reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
też uważam że cała idea święta sprowadziła się teraz do zwykłej komercji, ale ważne jest żeby znaleźć coś w tym święcie dla siebie :) i tak ja np zrobię ciasto które lubi mąż, ale z racji Walentynek chciałabym w formie serduszka :) podobają mi się też promocje Walentynkowe - np specjalne menu dla dwojga w restauracji :) kino zostawiamy dla nastolatków :D ja od lat uwielbiam ten dzień :D najpierw w liceum kartki i właśnie jakaś randka w kinie, potem obchodzone z własnym mężczyzną.. najpiękniejsze miałam 3 lata temu, trzydniowe :D wróciłam do domu 13.02 w piątek, a tam mój jeszcze-nie-mąż zrobił mi wielką półkę na moje misie (pozostałość po dzieciństwie, z którą nie zamierzam się rozstawać :D) i łososia z serowym serduszkiem, wieczorem wyszliśmy do restauracji Młyńskie Koło, okazało się że to był dancing ale i tak było fajnie :D w dzień Walentynek obudził mnie wielki bukiet róż, polecieliśmy pomóc mojemu kumplowi się oświadczyć, a potem obiad we włoskiej restauracji i impreza wieczorem z nimi :D a w niedzielę byliśmy w kinie Muza na "Casablance" - czarnobiały klasyk o miłości, paluszki i herbata zamiast popcornu i coli: świetny klimat na zakończenie Walentynek :D kurde, ale się teraz rozmarzyłam jak Wam opisuję... a teraz to nie ma mowy o tylu dniach świętowania, chyba że we trójkę :D

Witajcie dziewczyny !

Postanowiłam do Was dołączyć :)
Marta - lilou - namawiała mnie już od dawna, ale jakoś nie mogłam się zebrać :zawstydzona/y:
No, ale skoro część z Was udało mi się już poznać osobiście (bardzo sympatyczne z was dziewczyny) :-) to dołączam oficjalnie.

Dla tych, które mnie nie znają, jestem mamą 6 letniego Jasia i za miesiąc 2-letniej Agatki.

Tygrynka blachę w kształcie gwiazdki kupowałam kiedyś w Kauflandzie chyba, ale to dawno temu było, może serduszka tez mają ??
Taki typowy AGD sklep jest też na Przyjaźni, koło Chaty Polskiej - może tam ?

Faktycznie baaardzo mile Walentynki ja chyba na taka pomyslowosc meza nie mam co liczyc ;)
Swietowanie w 3 tez moze byc fajne ;)

Ishi Witam mam nadzieje ze sie zadomiwisz ;) Z jakich okolic jestes?

Tygranka SERCE FORMA DO PIECZENIA FACKELMANN (2056986326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na allegro jest sporo serduszek :).

Skrzat możemy się jutro spotkać Masz na myśli ta biedronkę na Marcelińskiej czy tą drugą przy skrzyżowaniu Bułgarska Bukowska?

Ishi cześć, ja niedawno dołączyłam do Poznańskiego forum i czuję się zadomowiona i dobrze mi tu :)

Tygranka a gdzie Ty mieszkasz?
Podoba mi się ta blaszka też taka chcę :). Moi dziadkowie mają 50rocznicę ślubu i powiedzieli, że nie chca zadnych prezentów ini kwiatów ale moge im upiec ładne ciastko serduszkowe :D

Ostatnia edycja:
No a my poszłyśmy na sanki i do Biedronki, na szczęście do tej drugiej już wózkiem. Tam super ciastoliny, ale ja oczywiście nie miałam kasy więc do bankomatu i tak kursowałam. Ale kupiłam co chciałam, Młoda zasnęła w wózku, o zgrozo, zobaczymy jak będzie wieczorem! A jak wstanie będziemy lepić - mamy zestaw do ciasta i zapas 6 kubeczków:)
Jagmar mam na myśli tą na Marcelińskiej, bo będę jechała autobusem T2:)
Tygrynka no fajnie fajnie, ale właśnie to wszytko co opisałaś może fajne ale właśnie komercyjne i nadmuchane z powodu amerykańskiego święta! Ja mam po prostu takie zdanie! A ciasto w kształcie serca fajne, wolałabym upiec na inną okazję jakąś nasz wspólną i tylko naszą, a nie w ten dzień kiedy właśnie wszyscy to robią!
Witamy nową - znaną mamę:D

Ja pracowałam w kwiaciarni przed ciążą i w walentynki były takie cyrki, że mi ten dzień wyszedł bokiem. Miło jest dostać bukiet tulipanów ale wychodzić tego dnia nie lubię. Też zrobię jakąś niespodziankę ale nie napisze jaką bo mój M śledzi forum.
Pozdrowienia kochanie :)
Skrzat to fajnie bo do tej biedronki mam bliżej :). Napisz tylko o której.

Ostatnia edycja:
witaj Ishi :))) i dzięki za info o agd na Przyjaźni, właśnie takiego sklepu szukam w okolicy!
co do Walentynek to jasne, każdy ma swoje zdanie :) ja tylko nie rozumiem dlaczego i tego dnia nie można zrobić czegoś miłego, tylko dlatego że to Walentynki :D ja akurat na brak niespodzianek i kwiatów od męża nie narzekam, ale miło dostać kolejnego dnia więcej :D a z wyjściami to faktycznie się tego dnia nie piszę, kiedyś to było fajne, a teraz mnie wkurzają te tłumy... chyba sie starzeję :D poza tym ja lubie wszelkie okazje do świętowania, czego dowodem może być chociażby ilość imprezek z okazji urodzin mojego synka :D w ogóle te miesiące mimo że zimowe są dla nas bardzo gorące: ur synka, moje, męża, nasza rocznica, Walentynki :)))
Jagmar ja na Winogradach, dlatego piszę żebyś dała znać o BRW, no i miałabym niedaleko po tę formę :D

Tygranka jak się udała wczorajsza imprezka urodzinowa? Ja M wyślę jutro po serduszko bo on ma biuro na tym osiedlu.

reklama
Do góry