reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Z ta lista to w przenośni ale wyliczam to sobie, żeby nie zapomnieć i nie popełnić tych błędów drugi raz. A tak poza tym to podchodzę do tego na luzie. Tylko mnie pieluchy męczą bo jak młoda strzeli kloca to mam cofki bo to nie jest już taka sobie kupka tylko sraka ;p.

Skrzat wyśle tobie mój numer na pw. Mój tata się do nas jutro zapowiedział ale nie wie dokładnie o której przyjedzie. Stwierdził tak "wpadnę jutro przed południem, tzn do 16 powinienem się wyrobić" :sorry2: no więc nie wiem jak to wypadnie. Zadzwonię do niego rano i się upewnię jak mu idzie. Jak nie jutro to następnym razem.

lilou gdzie jest to multikino baby? Prawdopodobnie nie dam rady bo jestem niemobilna :( no chyba, że coś zakombinuję.

reklama
Tygrynka w czwartek bede miala samochod i jade do lubonia ale w pt jak wam odpowiada to w koncu wlece na kawusie ;) ale tak po 14 a jak Sebuś śpi cobym nie przyjechała na spanie jego.

Mój Bartek ma teraz chyba etap że boi się innych dzisiaj mi odstawił w przychodni taką szopkę (płakał) ale może to jednorazowo, jutro pojade do mojej byłej pracy zobaczymy jak się zachowa.

Pozdrawiam TYCH CO CZYTAJĄ A NIE PISZĄ ;-)

No i już po lekarzu , niestety antybiotyk, zapalenie ucha:/ ku rozapczy Oliwki 2 tyg na basen nie może chodzić:/

krklisz sama prażę chwilę na patelni bez niczego , żadnego oleju ani nic;)

Skrzat sałatka pycha jest, właśnie nie wiem dlaczego nie wiem czemu w zeszły pon jej nie zrobiłam:rofl2: zapomniałam o niej kompletnie.a jak Idy? fajny? nie wiem czy coś obejrzę bo Staś odkrył schody..

Ishi co mnie pomijasz:-p

an jak ferie??

Jagmar hmm lista..ojjj moja by była baaaardzo długa...

Witam!!!!!:-D

Matkooo miesiąc mnie tu chyba nie było,dzielnie nadrabiam ale obecnie zostały mi jeszcze całe dwie strony i nie daję rady już dziś. Widzę że forum wrze,serdecznie witam nowe mamy.Czas powrócić na łono bb bo mnie jeszcze wykopią z tego jakże szacownego grona:-).My dziś zaliczyliśmy zakupy w Ikei i Marcelo ma stoliczek+krzesełko z których jest zachwycony!Do tego miałam wieczorkiem wizytę u gina, pani doktor zachęcała mnie do napaści na męża (w wiadomym celu) bo pęcherzyk pięknie wykształcony:-DWczoraj zaliczyliśmy 1,5h spacer na sankach po lesie,mały wychodzić nie chciał ze swojego nowego titita (sanek;-)). Nie odpisuję jeszcze nic nikomu bo jeszcze mi trochę zostało do nadrobienia co mam zamiar uczynić w dniu jutrzejszym.O za wyjątkiem bo rzuciło mi się w oczy Ishi witaj kochana!:-)

Dobranoc:tak:

Ok ja sie odemldowuję:)
Jagmar to rano będę pisać/dzownić (znaczy sie jak wstanę:p)
Lilou ale znów będę musiała szukąc przepisu wśród wpisów...ech.. może zrobię tylko jeszcze nie wiem kiedy;p
An ferie ferie to widzę korzystasz:):) Ale Różą cię tak zaciekawiłam???
Dziewczyny a Idy Marcowe - ok, ale bez szału jak dla mnie...

Jarzębinka z Palmiarnią to całkiem fajny pomysł. Autem tam jechałaś czy pieszo?

my akurat jechaliśmy autem/( w pobliżu jest Biedronka i ma parking) ale spacerkiem też mozna się wybrać..... :tak:

Witajcie dziewczyny !

