reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej śliczna pogoda w sam raz na długi spacerek z dziećmi ;). ale kicha i nuda.

To prasowanie mnie chyba dzisiaj nie ominie. an, lilou w takim razie zajmujemy razem honorowe miejsce na podium. Bo ja również jestem mistrzem nie prasowania.

reklama
Hello:)
A ja sie witam od rana:) Pospałam do 9 bo zet rano zajął się Basią, ale chyba po 2 szłam spać:p Nie powiem dzięki komu i potem jeszcze poczytałam ale to mnie zmuliło:)
My dziś kawka z kuzynką, ma po mnie przyjechać, ale nie wiem czy do niej czy u mnie bo pogoda do d... i nie wiem jak potem wrócę z Basią po nóżkach;/
An, Lilou, Jagmar ja moge dołączyć do klubu mistrzów nieprasowania, zazwyczaj zalega po 5-6 pralek;/ a ja prasuje wszytko poza ręcznikami i bielizną:p Ale czasem kochana mama jak przyjedzie i Basię uspi to mi prasuje, bo ja bym chyba utonęła! Ale wynika to z tego ze przy Basi się nie da a wieczorow mi żal i tak zwlekam!
Jarzębinka fajny ten statek, ale drogi;/ Basi by się podobało bo ona uwielbia zabawy w przelewanie etc. Ale chcemy jej robić pokój więc będziemy mieli dużo wydatków latem:(
Kurcze bolą mnie mięśnie (tak pod cyckami a nad brzuchem i uda) od wczoraj zaczęłam ćwiczyć, na razie nie za dużo bo bym chyba zdechła od zakwasów ale trzeba się wziąść:p, hantle by mi sie przydały:D
Oki uciekam się ubierać i ogarnąć, jakieś pranie uszykować (coby było więcej do prasowania) i zjeść śniadanko:)
Miłego dzionka!

Hej !

Wróciliśmy wczoraj wieczorem.
Fajnie było, dzieciaki zadowolone.
Agu się pod domem rozpłakała jak zobaczyła, ze to nasz dam, a nie babci :sorry:
Ja sobie odpoczęłam od monotonii dnia codziennego ;-)
No i byliśmy w kinie, na Róży :-)

Tygrynka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !
Młoda jeszcze jesteś, musisz być, bo ja się czuje młoda, a jestem starsza ;-)
J. się ciągle pytał o "nową ciocię" :-D

ajentka uwielbiam wiosenne zakupy.
I podzielam Twoje zdanie na temat kozaków - wczoraj mówiłam do M. "najbardziej na wiosnę lubię moment, w którym pierwszy raz zakładam wiosenne buty", śmiał się ze mnie, a widzę, że całkiem normalna jestem :-D

An w środę na 17.30 mam dentystę :baffled:
Dzięki, z pamiętasz o nas.

Skrzat torebki z wyprzedaży ?
Byłam wczoraj w Reserved, tyle, ze w Katowicach i nie było ani jednej. :no:
A potrzebuje taką przez ramię przekładaną.

Wiosna się gdzieś zgubiła dziś.
A ja mam taka ochotę na spacerek po Winogradach :tak:

Póki co muszę sprzątać i torby rozpakować, nie lubię tego robić, ale mam taki sajgon, że ledwie do kuchni się przeciskam przez ten labirynt :sorry:

Hej!

A My wczoraj bylismy na spacerku na cytadeli:) A dzisiaj taka pogoda beznadziejna... Mam nadzieje ze przestanie padac i wyjde z mala chociaz na chwile na spacerek!

TYgrynka a moze zanim odwiedzisz Jarzebinke wpadniesz do mnie? Bo siedze sama z mala i mi nudno.

ajentka83 To milo ze spedzacie wieczory razem.
Ja juz mam 2 pary nowych bucikow jedne bezo-szar na koreczku sprzedawczyni mnie nacignela ale nie zaluje.
A drugie plaskie ognisto czerwone ten kolor sprwil ze nie moglam sie oprzec :).

MajkaK Ja tez jak w 12 dobie ;po porodzie trafilam z mala na krysiewicza bo nie rosla, wiedzialam
ze to tylko diagnostyka ale placzu nie moglam powstrzymac.

Tygrynka Zazdroszcze tych wieczorow moj M nigdy by na to nie wpadl ;(
Zdrowotnie jakos nie tak ciagle mi po brzuchu jezdzi, nic mi nie smakuje, w lozku laduje o 20-21 tak jak mala idzie,
nie moge sie doczekac kiedy mi to przejdzie, na nic nie mam sil ;(.
Dzis mam imieniny w pracy ale bedzie bez szalu i bez alkoholu.
Stylista podobal mi sie z ta pani mozna sie umowic nawet na zakupy ale cena ustalana indywidualanie ;).

jagmar Tak jak bys miala wplyw na szybkosc porodu ;).

jarzebinka To bylo z moimi ciuchami wiec nie ;), ale sie okazalo ze do niektorych rzeczy musialabym cos dokupic
bo nie mam ich z czym zestawic.

lilou Zdrowka ;))

Skrzat Super to na wiosne jestes gotowa ;).
O ja bym sie niedala zeby wszystko prasowac ;).

an82 Stare zoo wieki nie bylam ;).

