reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam wszystkie mamy !!!

Od jakiegoś czasu przeczesuję to forum w poszukiwaniu wszelkich informacji o ciąży, porodzie i wychowaniu maleństwa bo już niedługo nasza dwuosobowa rodzinka trochę się rozrośnie :) Postanowiłam się do Was dołączyć i mam nadzieję, że dowiem się od Was jeszcze więcej :) Tym bardziej, że z każdym dniem coraz więcej stresu czy na pewno sobie poradzę.

Tak więc mam na imię Kasia, mieszkam (od dzisiaj) na Piątkowie i z niecierpliwością czekam z mężem na naszego Bubusia - Kubusia :)

reklama
Dzień dobry!

Coś nie ogarnięta jestem dziś.Wrócił mąż = bałagan w domu. do tego Staś zepsuł mi tel (Ishi raczej nie pogadamy:/) na szczęście to zastępczy ,dziś siotra odbierze mi mój(wreszcie po miesiącu mam nadzieje że jeszcze tam jest).
antybiotyk trafiony wogóle po Oliwce nie widać choroby, mam 3 dni siedzieć w domu, potem może wychodzić. na szczęście nie zaraża bo to bakteria w uchu- pewnie basen się trochę przyczynił:(

Podobno jutro śnieżyce mają być, więc nie wiem co z tym kinem..
Naprawa mojego "zarysowania" będzie kosztować 350 -500 zł:/

jagmar gratuluję nocki bez smoczka!

jarzębinka super pomysł! może to di luigi? trzeba by było wcześniej rezerwację zrobić.jakie są jeszcze w włoskie knajpy? nie wiem :/

Tygrynka ja też chętnie bym wleciała w końcu :p zostawiłabym Oli u babci;)

ajentka no kochana jesteś:-)pisz pisz regularnie co się ociągasz:p no ale jak już napiszesz to post na pół strony:-p
I co jak wieczór? będzie miał Marcel rodzeństwo?

an u mnie turystyczne pełni funkcje kojca, też ma otwarte wchodzi i wychodzi kiedy chce. stoi u Oliwki (aa pewnie widziałaś;-))

Idę położyć Stasia a potem tona prasowania na mnie czeka:/

edit: kattul witaj! ja też zaczęłam pisać za czasów ciąży:)

An i Jarzębinka to się dogadajcie i dajcie znać o której na Was czekać, nam to obojętne :) i się powtórzę: jak któraś ma jeszcze ochotę, to serdecznie zapraszam na kawkę i coś słodkiego :D
Jagmar i co wymyśliłaś na obiad? ja się zastanawiam nad makaronem ze szpinakiem i szynką albo rybką na parze i nadal nie wiem :D
Kattul witaj :) prawie sąsiadkami jesteśmy bo ja z Winograd ;) pytaj, pytaj, tutaj każda chętnie Ci pomoże :) gratuluję ciąży i Bubusia :D

edit: Lilou no ja myślę że w końcu by wypadało żebyś i Ty mnie odwiedziła :))) jak Oli nie zaraża to jak dla mnie spokojnie ją weź :) tylko co dziewczyny na to? ale Kacperek miałby koleżankę :)) o matko, właśnie się zaczęłam zastanawiać czym starszaki będą się bawić?? idę myśleć :D

Ostatnia edycja:
skrzat Basia to twardy zawodnik z tym spanie ale skads to znam ;)
Z tym nocnikiem to masz racje trzeba poczekac na jej czas w koncu dla dziecka to wielki krok ;)
Dzieki za opinie o filmie.

u nas tarta od dawna jest w domowym menue ;) a z czym robilas?
Milego wieczoru. Pa

Ishi Czyli nasze okolice ;)

an82 Dzieki wyrobuje chociaz teraz moje dziecko znow nie ma ochoty na zadne jedzenie ;(
A w sklepach nie mozna jej dostac ze necie zamawiasz?
U mnie na szczescie noc byla dzis z 1 pobudka nie pamietam kiedy tak bylo ;)
To nie fajnie z tym kaszlem ale moze wyrosnie z tego.

jagmar Widzisz z kinem chyba i tak nie wyjdzie, trudno ale ja ci powiem ze maluda tez mi trudno jezdzic autem
wiec z mala wole mpk a sama autem- dziwnie co?
Ja tez dzis ogladalam :) A teraz robie ciasto marchewkowe na tortownicy ;) A tobie tez zawsze wychodzi takie geste?

lilou To biedaczka ale z uchem nie ma zartow trzeba trzymac sie zalecen.
Szkoda kina ale innym razem damy rade. Zdolne dziecko jak on to zrobil?

ajentka Witamy ;) A to juz chcecie kolejne ze tak ci zalecala ;)

jarzebinka Swietny pomysl jestem za ;)

Tygrynka A dziekujemy napisz gdzie i kiedy to sie wstawimy ;)

Ishi Wspolczujemy ale moze to tylko zebole-bedziemy trzymac kciuki ;)

kattul Witamy a na kiedy termin? Gdzie rodzisz?

