reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ewa moje dziecie gondola gardzi juz od dosc dawna;) Ale mialam wozek 3 w 1 cholernie ciezki i wielki. Ale za to dalo sie nim przejechac po wszystkim:D

Tygrynka no widzisz jaka atrakcja Cie ominela:p I panow robotnikow tez bo pewnie tak jak Seba z zaciekawieniem ogladal koparki tak robotnicy Was:-D Posadzilabys Sebe przy oknie i dzien by zlecial:-p

Kupilam taki: WÓZEK SPACEROWY TRAPER CONECO SPACERÓWKA BONUS 24h (2208428895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Fajna, zwinna sparcerowka chociaz brakuje mi pompowanych kół i przekladanej raczki. Mysle ze wozka idealnego nie ma a na ta chwile ten mnie zdecydowanie zadowala:)

reklama
Kolejny dzień poza domem. Byłyśmy w odwiedzinach u mojej cioci, później plac zabaw i wizyta w king cross. Zofik mi zasnął więc miałam czas na zjedzenie zupki DZIĘKI KAROLA :). Spotkałam później Ishi i razem jeszcze spenetrowałyśmy H&M a na deser placyk zabaw dla dzieci :). Wymieniłam mój nowy uszkodzony korektor a pani mnie tak przepraszała, że aż się dziwnie poczułam. Najgorsze, że po zastosowaniu mojego nowego podkładu pojawiły mi się pryszcze na czole ;( a to źle.

Tygrynko pewnie, ze pamiętamy :) myślę, że gdybyś wyjechała do UK to nadal byśmy pamiętały ;p. Nie ma to jak się podlizać ;p Udanych zakupów

Natuśka a jaką masz przyczepkę? Mogłabyś mi linka na podobną wkleić? Też się zastanawiałam nad kupnem takiej tylko, nie wiem czy mi się do piwnicy zmieści.

Skrzat ciekawa jestem czy Basia wróci do drzemek. Mi Z też dzisiaj zasnęła w wózku jak autobusem jechałyśmy. Jestem ciekawa jak będzie z zasypianiem.

krklisz
biedulka, tyle czasu się męczysz... jak tylko wrócisz do formy to sie umówimy i dasz mi do pogłaskania brzuszek- Tobie na szczęście, a ja sie może zarażę przypadkowo:D?? wtedy nie będzie odwrotu :p
moja ciąża w porównaniu z Twoją wygląda jak wakacje na ibizie w takim razie...

ania
ja w gondoli mam regulowany dół, więc podnoszę i Emi wtedy siedzi i też sporo widzi, a sama i tak nie siedzi. A przynajmniej na razie jest ok i poczekamy ze zmianą, chyba że mała szybciej zdecyduje że chce zmiany.

jagmar
życie na pełnych obrotach! ciągle coś i ciągle gdzieś:D Może następnym razem wpadniesz do mnie:D?? zapraszam! i widze że się do komunikacji miejskiej przekonałaś! super.

porządki już prawie skończone, Emilka usnęła :crazy: ciekawe czy sie obudzi, czy ja bede musiał ją obudzić na kąpiel... przez tą zmiane czasu wszystko nam sie rozregulowało.

Hej

My tez cały dzień poza domem dziś.
Byłam na Szpitalnej umówić J. na wycinanie migdałów.
Nie mam siły opisywać, jak to wygląda wszystko, nie na moją cierpliwość to.
Napisze Wam tylko na kiedy mamy wyznaczony termin, to pospadacie z krzeseł ;-)
8.02. 2013 :szok: toż to za rok dopiero.
Dziecko mi się ucieszyło niezmiernie, wybiegł z gabinetu z uśmiechem na ustach "tato będę miał wycinane migdały, ale dopiero za rok" :-D

Potem King Cross i spotkanie z jagmar.
Karola, po placu zabaw już się późno zrobiło i dzieciaki głodne były, dlatego nie wpadłam na kawę, ale następnym razem wpadnę na pewno, dobrą macie czekoladę ? :-)

