reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

No u nas noc bez smoczka, ale rano jak ją brałam z łóżeczka to wszytsko było wywrócone do góry nogami, poduszka, kołdra, chyba go zazwięcie szukała po przebudzeniu i lekko pomarudziła. Ale my ani mru mru "ten imienia którego nie wolno wymawiać" na razie przepadł w zapomnienie:)
Oczywiście mama wykazała się inteleginecja i nie dość że zabrała smoka to jeszcze wyprała szlafroczek, wiec rano podwójna trauma, ale czywiście nie pomyslałam jak wrzucałam do pralki, ze mi sie zachce akurat dzisiaj oduczać od smoka:p No nic jakoś przezyła pierwszą noc, a jutro już bedzie rano szlafroczek:) Przez to ja teraz marznę bo nie mogłam założyć swojego, bo w ogole by jej bylo przykro! Martwi mnie tylko to, że ona wstaje teraz kolo 7:30 i do 20 nie śpi, że ona tyle wytrzymuje??? Wczoraj Zet z nia poszedł na sanki w to -10 i oczywiście nie nasmarował jej pysia kremem:( wróciła czerwona, a ja się martwiłam, ale buzka dzisiaj gładziutka, nic jej nie wyszło od mrozu, nawet szorstka nie jest, wiec uff wielkie!:)
Jagmar sprawdzę w składzie co ma ta herbatka;) Ale jak co jutro jadę do babci pewnie kolo 11 to jakoś mogę ci podrzucić:)
A wy jakie plany na dzisiaj, ja bym musiała dywan wyprać;/ brrrrr i nad obiadem popracować - dzisiaj raczej to Kurczak zapiekany - Przepis tylko nie mam czarnych oliwek, a zielone tylko, no chyba ze się przejdę z Młodą na spacer do Biedronki:) Coś jeszcze mialam napisać ale mi uciekło, jak mi się przypomni to zajrzę ponownie:)

reklama
i ja witam po weekendzie........ :tak:

teraz prze te dwa tyg ferii będzie mnie pewnie mniej bo i mniej będę w pracy, bo Kacper ma półkolonie na 8.00 więc w pracy jestem dopiero 8.30 a o 13.30 muszę już wyjść bo jest tylko do 14.00 w szkole.... ale mam nadzieję, że bedzie zadowlony bo mają sporo atrakcji: kino 5D, basen, kręgle, AKTIV, lekcja w muzeum archeologicznym itp..... :tak:

i na rodzinne wyjścia polecam PALMIARNIĘ, do 3 latek gratis, a sa super ryby do oglądania, wiadomo roślinki jeszcze nie dla naszych smyków, ale dla samych ryb warto się wybrać :tak:

Witam i ja :)
wczoraj cały dzień imprezka, wieczorem padliśmy we trójkę o 20 :D więc już nie zaglądałam, nadrbaiam dzisiaj :)
Krklisz a bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia na ciasto :))) umówimy się, chętnie poprzybijam piąteczkę z Oliwką :D
MajkaK wow to ładnie Piotruś waży! Seba tyle miał jak rok skończył :D ale on to chudzielec jest :)
An fajny weekend miałaś :) a w tesco to my kupiwaliśmy konkretne zabawki i ciuszki więc nawet nie miałam chwili spojrzeć co jest :) ale jakbyś się wybierała to daj znać, wpadnę tez albo zaprosze na kawkę, o! :p a z tą grotą solną fajny pomysł, ja bym sie wybrała zwłaszcza że kartę multisport tam akceptują :p

Hej
Ja od rana ogarniam mieszkanie i zaraz wybieramy sie na spacer. Szkoda, ze tak szaro-buro jest na dworze. Pobudkę miałam dzisiaj wczesną bo mój M wyjechał w nocy i musiałam się Zosią od 7 zajmować ;p.
Skrzat piję od rana moje ziółka tylko mnie wkurza to, że trzeba je parzyć :), nigdy nie chce mi się czekać.
Obiadek też muszę jakiś wykombinować tylko co?.

Jarzębinka z Palmiarnią to całkiem fajny pomysł. Autem tam jechałaś czy pieszo?

