśleć czy chcę nosić podwinięte czy nie, bo ze skracaniem jestem na bakier! A kosmetyki Sephorowe sprzedałam mężowi, może wyda je jakiemuś zającowi którego spotka:-D:-Da moje konto się wzbogaci:p
Karola wyciagnełam zet do Tesco po pretekstem Pampersów bo w promocji za 25 zł były, domki są ale 300 zł;/ więc mnie wyśmiał i tyle na razie, kombinuje czy wujek nie zrobiłby Basi cos mniej więcej takiego Domek dla dzieci WIKI (2209403996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Firanka niefajnie z koleżanka, oby jej pomogli, dużo zdrowia dla niej!
Rogalowa ale mieliście przeboje, ale dobrze że teraz już pod kontrolą!
Ishi ja dziś 2 pralki ściągałam z dworu, jutro kolejne:) Tylko to prasowanie:/ Już 3 pralki czekają, 4 sie suszy, a kolejna pierze...grrrr
Lilou biedny Staś, oby mu minęło i zaczął jeść! A co do niezdarności to ja zawsze coś wylewam, rozlewam i oblewam:D Ja tez już mam zwrot podatku po 1,5 tygodnia:) My przez neta się rozliczamy!
Majka jak ja Ci zazdroszczę tej zumby!!! A koszulka super zwłaszcza za taką cene! H&M jak piszą dziewczyny ma fajne ciuszki dziecięce, niektóre w bardzo dobrych cenach inne jak na batorym, ale zakochać się można!
Ja dziś zrobilam porzadek w Basi rzeczach, generalnie mamy tyle ciuchów że ja bym pięcioraczki ubrała! Ciekawe skąd to wszytko się wzięło i jak ona ma to wynosić, a i tak w kółko chodzi w tym samym!

Oki zmykam spać! Dobrej nocki!:)

Ostatnia edycja:
czeeesc
u mnie porzadków cd.

dziewczyny dzieki za polecenie w5-rewela... w zyciu tak czystej łazienki nie mialam...

musze zapolowac na buty, któras reflektuje na wypad na półwiejska i do pnoramy w tej sprawie, najlepoiej w piatek??:D

Jagmar mi sie wydawało już na placu, jak Zosia była koło Kamilka na huśtawce i Twojemu M tłumaczyła, ze Kapsel siedzi obok.... w pierwszej wersji tez myślałam, że mówi o Kacperku, ale przecież ona z Kacperkiem się nie bawiła tylko właśnie huśtała koło Kamilka... w żłobku na Kacperka dzieci mówiły Kapsel zanim nauczyły się Kacper....:tak:a rowerek do domu niosłam ja :baffled:

Skrzat to zaszalałyście w Sephorze.....:tak:

Ishi, Skrzat, tego podwórza Wam zazdroszczę, ja ma chociaż mały balkon na pranie starczy....ale w sezonie grzewczym muszę uważać na sąsiadów z domków, którzy palą syfem i wtedy pranie do poprawki..... a w sezonie letnim zdarza się, że mam pod moim balkonem studentów-palaczy i wtedy też pranie do poprawy... :no:

Firanka zdrowia dla koleżanki.... ;-) a co do opłat za żłobek, to faktycznie 300 zł to nie duzo za opieke.... , aby Ci sie babka nie rozmyśliła za taką kwote raczej nikt nie chce się opiekować dzieckiem.... chyba, ze opieka nienormowana.... :tak:

Witajcie. Uśpiłam dzieciaczki i lecę zaraz na pocztę odebrać jakąś przesyłkę avizowaną...

Rogalowa to teraz Mała żeby Ci się nie budziła z przemęczenia.

Ishi zazdroszczę tego prania. My nie mamy balkonu,tylko małą suszarkę za oknem i to jeszcze tak zabudowane podwórko,że wiatru prawie nie ma...więc w taką pogodę ja mogę zrobić tylko 1 pranie ewentualnie 2 jak w mieszkaniu porozwieszam.

Sempe trzymam &&&,żebyście już nie musieli więcej korzystać z pomocy onkologa...

MajkaK no tak średnio zapłacisz...ale w sumie nie wiem ile się płaci nefrologowi za wizytę prywatnie bo nie korzystaliśmy.

Ja dzisiaj wkurzyłam się. Kumpela z pracy ciężko chora,chyba ma nowotwór,bo obraz na usg już całkiem zamazany,ona chodzić,siedzieć,leżeć już nie może bo ma dosłownie bóle porodowe...czekała miesiąc za przyjęcie do szpitala,a dzisiaj poszła na Polną i jakiś stary trup,wielki Pan profesor stwierdził,że ma nie udawać,że tak Ją boli i kazał Jej wracać do domu. To nic,że ostatnio nie miała siły wstać z łóżka bo tak ją bolało,a leki przeciwbólowe nie działają już...ale zadzwoniłam do swojego gina,bo przeniósł się z Engla na garbary i otwarł oddział ginekologia onkologiczna,powiedziałam mu jak wygląda sytuacja,że dziewczyna ma ciężką sytuację finansową w tej chwili i nie stać Jej na wizytę prywatnie. I na szczęście dr. Spychała kazał przyjechać jutro do WCO na 12 i ją zbada i najprawdopodobniej na następny dzień przyjmie ją na oddział i zoperuje...Dziewczyny jak zadzwoniłam powiedzieć Jej i przeprosić,że się wtrąciłam to pierwszy raz od kilku miesięcy słyszałam w Jej głosie radość...dosłownie myślałam,że się poryczę. Jutro moja mama z Nią pojedzie do lekarza,bo ja nie mam z kim zostawić Krzysia....

Firanka no mała troszkę spała niespokojnie i budziła się ale sama nie wiem czy to skutek przemęczenia bo dość często bywają noce że się przebudza. Dziś chyba ją położę popołudniu troszkę mi szkoda jej jak taka zmęczona jest i widzę jak walczy.
Dziewczyny potrzebuje rady czym zająć 2 latkę. Dodam że żywa wiecznie w biegu i nie usiedząca w miejscu. Mi już brak pomysłu. Może któraś też zna fajne miejsca gdzie można sie wybrać z dzieckiem.

reklama
Cześć
szybko i na temat bo właśnie wychodzę.
Ishi możliwe, że będę o tej porze bo znowu muszę isc do sephory, musze reklamować korektor bo się nie wyciska

Ewa zastanowię się i dam znać.

Do góry