Natuśka no to ładnie zaczęłaś sezon :)

Skrzat zobacz jakie pozytywne skutki braku prądu :-D
Ale masz wysprzątaną chatkę, mnie by się przydało, żeby mi tak wyłączyli, jutro na przykład ;-)

Tygrynka pamiętasz, że ja też chcę majonez ?
Ciekawa jestem czy pobije mój ukochany :laugh2:

an u Was tylko 2 klasy ?
A kiedy będzie wiadomo czy utworzą kolejną czy nie ?
Ciekawa jestem, bo nam powiedzieli, że są duże szanse, że J. się nie dostanie tam gdzie chcemy.
Bo mają 96 podań, a chcieli 3 klasy tworzyć. No i 16 dzieciaków spoza rejonu (w tym my :-()

NabAve
pogoda kiepska póki co, ale jak się poprawi to ja na poznański spacer przyjeżdżam na pewno, Malta na przykład :tak:
Właściwie, to chyba w poniedziałek będę w poznaniu znów,ale ma padać ponoć :crazy:
Może Tesco odwiedzę.

jarzebinko byłam dziś gdzieś w Twoich okolicach, koło kościoła przechodziłam, tam chodzisz z dzieciakami na rowery ?

po świetach planujemy "biegówkowy" spacerek....
:-) my bardzo chetnie :-)

hello:)
ja poluję na koszyk na rower na przód!
a ten koszyk to do czego?? dla Basi czy na zakupy??? :-p
na-tuska Milo cie slyszec, no ja tez mam nowy rower i kupilam fotelik na bagaznik a teraz co przyczepka? ;)
Chyba przesada zeym takie dwa klopsy wozila ;).
A ty jakie kupilas lozeczko dla 2 dziecka?

ja miałąm u rodziców turystyczne, i je przywiozałm do nas, tym sposobem emila była w drewnianym( regulacja wysokosci) a Filip w tur. :tak: tak jest zreszta do teraz, choc chyba juz czas zmieic łózeczko na łózko :confused:

w ogolnie jak ciagniesz przyczepkę to nie czuc obciazenia :tak: jak jak ruszam to mam w srodku dzieciaki ok 20kg, załadowony cały bagaznik w przyczepce, kolejne 10 kg, plecak na plecach wiec jak rumun i daje rade :p a drogę mam straszną same górki pagórki :tak:
Natuśka a jaką masz przyczepkę? Mogłabyś mi linka na podobną wkleić? Też się zastanawiałam nad kupnem takiej tylko, nie wiem czy mi się do piwnicy zmieści.
V50 PRZYCZEPKA ROWEROWA 2-OS. RIKSZA AMORTYZOWANA (2237766819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja mam dokładnie tą :tak: przeednie koło i raczke do prowadzenia mozna zdemontowac wtedy jest przyczepką (ja jezdzę z roczka przyczepioną) koło mam w razie co w bagazniku jakbym musiała gdzies np isc (sklep itd) wtedy odkrecam od roweru zakładam koło i smigam gdzie chce na piechotę ;-D składa i rozkaład ją sie w minutę, zajmuje mniej miejsca niz wozek podwojny (i niektóre pojedyncze tez:p) wszytsko bez narzędzi na takie jakby "zatrzaski' ogolnie polecam :tak: swietna sprawa jak ktos lubi rower :tak:

Ania gratuluje kupna wozka :-)

ishi z tym terminem jestescie lepsi niz my :-D a tak na serio to tylko pozabijac :wściekła/y: po nowym roku pewnie sie okaze ze kontraktu nie ma, albo inne bzdety bajery bedą gadac :confused2:

EWA i jak Emila sie obudziała na kapiel?

moi spia od 30 minut :-p F dzisiaj bez drzemki wiec spał juz przy mleku :-D musiałam go dzisiaj przetrzymac bo po zmianie czasu jakos ciezko mu szło zasypianie :tak:

Hello, Mialam pisać popołudniu, ale mi sie klawiatura w kompie przestawiła i odpuściałam! Zet uspia Basię, więc ja mam chwilę, generlanie coś długo go nie ma, mam nadzieję, że nie zasnął z nią:p Cały dzień sprzątania a jeszcze duzo przede mną;P Ale sypialnia w sumie błyszczy, umyłam okno, meble, podłogi (poodsuwalam komody, rozebraliśmy nasze łóżko etc) więc chyba wszystkie zakamarki czyste, salon dopiero zaczynam, ale wykorzytsałam zet i odsuneliśmy narożnik, firanki, poduchy w pralce tylko okno brudne bo pada;P Dobrze by było jakby cały dom taki czyściutki na święta był;) może zdąże;P Bylam z Basią na spacerze to kupiłam sobie 6 bratków i 3 podwojne doniczki, zeby w kazdym pomieszczeniu trochę wiosny było:) Dziewczyny kótry dokładnie w5 do łazienki, bo ja mam taki psik-psik pomaranczowy (kuchnia) i takie ognisty róż (chyba kamień, ale ten smierddzi nieziemsko) to jaki jest do łazienki - żółty? Ishi no do super porzadku jeszcze daleko ale działam, tylko kupa prasowania rosnie;/ Z rejonizacja jest niefajnie, ale trzymam kciuki by sie udalo, a nie macie kogos w poblizu szkoly by na miesiac zameldowac Jasia? Jagmar super dzień miałaś, ale pogoda dziś nieteges. Na-tuska koszyk z przodu na jakies picie etc, bo ja nie lubie z plecakiem jezdzic;/ Ania fajny wózek a on się składa w parasolkę? Nabawe Basia tez dlugo w gondoli jezdzila, od lipca do marca;) Ale na szczescie mialam duza;)

ishi
miałaś rację, prawie spadłam! przegięcie!! eeeeeej no przecież mamy 21 wiek!!? jak byłam mała to też termin na wycinke mialam na rok do przodu ale to było baaaaardzo dawno! aczkolwiek zabieg odwołałam, bo mój lekarz odkrył że przyczyną moich angin nie są migdały a bakterie które miałam w gardle/przełyku, jeździłam do poznania na szczepionki, wydaliśmy troche kasy ale obyło sie bez zabiegu i nawet do dziś na angine nie chorowałam.
a u Karoli jest dobra szarlota (nie szarlotka) wiec pewnie i czekolada bedzie ok :D i powiedz mi skąd Ty jesteś, bo widze że nie z PN skoro piszesz że przyjedziesz. Jak będzie pogoda w Poniedziałek to ja też mogę wyskoczyc na maltę.

natuśka
ale kozacka ta przyczepka!! no świetna! chociaż faktycznie pewnie cięzko Ci ją ciągnąć :p
Emilka sie obudziła ale przez brak smoczka, ale skorzystałam i ją wtedy wybudziłam i wykąpałam. Przerypane to przestawianie dziecka przez zmianę czasu. dobrze że Ci się udało przetrzymać małego i że masz już czas wolny.

skrzat
no moja też jest spora i myslę, że Emilka spokojnie pojeździ jeszcze trochę. To u Ciebie robota wre! Szkoda tylko że taki błysk, to po paru dniach pozostaje jedynie wspomnieniem heh.

aaaa i jeszcze mi sie przypomniało co czytałam wcześniej o tych tradycjach wielkanocnych, ja myslałam, że to szukanie jajek w ogrodzie to tlyko w filmach, ale widzę, że faktycznie praktykujecie :-p u mnie w domu to nie bło jakoś specjalnie tradycji zajączka, chociaż rodzice i tak zawsze drobiazgi mi dawali.