Ostatnia edycja:
a właśnie, miałam pisać Jagmar - jakbyś się wybierała do BRW po blachę przypadkiem to daj znać :p też by mi się jakaś przydała, o właśnie, może w formie serca na jutro :D

heheheh dzisiaj się nie wybiorę bo jestem sama z dziećmi do jutra a my "walę tynki" postanowiliśmy zbojkotować ;p. Ja bym wolała misiaczka ale tam maja takie klasyczne.

Jagmar ja mam taką jak dla dzieci (hipp w granulkach dla matek karmioacych, pobudzajaca laktacje) wiec nie trzeba parzyc:) jak co to jutro mozemy sie gdzies tam spotkac kolo Biedronki to ci dam:)

MajkaK to urodzil sie ksiazkowy, ale prznajmiej zdrowo rosnie, dobrze robisz z tymi kaszkami.
Dziecko am prawo ulewac nawet do 18miesiaca i jest to zwiazana z niedojrzaloscia przewodu pokarmowego.
Na pomoranczowo od marchewki-witam w klubie walki z plamami ;)

Biedny maluszek masz racje oby to byla A, na B pewnie byla zaszczeniona, a C chyba by jej nie wszczepili
w dzisiejszych czasach jak rodzice zdrowi.Oby wszystko dobrze sie skonczylo.

Sktzat To super, podobno jest tez dobrmy sposobem odcinac dziecku smoczek po kawalku, rada z TVN ale moja kolezanka
tak robila i maly szybko krzyczal ze smoczek jest bee.

jagmar to prawda duzo zalezy od psychiki, ale kryzysy laktacyjne kazdemu sie pojawiaja, rada mojej poloznej
to piwo i rosol ( piwo pol szklanki przez caly dzie po 2 lyki-na mnie dzialalo ;)). Tylko ja caly czas odciagalam
mleko mala z piersi nie potrafila wyssac i zawsze mialam go 2/3 tego co ona wypijala, dla mnie wkladki
laktacyjne moglyby nie istniec chocby nie wiem jak pelne piersi byly mleko mi niegdy nie polecialo samo.
Moim zdaniem nie poddawaj sie odrazu sprobuj troche ssac np laktatorem zeby stymulacja byla moze
to przejsciowy kryzys.

jarzebinka Zgadazam sie rybki sa rewelacyjne zwlasza jak sie je karmi wtedy przyplynie ich wiecej, ja bylam
jeszcze w ciazy i wybiore sie ponownie ale moze jeszcze nie teraz.

tygrynka Ok zapraszamy zapowiedz tylko kiedy wam pasuje a i mam nadzieje ze maly lubi schody bo na 4mieszkamy ;)
Ty to masz pomysl ja to nie mam weny na Walentynki w tym roku w zeszlym dostal piow caaaaaaale
czerwone-podobalo sie ;)
W Black Red White jest duzo ciekawych rzeczy do kuchni wiec moze beda, ja zawsze jak chce zrobic rekonesans
nie wychodzac z domu to dzwoni udaje pania w wielki problemie sprzedawczynie najczesciej ni widza problemu
i sparwdzaja ;).

Maluda zasnela wlacze pranie i troche ogarne naszczescie obiad mam tylko ryz ugotuje. Przepis na kurczaka
niezly tylko 2rodzaje oliwy swiezo zmielony pieprz nie kocham takiego wymyslania, ale moze przetrawie
na siebie ten przepis ;)
Grota solna ok ;)

reklama
My lecimy na sanki:) a potem zobaczymy, chcialam bałwana ale śnieg się nie lepił, więc pewnie nadal się nie lepi!
Potem obiadek podszykuję by był gotowy jak mężuś wróci! U nas jutro śpi mama, bo ja w środę musze jechać coś rano załatwić z kuzynką, więc może gdzieś z Zet pójdziemy (jak juz mamy wolny wieczor i opieke do basi), ale akurat się pechowo składa że to Walentynki, wiec wszedzie będzie tłok czy w kinie czy w kawairni:( Ja tam nie trawię tego świeta - zwykła komercha niestety:(!

Do góry