Ciasto zrobione teraz czas na obiad uciekam :)

tygrynka - hihihihi tyle dzieci to ładnie przedszkole ze żłobkiem no jestem ciekawa jak będzie wyglądać wasze mieszkanie jak wyjdziemy ;) Ja tylko się obawiam jak Bartuś zareaguje na inne osoby. Ale bardzo bym chciała zobaczyć.

kattul - witaj ja też jak lilou zaczęłam pisać jak byłam w ciąży. Ja mam na imię Ania i mam synka Bartusia 9 mc ten zbój ma wszędzie go pełno. A mieszkam w centrum miasta.

Lilou przyjedźcie do Tygrynki weź STasia ;) Bartuś będzie miał kumpla ;) w swoim wieku

kriklisz ja kupuje na allegro bo nigdzie nie mozna dostać indziej pisałam do przedstawicielstwa hipp a Polsce i nie mają takiej możliwości

Czekam na kumpela która będzie rodzić w maju przyjeżdź po łóżeczko teraz jest na l4 wiec mówi że się nudzi. Pa wlece wieczorkiem lub jutro rano. Jutro chciałam jechać do mojej byłej pracy bo dzisiaj to pewnie już za późno ale ponoć mają być wielkie śniegi.

Ostatnia edycja:
jarzębinko, mój 6-latek trochę młodszy.
Słyszałam, ze zadowolona jesteś z wcześniejszego posłania do szkoły Twojego Kacperka ? :-)

ale tylko rok młodszy od mojego więc to akurat nie robi różnicy, w porównaniu do tutejszych 2 latków to akurat kumpel na spotkania..... :tak:jeżeli chodzi o szkołę to myślę, że to rozmowa na jakieś spotkanie, ale ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły....Kacper z resztą też .......

Jarzebinka to jak ci pasuje w pt bo ja to po spaniu malego czyli jakos po 14 jedziemy do Tygrynki?? Chyba że później to też sie dostosuje byle na 19 być w domu bo mały potem marudny. .

piątek może być, ale ja pewnie bliżej 16.00 bym dotarła..... :tak:

Tak więc mam na imię Kasia, mieszkam (od dzisiaj) na Piątkowie i z niecierpliwością czekam z mężem na naszego Bubusia - Kubusia :)

witam kolejną Kasie ...... :tak::-):tak:

An i Jarzębinka to się dogadajcie i dajcie znać o której na Was czekać, nam to obojętne :) i się powtórzę: jak któraś ma jeszcze ochotę, to serdecznie zapraszam na kawkę i coś słodkiego :D

edit: Lilou no ja myślę że w końcu by wypadało żebyś i Ty mnie odwiedziła :))) jak Oli nie zaraża to jak dla mnie spokojnie ją weź :) tylko co dziewczyny na to? ale Kacperek miałby koleżankę :)) o matko, właśnie się zaczęłam zastanawiać czym starszaki będą się bawić?? idę myśleć :D

jak już pisałam mi pasowałoby bliżej 16.00... a Kacperek napewno byłby szczęśliwy, więc Lilou, jak piszesz, że nie zaraża to możemy sie spotkać.......

jarzebinka to najlepiej umówmy się na miejscu ja pojade wczesniej do tygrynki a ty dojedziesz :)

OK....:-) Tygrynka, więc popołudnie w piątek masz już zaplanowane .....

i umawiamy sie na babski wieczór po włosku w terminie 12-16 marzec..... pewnie tak na 20.00......:tak:

krklisz - termin mam na 15 maja, a co do szpitala to poważnie zastanawiam się nad Raszei (na razie najwięcej pozytywnych ocen wśród osób, które pytałam, a i mój gin również go poleca chociaż w nim nie pracuje co też mnie do tego wyboru przekonuje). Cały czas zbieram opinie, ale wiadomo co osoba to inne zdanie.

Może wy dziewczyny coś mi jeszcze podpowiecie?

an82 - ja jestem tylko ciekawa, czy ruchliwość maluszka w brzuchu przekłada się na to co będzie później bo jeśli tak to czuję, że też rośnie mały rozbójnik i się nabiegam za nim :)

reklama
Do góry