Postanowiłam do Was dołączyć :)

Dla tych, które mnie nie znają, jestem mamą 6 letniego Jasia i za miesiąc 2-letniej Agatki.

witam serdecznie, nie dość, ze kolejna mama, do tego dziecka w wieku 6 lat i jeszcze chłopca... rewelacja....:tak::-D:tak:

Wkułam się bo dzisiaj znowu nie poszło nam z nocnikiem i pocięłam smoczki ;p. Najlepsze jest to, że powiedziałam jej, że smoczek jest be i że się zepsuł i nie było dyskusji, nawet o nim nie wspomniała.
Dzisiaj zaczęłam robić listę błędów wychowawczych jakie popełniliśmy. Uzależnienie od smoczka, niewysadzanie na nocnik zaraz jak tylko zaczęła siedzieć, używanie kubka niekapka no i jeszcze kilka się znajdzie ale na szczęście nie pamiętam.

i na nocik przyjdzie pora, małymi kroczkami aby nie zniechęcic....:tak:

Tygrynka jak tam zdrówko Sebusia i wasze bo muszę na tą kawkę wlecieć w końcu ;) Napisz kiedy Ci pasuje.

Marta może i ja bym się do Was wybrała na jakąś kawke w jakies popołudnie.... chłopaki by się w końcu poznali..... :tak:

i znowu nam sie ruszyło, a myślałyście juz o 8 marca, może warto zrobic babski wieczór w okolicach tego terminu,..... możetym razem coś po włosku.......pizzeria..... :tak:

Witam :))
An to zapraszamy! inne też jak mają ochotę :) Seba nie śpi w dzień więc od 9 do 20 mamy czas :D oo właśnie doczytałam - Jarzębinka serdecznie zapraszam z chłopakami :)))
Ajentka to napadaj na mężusia, napadaj :)))
Jarzębinka dobry pomysł z tym spotkaniem, jestem za :D i za włoskim jedzeniem też :D
miłego miłosnego dnia kochane :))

Dzień dobry :)

jarzębinko, mój 6-latek trochę młodszy.
Słyszałam, ze zadowolona jesteś z wcześniejszego posłania do szkoły Twojego Kacperka ?
Bo my właśnie stoimy przed tym dylematem :hmm:

lilou żeby nie było, Cię pomijam :p, to Ci napiszę, ze nie wiem co z kinem jutrzejszym będzie.

Agu dzis w nocy chciała spać z nami, po czym w środku nocy zaczęła mnie parzyć dosłownie :szok:
Miała 39 stopni gorączki.
Dałam jej Ibufen i wygląda na zdrową, poza katarkiem i kaszlem.
Idzie jej górna piątka - może to to.
Ale idziemy na 13 do lekarza, bo kaszel ma niefajny :-(

Skrzat sałatka super, jedna z moich ulubionych - o ile się lubi brokuły:-)

ajentka tez Cię witam serdecznie :-)

Hej
My właśnie rodzinę zastępczą oglądamy.
Młoda przespała noc bez smoka. tzn obudziła się przed 7 i nie chciała już spać dalej bez "mosia".
Nie mam pomysłu co na obiad zrobić. Chciałam coś bezmięsnego ale brak mi weny tym bardziej, że młoda jest wybitnie mięsna. Idę zajrzeć do lodówki.
Z tym dniem kobiet to dobry pomysł ale u mnie karmienie komplikuje sprawę. Jak się wszystko ustabilizuje to zobaczę.

reklama
Jarzebinka to jak ci pasuje w pt bo ja to po spaniu malego czyli jakos po 14 jedziemy do Tygrynki?? Chyba że później to też sie dostosuje byle na 19 być w domu bo mały potem marudny.

Skrzat - noooo ferie są i cza nadrabiać ale się ciesze.

Ajentka dawaj dzisiaj dzień idealny!! Marcelek na pewno by się ucieszył.

Ja dziś zrobiłam remanent i rozłożyłam łóżeczko drewniane Bartek nie chciał w nim spać turystyczne to dla mniego super sprawa bo moze sam wchodzić i wychodzić i tarzać się i rzucac to coś dla niego.

Do góry