reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Słowiczek ruchy czuje i to dużo, więc chyba wsio ok :tak: ale wolałabym mieć co kilka dni ktg czy isc na jakies badanie, bo to po terminie tez nic nie wiadomo, a wszystkie znajome chodza...
Gosia ja to jednek zdecydowałam się na lutycką, zzo bym chyba nie chiala miec, ale to zawsze może sie zmienic przed porodem...wywołanie to bym chciala jezeli do tygodnia nic sie nie zadzieje. ide jakby co w piatek na lutycka i powiem ze lekarz kazal sie zglosic 7 dni po terminie i wsio :tak: moze mi zrobia ktg albo usg, albo chociaz zajrza miedzy nozki :-p

reklama
Iwonka, ja pierwszą ciążę o poród zaliczyłam w Jarocinie, z tego co pamiętam to chyba w dniu spodziewanego terminu czyli ok. 24.03 dostałam skierowanie do szpitala na 31.03, chyba żeby sie wcześniej coś rozwinęło, ale że nic to 31 stawiłam się do szpitala ze skierowaniem, położyli pod kroplówke i tyle :tak: kroplówkę podłączyli gdzieś po 6.00 i powoli sie rozkręcało, a o 8.20 było juz po :tak::-D:tak:

Katka, duuuuuuuuuuuuuużo zdrówka ta Hanusi, kurcze już by mogło jej odpuścić, takie maleństwo a już takie przejścia :tak: i dla Ciebie wytrwałości :tak::-D;-)

Słowiczek, oj, to dzieci mają frajdę, babki w domku, suuuuuuuuuuuuper :tak:ale ogólnie to współczuje najzlu związanego z remontem, zawsze jest wtedy duuuużo roboty :tak: a,że domek na wsi to bajka,to wiem i już szukam czegoś na swoją kieszeń, może akurat się trafi coś fajnego :tak::-D:tak: i kolejny sezon grilowy zainauguruje już u siebie???? :tak::-D:tak:

pozdrawiam i miłego dnia :tak::-D:laugh2:

PS. a jakby któraś miała wolną sobotę, to chyba znowu wybiorę sie na spacerek na Maltę jak będzie słoneczko ( mąż jedzie na rajd motorkiem), można się dołączyć zawsze to będzie raźniej :tak::-D:tak:

witam :-):-) fajnie ze macie słoneczko:tak: u nas tez było ale juz nie ma:no: chyba wiosny w tym roku nie bedzie lata tez pewnie nie:no: musze sie wam pochwalic ze mój smyk ma juz 4 zebole:-D jak zobaczyłam te górne które jej wyszły to sie przeraziłam:szok: jakie wielkoludy teraz jak mnie ugryzie to tylko raz he he:-D:-Da co najwarzniejsze spryciula juz sama wstala na własne nogi o mało co zawału nie dostałam jak to zobaczyłam he he:rofl2::rofl2:

iwonka- ja rodziłam 12 dni po terminie:rofl2: przez wywołanie małej tez sie nie spieszyło:laugh2: na szczescie obyło sie bez okscytocyny bo tego sie bałam jak cholera:szok::szok::szok: wystarczył czopek i zel...porod bardzo szybki bo 4,5h bol jak jasna ch.....:angry::angry: myslałam ze nie wytrzymam ale dałam rade:-D bez zadnego znieczulenia nawet gazu nie chciałam....trzymam kciuki bedzie dobrze

katka-duzo zdrówka dla Hani:-):-):-) i jak idziesz na ta gastroskopie?

kubala- tak ryz zwykły kupiony w sklepie Wika tez bebilonu pepti nie moze ani nutramigenu:wściekła/y: teraz staramy sie o odpowiednik bebilonu amino Neocate to jest najlepsze mleko kosztuje u nas 40ł a w polsce okolo 150zł:szok: szok w poniedziałek ide do Baby-Clinic zobacze ile mała przytyła bo ciezka sie zrobiła hehe

jarzebinka- ja mam wolna sobote no ale na malte mam troszke za daleko he he:-):-) moze wsierpniu jak przyjedziemy..............

ok uciekam bo moj maly głodomor dopomina sie jedzenia pa pa

helol

pinka - malenka slodziudka :-);wiesz pojde na ta gastroskpie,niech ja zbadaja,tyle miesiacy jest tak na prawde niezdiagnozowana,wole isc teraz....choc serce mi krwawi na sama mysl...:-(
iwonka - moze to dzis?;-)
Slowiczek - dzis znwou poszlam z Hania do pediatry;mialam straszna dzisiejsza noc,mloda prawie zadusila mi sie wymiocinami i w nocy 39 stopni temp,starszliwie kaszle.Ale oskrzela czyste,zapalenie gardla tak samo mocne,ale anginy nie ma.Przepisala antybiotyk,ale kazala czekac do wieczora,ze jezeli sie pojawi wysoka temp jak w nocy,to mam go podac.Ale niestety juz o 15,Hania miala 39,8,doszly luzne kupki,nadal straszliwie kaszle,wymiotuje od czasu do czasu,od tego kaszlu.

Katuś, trzymaj się dzielna kobiet:tak::-D:tak:

Pinka, fajne zdjęcia,:tak: to może w sierpniu też sie uda, tylko ja chyba będę w Poznaniu dopiero w ostatnim tygodniu, bo ogólnie w sierpniu się urlopuję, wczasy a potem do rodziców :tak: ale kto wie .................. :-D:laugh2::-D

Iwonka, An i była kolejna wiosenna burza, i jak już przyszedł na Was czas .................................................... :tak::-D:laugh2:

miłego dnia :tak: i wiosna poszła sobie w las, znowu zimno i wilgotno :tak: ale grzmiało i błyskało wcoraj ładnie prawda ??? :szok:

witajcie ...
u nas jak narazie słonko ale szron na dachach wiec zimno:baffled::baffled::baffled: a potem pewnie popada jak zawsze:rofl2: przewrotna pogoda

dziekuje za komplemenciki mnie tez sie moje dziecko całkiem podoba hehe:-):-)

jarzebinka- my tez przylatujemy 25 sierpnia do polandii wiec kto wie:tak::-D

katka- trzyman kciuki za Hanulke biedactwokochane tak sie meczy daj znac jak dzis myszka sie czuje...... buzka dla was

kubala -co tam u was???

mamusi juz rozdwojone czy jescze nie.......??? pozdrawiam cieplutko

reklama
U NAS TEZ JUZ SŁONKA BRAK ... :-( zimno jak smok. Właśniwe wróciłam z apteki i chyba muszę napić się gorącej herbaty bo tak zmarzłam.

Pinka - 100 lat 100 lat... niech zyje zyje nam! Najlepsze zyczonka urodzinowe :-):-):-)

Zdjecia juz wczesniej widziałam, bo byłam na blogu małej - słodko na maxa w tej sukieneczce wyglądała :tak:

U nas generalnie o.k. Mały ładnie je, tylko to mleko mnie martwi... A cieżko jest dostac to mleko o ktorym wspominalas ? Noo i cene tez ma dobrą... :szok:

Pozdrowionka dla chorej Haneczki!!!!

Do góry