reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ddziewczyny! - dziękuję za rady dotyczące ciemieniuchy, chyba się skuszę na tę oliwę spirytusową, pogadam z lekarzem co on o tym myśli, bo mały wygląda jakby miał lupież, a o strupkach nie wspomnę :/ Na czółku mu się zrobiły dwa takie placki suche, leciutko zażółcone - czy to objaw azs???????? Tak mi się niestety wydaje, kurczę a kasy i tak sporo wydajemy na emoilum, kraem, płyn do kąpieli itd.... :/
firanka - Mąż ma wirusa jakiegoś, zatoki, katar itp.
Proszę Boga zeby młody się nie zaraził, bo już jak miał 3,5 m-ca brał antybiotyk i potem grzyba dostał (pleśniawki), nike chcę go znowu faszerować, a nasz pediatra lubi z grubej rury strzelić....
Oko zaczęło mu łzawić i jest lekko opuchnięte jak jest zmęczony i do spania, bo drzemce jest ok, co to może być??? Dziwne rzeczy.... Zazdroszczę wam tych pogaduszek, ja dzisiaj z młodym odwiedziłam bratową w ciąży i trochę pogadałyśmy, brakuje mi kontaktów interpersonalych :))))) Przeprawszam,że nieosobiście piszę, ale z młodym się umeczyłam przy zasypianiu bo plakał jak nie wiem, a wczoraj jak anioł padł od razu... chyba dziąsła znowu nas nawiedzają :/ Miłego wieczoru dziewczyny! :)))))

Ostatnia edycja:
reklama
MajkaK Tak tez zmiany to niestety moze byc AZS. Jak bierze juz leki to moze nie bedzie tak zle, lepiej ograniczyc przytulanki i byc dobrej mysli. My tez dzis we wlasnym towarzystwie jak cie to pocieszy. ide spac bo znow coss na brzuszku ciezko. Papa

Witam i ja,
Rogalowa i Firanka miło było Was poznać :)
Krklisz szkoda, że Ciebie nie było, miałam grzechotkę Oliwki - następnym razem :) coś długo Cię trzymają problemy żołądkowe, zdrówka!
MajkaK no kurcze, mojej koleżanki córeczka długo miała ciemieniuchę, nic nie pomogło, miała zwalczoną antybiotykami, a i tak schodziła na buźkę, uszka, potem wszystko przeszło, a po miesiącu zaczęła się jej babrać brzydka plamka na palcu - pediatra stwierdziła że to wszystko do kupy wygląda na typowe azs :/ mam jednak nadzieję, że Piotrusia to cholerstwo ominie! A następnym razem przyłącz się do pogaduszek, przyjedź na teatrzyk :)
Ja miałam iść dzisiaj na imprezę z Lilou, kochana mnie wyciągała, a ja siedzę w pracy męża :/ obiecałam mu pomóc i teraz mam :/ jutro ostateczny termin, już wszystko ma, muszę tylko ją poskładać, itp, myślałam że raz dwa machnę a tu tyle czasu na to schodzi :/ a to przypisu brakuje, a to tabelka się rozjechała, a to podpis pod zdjęciem zniknął, grrrr! a rano lecę drukować i do promotora bo mąż w pracy, normalnie chyba sobie zażyczę jakieś zadośćuczynienie od męża za to :p
a jakby było mało to jakieś uczulenie mi wyszło na twarzy, cała buzia czerwona podpuchnięta, pełno swędzących krostek czy plamej mi wyskoczyło :/ pewnie od mojego lenistwa: w nocy często zmywam makijaż chusteczkami młodego :/

Dzięki dziewczyny za spotkanie !

My wróciliśmy do domu o 21 :rofl2:
Byliśmy jeszcze na obiedzie w Pizza Hut i kawce u szwagierki.
Padam ze zmęczenia, ale pozytywnie wiosną naładowana się czuję dziś :-D

Tygrynka, ale pomyśl jaka satysfakcja jak się to wydrukuje i odda już :tak:

jagmar Twoja mała jest słodka, taka kruszynka grzeczna :-)

zmykam spać
Dobrych snów !

Witam i ja,
Rogalowa i Firanka miło było Was poznać :)
Krklisz szkoda, że Ciebie nie było, miałam grzechotkę Oliwki - następnym razem :) coś długo Cię trzymają problemy żołądkowe, zdrówka!
MajkaK no kurcze, mojej koleżanki córeczka długo miała ciemieniuchę, nic nie pomogło, miała zwalczoną antybiotykami, a i tak schodziła na buźkę, uszka, potem wszystko przeszło, a po miesiącu zaczęła się jej babrać brzydka plamka na palcu - pediatra stwierdziła że to wszystko do kupy wygląda na typowe azs :/ mam jednak nadzieję, że Piotrusia to cholerstwo ominie! A następnym razem przyłącz się do pogaduszek, przyjedź na teatrzyk :)
Ja miałam iść dzisiaj na imprezę z Lilou, kochana mnie wyciągała, a ja siedzę w pracy męża :/ obiecałam mu pomóc i teraz mam :/ jutro ostateczny termin, już wszystko ma, muszę tylko ją poskładać, itp, myślałam że raz dwa machnę a tu tyle czasu na to schodzi :/ a to przypisu brakuje, a to tabelka się rozjechała, a to podpis pod zdjęciem zniknął, grrrr! a rano lecę drukować i do promotora bo mąż w pracy, normalnie chyba sobie zażyczę jakieś zadośćuczynienie od męża za to :p
a jakby było mało to jakieś uczulenie mi wyszło na twarzy, cała buzia czerwona podpuchnięta, pełno swędzących krostek czy plamej mi wyskoczyło :/ pewnie od mojego lenistwa: w nocy często zmywam makijaż chusteczkami młodego :/

Tygrynka Was również było miło poznać chociaż muszę przyznać że jeszcze nie wiem która jest która...hahahah ale mam nadzieję że następnym razem uda mi się przyjechać z Małą i będziemy mogły lepiej się poznać.