Ishi Powodzenia z torbami, ja w druga strone mysle o wyjezdzie ale musze dojsc do siebie najpierw.

Aniaa23 Tez lubie spacerki po Cytadeli ale ostatnio jakos nam sie nie sklada.

witam się dziewuszki.

U nas lipa, kiepsko nam wychodzi wprowadzanie pokarmów :( wczoraj miałysmy rewolucję po jabłuszku...

dzisiaj na 19 jade na stare żegrze na kurs NPR, sama niestety, choć to jest dla par, ale maż dostał rozkz wczoraj i dzisiaj ma strzelanie nocne grrrr...

co do prasowania- to ja chyba przejde was wszystkie, bo ja jestem nie tlyko mistrzynią odkładania i nieprasowania ale i wmawiania sobie że to wcale nie pogniecione i wszystko ląduje do szafy :p prasuje od święta i to jak naprawde coś jest mega wygniecione:p

lilou
dzieciaczki tez jeżdża na nartach? mój A był na pocz. lutego na obozie sportowym i móił ze mu wstyd było jak takie małe dzieciątka śmigały a on co ruszył to gleba:p
a potem mąż: "Em wstawaj , em nie zamykaj oczu"
u nas to ja w ten sposób budzę mojego małża.

i oby faktycznie czwartek był ciepły bo mega mi sie spodobało spacerowanie niedzielne w słonku:)

an
mnie też zoo chodzi po głowie :p

krklisz
łaaaa czerwone buciki- mam ostatnio wielką ochotę na wszystko co czerwone:D Już sobie upatrzyłam w New yorkerze czerwone rurki.

Jarzebinka Tak, dokładnie o ten chodzi. My mamy działkę nad jeziorem więc tam chcemy wykorzystać. W takim razie dokonuje zakupu bo Marcelek lubi wszystko co z wodą związane:tak:
NabAwe Czerwone rurki mówisz, chyba muszę przejść się do New Yorkera:-D
Ishi Witaj z powrotem na wielkopolskiej ziemi. Powodzenia w rozpakowywaniu, też tego nie lubię.

Oki ja uciekam do pracy, miłego popołudnia.

No i jestem:) co za pogoda:no:dobrze że mam nowe wycieraczki, bo tamte tak rozmazywały że nic nie widziałam:eek: na rehabilitacji Staś się tak wstydził, że nie za bardzo współpracował. Potem pojechałam do firmy nowej-starej bo przeniesionej. kurcze kawał drogi:baffled: pogadałam z prezesem że wracam 1 października. przyjął to bardzo dobrze- każdemu życzę takiego szefa:tak:
Teraz Staś śpi a ja się biorę za strogonova An:-)

Nabawe u nas Oli i P jeżdżą, ja w styczniu miałam narty pierwszy raz na nogach, i uczyła mnie moja córka:-D jak zobaczyłam jak śmiga to w szoku byłam:szok:

krklisz biedna jesteś:( ale Cię trzyma ta choroba:-(zdrówka!

Ajentka miłego dnia! do zobaczenia wieczorkiem:tak:

NabAwe To podobnie jak ja prasuje tylko jak cos wymaga ;).
Ja kupilam zeszlego roku czerwone rurki ale niezbyt dobrej jakosc jeszcze sie troche rozeszly,
zwezylam je ale wciaz sa za duze i teraz juz tylko
leza moge ci podarowac jaki masz rozmiar?

lilou Dzieki, normlanie podziwiam ile ty masz zapalu :).

Ide sie podmalowac bo pozniej pewnie nie bedzie czasu, a w pracy nie wypada wugladc jak zapracowana mama ;),
ktora nie jestem bo ze wzgledu na samopoczucie raczej sie lenie .

reklama
mi też się spodobał pomysł kupna czerwonych rurek :), chociaż ja czerwonego koloru jako tako nie lubię to podoba mi się na innych no i mam czerwoną kurtkę ;)
lilou ja właśnie zrobiłam coś a'la strogonov polędwiczka ale bez pieczarek i bez śmietany ale za to dałam troszkę majonezu ;p. Zosia się zajadała aż jej się uszy trzęsły i wzięła dokładkę mięska.

krklisz a Ty pracujesz?

Zofik właśnie zakłada buciki bo che iść "do plac zabawa". Jak ogarnę sypialnie to chyba z nią do king crossa pójdę, żeby sobie na placyku dla dzieci chwilę posiedziała a tam jest zjeżdżalnia :tak:

Do góry