reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hejka
ja po ciezkim weekendzie w pracy;/
do tego Jula w sobote w nocy dostala goraczki i ma do teraz co prawda teraz juz tylko 37 ale miala ponad 39 momentami.
oczywiscie do lekarza sie nie dostalam dzis, co prawda moge isc i czekac az bedzie luka i mi lekarka przyjmie,ale boje sie ze w tej poczekalni cos wiekszego zalapie.

takze czekam do jutra z lekarzem.

boze obkupilam Julie w ciuchy w necie ze szok.
ale za to za male sianko.
sliczne body za 10 zł!!! ale te wieksze rozmiary ja kupilam ostatnie!Body 5T2068 - Body - Niemowlak 0 - 2 lat - Promocje - sklep internetowy 5.10.15.

teraz uciekam do mojej choróbki :) buziaczki

reklama
My dzisiaj na pełnych obrotach od rana załątwianie lekarza Medycyny pracy potem do sądu po zaśw. o niekaralności i w tym czasie Bartuś spał może 15 min potem pojechaliśmy zawieść świadectwa pracy (oczywiście nie kompletne bo moja firma ma burdel) i dopiero teraz zlądowaliśmy do domu więc Bartuś padnięty ale zadowolony że nie siedział w domu a sobie polatał z mamusią. Zasnął na balkonie :-)

Katarku już nie mamy jesteśmy zdrowi i nie możemy się doczekać urodzinek Kamilka ;)

Tygrynka napisz jak tam było na sesji zdjęciowej i może podeślesz na email jakieś zdjęcia pochwal się

Marcia - obrona to formalność, powodzenia życzę

Karolcia pochwal się zdjęciami jak Julcia wyszła

Marta - Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Kurier 0zł (1819057223) - Aukcje internetowe Allegro takie używają na polnej na ginekologi są konkretne ale strasznie drogie

Jarzębinka to jakbym chciała oddać dziecko do żłobka jak będzie miał 2 lata to musze go zaszczepić na te pneumokoki czy coś tam?

Ajentka - ja tam nie czytam na te teamty bo mi w głowie na miesza i po co mi to.

Skrzat zdrówka i mam nadzieje że Basia wyzdrowieje do jutra

o,
My prawie dzisiaj cały dzień na dworze, ale tam cieplej niż w domu! Mamcia przyjechała moja:) Zrobiłam tartę szpinakową na obiad:)
An fajnie, że już zdrowi!
Karola śliczne bodziaki:)
Ajentka jak synek kuzynki? Marcelek dawno się z nim widział?
Na-tuska a co u Was, nic nie napisałaś jak B? Jak dzieci?
Mi.Pi gdzie Ty?

przeczytałam ale nie mam siły odpowiadać, sorry :(
ogólnie nie jest fajnie ze mną, dzisiaj od 13 do 16:30 się nalatałam po lekarzach, potem do 19 przebijaliśmy się z Malty do domu (8km w 2,5h!), ogólnie mam wszystkiego dosyć i jak na dzisiaj to przepraszam Cię bardzo Jarzębinko (Kamilka zwłaszcza!), ale nie dam rady jutro dotrzeć :( zobaczę jeszcze jak jutro wstanę, ale na razie jestem nastrojowe dno :/
miłego wieczoru dziewczyny

edit: edytuję jak to ostatnio wszyscy mają w zwyczaju...

Ostatnia edycja:
Hej kochane!
Jak mi zle bez netu:(we czw dostane zastepczy modem.nie bede sie rozpisywac za bardzo bo ciezko sie pisze z tel.
Co do jutra Jarzebinko dam znac.bo jakies straszne korki sa,dzis P zostawil auto po drugiej stronie osiedla,bo nawet male uliczki byly zakorkowane:/mam nadzieje ze bedzie lepiej.

ale się porobiło panuje angina mała jak dostała to temp 39,5 miała a jak dzwoniłam do żłobka to 1/4 dzieci była, myślałam, że po antybiotykach już z mała ok ale zaczęła mi kaszleć :confused2: nie wiem czy nie za szybko ją wyciągnęłam z domu i jutro jeszcze siedzi w domu do końca tyg bo w nas tyg wracam i nie może być wtedy chora... jarzębinko przepraszam ale my chyba nie wpadniemy :-( ... nie wiem czy nie sieje mała jakieś choróbsko a nie chce by inne dzieci się pochorowały ...

hej wszystkim chorowitkom zdrowia.
troche wypadłam z rytmu bo mam gości więc za bardzo nie mogę pisać bo nie wypada ale teraz jeszcze śpią;p
u nas dobrze w najbliższy weekend mam zjazd co mnie bardzo cieszy. w sobotę chcieliśmy kupić zosi łóżeczko w ikea to rozsuwane (rosnące z dzieckiem) metalowe białe ale nie ma ich!!! dostarczą dopiero za 6 tyg;/ a inne mnie nie interesują więc czekamy. Z m stwierdziliśmy że kupujemy xboxa z kinectem bo teraz testujemy nintendo wii ale tak sobie bo trzeba mieć piloty itp a do kinecta nie więc jest większa frajda. Co do kursu tanecznego to jeden wielki znak zapytania. aaa no i zaczynamy się rozglądać za jakąś imprezą sylwestrową już mamy jedną propozycję.
Dobra tyle u mnie postaram pocztać co tam u was... buźka kochane

Jarzębinka to jakbym chciała oddać dziecko do żłobka jak będzie miał 2 lata to musze go zaszczepić na te pneumokoki czy coś tam?

jeżeli masz w planie żłobek państwowy w Poznaniu dla 2 latka, to lepiej poczekać i zaszczepić właśnie w żłobku, zawsze we wrześniu są szczepienia 2 latków na pneumokoki refundowane przez Miasto :tak:

Tygrynka, jeżeli chodzi tylko o Twoje samopoczucie to może właśnie pogaduchy dobrze Ci zrobią... ja czekam..... :tak:

Poziomka, co do kaszlu po chorobie, to wczoraj sąsiadka mi powiedziała, bo była ze swoimi kaszlącymi na osłuchaniu, ze jest jakiś wirus, i kaszel może się utrzymywać 2-3 tygodnie po chorobie.... ;-)

a wszystkim zdrówka życzę..... może dzisiaj będzie lepiej.... więc ZAPRASZAM..... ;-)

reklama
Hej,

U nas tez so so, ja spałam na kanapie bo padłam, zatoki mi rozsadza i kaszel, a Basia kaszlała całą noc i spała z Zet w sypialni. Temp nie wiec puki co nie idę z nią do lekarza.

Jarzębinko WIELKIE PRZEPRASZAM, ale my na tą chwilę też zostaniemy w domu, no jeszcze zobaczę jak się rozchodzimy, ale nie chcę by Basia i ja coś komuś przeniosły:(

Zet zaraz do pracy, wzięłam Ibuprom Zatoki mam nadzieję, że mi siły wrócą do opieki, bo nie wiem skąd mam je mieć na bieganie za nią:(

Poziomka zdrówka dla Małej!
Tygrynka zdrówka! Będzie dobrze!!!
Guziczku jak się łóżko podoba to warto czekać:) Już o sylwku fajnie!

Ja muszę myśleć o pakowaniu nad morze, bo w pt ruszamy. Ale musimy jechac późno lub nad ranem...muszę tam dzwonić jak możemy przyjechać, bo Basia tak wyje w tym samochodzie i nie ma na nia sposobu:( Nie znacie jakiś trików by uspokoic dziecko?

Oki to miłego dzionka i do usłyszenia!

Do góry