reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Jagmar zdórwka, ale to nie ja:D Ponoc angina szybko sie wykluwa! Zobacz jak z temp, przy anginie raczej zawsze jest wysoka! Ja mialam 3 dni od 39-40 st:( Mi pomogła woda z solą na gardło, więc płucz koniecznie!
Krkisz co tam u Was? Nic nie piszesz, jak się czujesz?
Tygrynka gdzie jesteś jak Cię nie ma?
Marcia super, że spacer udany, oby szelki pomogły Frankowi:)
Kurcze ja bym musiała sobie jakąś letnia kurtkę kupić, dzisiaj wieczorem muszę sprzątać, jutro Irish Party, spia u nas znajomi, w sobotę sesja foto z Basią, muszę obiady naszykować i wszytko ogarnąć, a dopiero weszłam do domy, od rana uzerałam się z moim pracodawcą, potem spacer i plac zabaw! A jeszcze mam czerwone policzki, uczulił mnie chyba peeling enzymatyczny i nie wiem czym je posmarować by zeszło! Ale słonko świeci:)

reklama
Skrzat ja wiem, że to nie Ty. Gdzie i za ile robicie sesję zdjęciową. Tez muszę zrobić sobie sesje z dziewczynkami. Jaki spokój w domu. Czuję się nieswojo.

...oj widzę, że angina nietylko u nas szaleje.....dużo zdrówka dla chorószków......u nas powiedziałabym ździebko gorzej..... natuśka Weroniczka brała właśnie antybiotyk na anginę...no i po tygodniu dawania antybiotyku dostała mocny kaszelek....podłapała poprostu coś wmiędzy czasie....do tego krzyś już też kaszle...
...a właściwie to jest szczekający kaszel..:((...a jaktam na działce?
kozaczino...fakt dużo roboty i biegania gdy jest remont...ale napewno później tak będą cieszyć efekty:)) i odrazu milej się mieszka i wogóle nastrój inny się robi gdy człowiek sam jeszcze sobie wszystko zaprojektuje...zaplanuje...i wogóle....ja widzę, po sobie że głupia zmiana firanek...czy jakiejś osłonki na doniczkę....już daje mi dużo radości a co dopiero taki kompleksowy remoncik:) powodzenia :))
fajowego weekendu dla wszystkich.....ja tak sobie marzyłam że posiedzimy gdzieś na placyku....ale niestety z takimi kaszelkami to musimy niestety gdzieś na odosobnieniu......:)

Nabawe jakie czerwone rurki ja dawałam soczek jabłkowy zeby Bartek lepiej kupki robił gruszkowego nie lubi

Marcia ohhh nie dobra macica :biggrin2:byłe by Franusiowi polepszyło się i to szybciutko o tej porze zazdroszcze tym co mieszkają blisko lasu i pól ;)

Ja po pracy i szybciutko zabarałm moje biednego synka gdzieś bo biedny siedział w domu z babcią bo przyjechał bratanek i ma lekki kaszelek i nie mogli z nim wyść na dwór bo ... nie słyszłam żeby kaszlał ale cóż. Zabrałam Bartusia na basen ale się hihrał ale piszczał z radości zero płaczu a pojechaliśmy na 17:30 wiec to już późno jak na niego ale był jak na niego bardzo mało marudny. Nawet jak się ubierałam a on musiał siedzieć na ławce nie wygodnej. Byłam w szoku myślałam że będzie tragedia jak będe suszyła włosy czy jak go ubierała no nie był spokój. Dopiero w domu jak rozbierałam to już była akcja płacz. Ja bym musiała mieć dziesięć rąk albo jeszcze ze dwie osoby jedna by rozbierała druga robiła jedzenie a trzecia hhhhmmm.

Miłego weekendu ja znowu intensywnie kurs jutro i w nd imieniny w środzie ale postaram sie zaglądnąć jak się uda ;)

Hej dziewczyny! Jesteśmy p[o imprezce urodzinowej i odpoczywam, mąż pozmywa, ja sie nasprzątałam, przygotowałam to teraz laba... Mały padł jak kawka, wypił 210 ml mleka (!) nigdy tyle nie wydoił i zasnął :))))
Dzisiaj młody zaliczył dwa długie spacery, a że od jakiegoś czasujeździmy w spacerówce, bo nasza gondola jest już za mała na olbrzymka to był zainteresowany otoczeniem (na drugim spacerze, bo na pierwszym nynu:))) ... dziś założyłam mu lżejszy kombinezonek, który nosił we wrześniu po ur, ale jakiś taki obcisły się zrobił i w ogóle zgrzany był, także się wkurzyłam pojechałam do smyka i cocodrillo i kupiłam pajaca polarowego i kurteczkę wiosenną i jutro idzie na spacer w wiatrówce i kamizelce, do tego rajty i spodenki i cienki kocyk, dosyć tego grzania! Ale faktycznie niektóre dzieci jeszcze w czapach wełnianych
shocked.gif
jak tu dziecko ma być zdrowe, takie przegrzane?? Mi było dobrze w wiosennym płaszczyku a młody ma się pocić w kombinezonie? :)))) nie ma takiej opcji, jutro sie "uwiosenniamy" :)))) Pozdrawiamy!
jagmar - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!!!!!!!!
skrzat - a u was juz lepiej???
Gdzie się podziały tygrynka i krklisz???? Ktoś coś wie???

Tygrynka pisała jakiś czas temu, że krklisz pojechała do mamy. No a co się z Tygrynką dzieje to nie wiem. Pewnie gdzieś baluje
:-D
Marcia w sumie to nie wiem co to wszystko znaczy ale życzę, żeby szybko przeszło i obyło się bez komplikacji.

an ja mieszkałam blisko lasu i powiem tak, że wiosna i jesienią było dobrze ale latem koszmar ze względu na komary. W czerwcu poszłyśmy raz nad jezioro i to był nasz ostatni spacer leśny obie z Zosia leczyłyśmy ślady po ukąszeniach i okazało się, że obie mamy alergie na komary. Później nad jezioro jeździłyśmy autem ;p

Majka też się zaczęłam zastanawiać nad ubieraniem malutkiej na spacery. Tylko ona cały czas śpi i obawiam się czy jednak nie zostać przy śpiworku. Za to starsza nie chce wymienić zimowej czapki na lżejszą bo neee...
Też Wam życzę udanego weekendu

jagmar - kocyk mam cieplutki, także śpiworka nie mam i nie zakładam :))) Jytro koło 20 st ma byc, więc raczej lżej go ubiorę, ale fakt - ubieranie dzieci to koszmar, zeby nie za cieplo, nie za zimno uffff.... :))

reklama
Majka ja już jakiś czas temu zrezygnowałam z zimowego kombinezonu na zimowy ale lżejszy ;-). Do tego mam taki śpiworek zimowy polarowy cieplutki. Na następny spacer zmienię jej kombinezon na wiosenny ale ten śpiwór jeszcze zostawię. Zawsze będę mogła go rozpiąć. Z moim ubieraniem jest ciężko bo ja mega zmarzluch jestem i dobrze mi w kurtce zimowej nawet przy 15 st :)

Do góry