Witam :)
wczoraj padłam o 23:30 usypiając małego (miał drzemkę jak wracałam z BRW i potem nie mógł zasnąć), normalnie w ciuchach, bez kolacji, itp bo przecież miałam wstać i dalej pisać.. taaa wstałam właśnie :D wymęczona po takiej nocy, ale jeszcze parę poprawek i lecę drukować :D
Ishi o matko ale dzień miałaś, mega intensywny :D super! dzisiaj też ładnie.. jak się wiosna rozkręci na całego, to wpadaj na spacerki :))
Rogalowa jasne, wpadajcie z małą, chociaż na teatrzyku to też średnie rozmowy, dopiero chwilę po ma się chwilę ;) chyba że komuś dziecko ucieka :D
ok zmykam, miłego dnia!

Ja wczoraj szłam spać o 1:30...Krzyś urzędował tak długo pierwszy raz od niepamiętnych czasów... Masakra po prostu...

Laski potrzebuje przepis na piersi z indyka...bo Ł mnie uszczęśliwił 10 kilowym indykiem...giry już zrobiłam,ale kurde co z resztą?

Hej
My nadal w drodze teraz wczoraj jeszcze po sklepach a na 20 na imprezę urodzinowa wróciliśmy o 2 a ją dziś leczę kaca:/ basia u moich rodziców i tam spaliśmy, teraz u teściów i byliśmy na chwilę na rynku bo sa kaziuki więc mamy palmę ale masakra tyle ludzi więc szybko uciekalismy i do parku chopina:)
Dziewczyny mnie też bylo miło poznać:)
Jagmar ale ten świat jest mały!!:)
Oki kończę bo pisze do was z telefonu więc niewygodnie ale chęć napisania silniejsza:)
Miłego popołudnia:)

Hejka
Ja jestem z dzieciakami u rodziców. Mama obiad przygotowuje a mi dała wolne. Dzieci śpią więc korzystam. Zofia wstała jak zwykle wcześnie bo po 6 i Maria razem z nią. Więc się nie wyspałam tym bardziej, że do 2 spać nie mogłam.

Dziewczyny dzięki za spotkanie. Dzisiaj ostatecznie połapałam się kto jest kim :).

Firanka ja z piersi indyka często robię zrazy i sosik albo kroję je wzdłuż na dwie części i robię zawijańca z pieczarkami, cebulką i boczkiem (w piekarniku). Można jeszcze tradycyjne kotlety zrobić też są dobre. Co do tych rajstopek dla Zosi to tak sobie myślę, że mamy ich w domu dostatecznie dużo, poza tym zaraz przyjdzie wiosna i frotki będą za ciepłe. Może znajdziesz kogoś komu bardziej się przydadzą. Nie mniej dziekuję bardzo za propozycję :)

Rogalowa dziękuję za odebranie paczki i przepraszam za obsuwę czasową. Od czasu kiedy mam dzieci i męża notorycznie się spóźniam i bardzo mi z tym źle.

Ishi nie chwaląc się też tak sądzę, że jest słodka i grzeczna ale Twoje dzieciaki też są super. Janek taki poważny się wydaje i dorosły a Agu słodziarska.
Tak w ogóle to wszystkie BB dzieciaki mamy udane.

W sumie te teatrzyki to kiepskie miejsce do pogadania bo tłoczno i dzieciaki się chowają jedna za kanapami a inne przy fontannie no ale i tak jest fajnie.

Ja chyba spasuję z tego wyjścia 16. Będę się nad tym zastanawiać ale troszkę się boje zostawić Marysię sama bez cycusia. Z Zosią miałam taka akcję akurat jak była w wieku Marysi, że po moim wyjściu z domu nie chciała nic jeść z butli i płakała przeraźliwie przez 4h aż zasnęła z wycieńczenia. Do dzisiaj mam wyrzuty sumienia. Najlepsze jest to, że w mojej obecności jadła z butelki i bez znaczenia było kto ją karmił wystarczyło, że słyszała mój głos.
No dobra miłej niedzieli :)

Skrzatku pewnie, że mały a poza tym Poznań to dziura zabita dechami ;)

reklama
krklisz - mąż jutro już chce do pracy iść, bo przecież już zdrowy jest (jasne, smarka jak nie wiem), ale nie mam szans go przekonać :))
tygrynka - mam nadzieję, że to nie azs i minie z wiekiem.... Kurczę, pięknie, ze mężowi pomagasz!!! Bardzo ładna, wręcz warta nasladowania postawa :)))))) Pomyśl o satysfakcji jak 5 przyniesie do domu :))))

Dziś leniu****emy i nic nie robimy, odezwę się wieczorem.... :)))))))))

Do góry