hej hej
jestem dumna z siebie bo udalo mi sie nie zasnac przy zasypianiu Seby :D bo tutaj to padalam czesto 20/21 i do 8/9 z mlodym spalam :D
my mamy chalupke wysprzatana, teraz tylko biezace sprawy.. ciuchy tez u mamy przejrzalysmy, ja juz wiem po kim mam to chomikowanie :D trzy wielkie wory ciuchow a mamie sie ledwo luzniej w szafie zrobilo :D zakupy dzisiaj bardzo udane, obłowili sie tylko młodzi - Seba i mój brat.. ale za to jak! mlody ma butki (oczywiscie z Zygzakiem), koszulke (z Z), pilke (z Z), bidon (hmmm rowniez Zygzak :D), skarpetki (tez Z!), ale na szczescie udalo sie tez kupic cos bez Zygzaka: super koszulke z krwatem (ze znizka h&M :D), spodnie dresowe, zwykle spodnie, bodziaki, bluze... normalnie zakupy od stop do glow! w przyszłym tygodniu ruszymy po cos dla mnie i dla mamy bo teraz juz nie dalo rady..
Seba tez dlugo jezdzil w gondoli, a mielismy wielka (jakies 82cm), od lutego do sierpnia, ale jak juz siedzial normalnie to poszlismy po rozum do glowy i do sklepu po spacerowke :D bardzo podobna do Ani, ale baby design. ktora swoja droga mialas Ania przyjsc zobaczyc :p
a z tymi robotami to nic mi nie mow Ania, myslalam ze sie wycwanie, dziecko w okno postawie i spokoj bedzie a tu cala robota bez nas sie odbywa :D
jagmar, Karola, Ishi, ale Wam fajnie ze spotkaniem :)
Agmar nie fajnie z tym podkladem, mam nadzieje ze to jakies chwilowe :/
Ishi niezly termin :/ pamietam o majonezie :) ale w zasadzie to juz nie wiem ile mam brac?? Ishi Lilou Skrzat?? i taki najwiekszy sloik czy jakis maly czy sredni? Skrzat i czy to te piwo co Ci wyslalam na fb?? sama sobie jutro kupie na sprobowanie :D

A ja w sumie nadal sprzątam:p Ale zaraz konczę, przysznic i zanurzę się w czysciutkiej poscieli, uwielbiam to:D Jutro rano dosprzątam salon, a w weekend weźmiemy się za dół, najgorsze w porządkach są tony rzeczy z którymi nie wiadomo co zrobić;/ I tak pewnie przed świętami czeka mnie mycie podłóg ponowne, ścieranie kurzy, ale trzeba się spiąć by było jak najmniej:p

Ishi z terminem nieźle, a na pewno chcecie mu wycinać migdały, to już tak bardzo konieczne? Bo są dwie szkoły, kuzynka zet chodzi do dwóch lekarzy i jeden mówi ze wyciąć a drugi non stop się wstrzymuje bo wyciąć zawsze łatwo.
Tygrynka niezłe zakupy:) Tak to jest jak z rodzicami się po sklepach buszuje!
NabAwe u mnie też było chowanie prezentów/słodkości ale w mieszkaniu, to my czasem z bratem coś po roku znajdowaliśmy tak rodzice ukryli! Jestem ciekawa jak Basia czy już będzie umiała szukać, najwyżej schowa się w miarę na widoku:)
Oki zmkam pod prysznic, dobrej nocy!

reklama
Hello
No nie tego się nie spodziewałam, że ostatnia i pierwsza będę pisać posta:p Tak naprawdę nie powinnam pisąc posta pod postem;/
Gdzie Was wszystkie wywiało???
My już rozbudzone, umyłam już to okno w salonie puki nie pada;P Ogarniam i będzie si:)
Miłego dnia dla wszystkich ;*

edit.
A bo ciagle zapominam odpisać:
An u nas Biedronke otworzyli już dawno, ale byłam dzień czy dwa po remontowym otwarciu i nie było Dady w promocji!
A w Tesco kupowałam Pampki Sleep&Play ostatnio sie do nich przekonalam cenowo jak Dada a mega chłoną u nas bo Basia pije bardzo duzo, a wnich ma zawsze sucho nawet jak pielucha waży kilogramy:p

A który W5 do tej łazienki, bo nikt mi nie napisał:-p

Ostatnia edycja:
Do góry