reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Mi.Pi ten "chwast" wygląda jak większa trawa. pod ziemią ma mnóstwo długichhhh korzeni z których wyrastają nowe trawska. jaką chemia? czy popsikanie czy tam smarwoanie tej zarazy nie zniszczy roślinek rosnących obok? po jakim kierunku jesteś ze tak się na tym znasz? :) pracujesz w ogrodnictwie?

Ajentka wow to nieciekawie z tą rączką ale dobrze ze tylko zwichnięcie. mimo wszystko zdrówka:)

my po imprezie. mega udana. Filek zadowolony. My tez ze wszusytko sie udało.
mlody dostał katarek, chyba wczorajsza kąpiel w basenie go załatwila lub zasmarkany chłopiec w przedszkolu.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was chodzi z dzieckiem na basen? Byliśmy na wakacjach i mała się bardzo pływaniem zainteresowała, chciałabym kontynułować, moze w formie jakiejś bardziej zorganizowanej nauki

CHętnie bym z Wami poszła na cytadelę, ale niestety we wtroek nie mogę. może wybiore się w środę

Koza właśnie tak myślałam gdzie żeś Ty :) fajnie że wesele udane!
Ajentka ucałowałaś Marcelka ode mnie?? ja się jeszcze zastanawiam czy nie iść na 12 bo mój mąż tak wychodzi do pracy, więc albo pójdę wcześniej z nim na pól godzinki albo będę też po 12 więc wtedy możemy iść razem :)
Filonka i kto był na imprezce? jak prezenty, solenizant zadowolony? :) dawaj fotki!

u nas kolejny intensywny dzień, ale za to już spokojny wieczór :)

Filona Dobrawka, choć już śpi śpiewa Filipkowi Sto lat. Życzymy dużo uśmiechów i radości.

Tak, pracuje od ... lat w CO (Boguś by powiedział: to Ty stara d..a jesteś). Na zielsko herbicyd totalny na bazie glifosatu (jest kilka na rynku: Roundap, Atut, Glifosad itp.) Pisałam wcześniej: miejscowo smarować pędzlem, ponieważ wszystko co dotkniesz może zostać uszkodzone. Powodzenia w walce.

Fiona życze zdrówka dla Filipka
Ajentka - mam nadzieje że wszytsko oki z Marcelkiem
Mi.Pi - a może to objawy na coś ?? :-) ale Dobra ma fajnie na baseniku z Tatusiem i Mamusią. Ja muszę wyciągnąć S na basen ale nie mam koncepcji w jaki dzien.

MamaGabi cieko z tym samochodem ale mam nadzieje ze za dużo kasy wam "nie zje" ten samochód.

Koza - kiedy ty odpoczywasz bo ty non stop w pracy współczuje
Tygrynka - mam nadzieje że odpoczęliście i z postów na pewno fajnie się bawiliście całą rodzinka.
Rikipa - a ty co porabiałaś na urlopie odpoczywałaś? i znowu w pracy biedna

Karolcia - gdzie i co to jest ring na Cytadeli bo ja sie nie orientuje

My dzisiaj byliśmy na ratajach tam był jakiś festyn nie wziełam wózka i musiałam nosić klopsa :-) wie za długo nie pobyliśmy. Dzisiaj zauważyłam że Bartuś zaczął się obracać z plecków na brzusio (lewą i prawą stronę). Dołączyłam kilka zdjęć z okolic w jakich byliśmy. Idę spać pozdrawiam ;)

Załączniki

• P1160277.jpg
    P1160277.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 32
  • P1160152.jpg
    P1160152.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 31
  • P1160162.jpg
    P1160162.jpg
    43,9 KB · Wyświetleń: 68
  • P1160164.jpg
    P1160164.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 41
  • P1160165.jpg
    P1160165.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 41
  • P1160166.jpg
    P1160166.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 36
  • P1160190.jpg
    P1160190.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 33
  • P1160192.jpg
    P1160192.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 34
  • P1160248.jpg
    P1160248.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 29
  • P1160249.jpg
    P1160249.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 53
hejka,
Ja właśnie myslę jak rozplanować dzień, może ktoś chętny na kawkę to zapraszam?
U nas weekend minął szybko, ale bardzo fajnie! Wczoraj pojechaliśmy do Wrześni na koncert T.LOVE:)

An super zdjęcia i żaglóweczka:)
Na-tuska gdzie jesteś, wszystko ok?
Filona wszytskiego najlepszego dla Filipka:)

W ogólę jakoś pusto tu u nas ostatnio:( Miłego dzionka, mam nadzieję że bez deszczu, bo pochmurno na maksa:(

Ostatnia edycja:
Wracam do świata żywych!

Miałam jakiś mały zastój czy tam zapalenie w piersi, stan podgorączkowy i ryczałam mamie z bólu bo tak jeszcze mnie nigdy nie bolało. Zaraz kazała Zosie dostawiać, dostawiać, dostawiać, masować i ciepły prysznic, potem jeszcze była obolała i ciągle stan podgorączkowy no i jak przedwczoraj wywaliło na 40stopni to nie pamiętałam jak się nazywam i coś o składanych spacerówkach bełkotałam, że muszę elementy dopasować i takie tam bzdury. I cały dzień wczoraj przeleżałam w łóżku. Córeczka moja cudowna nie kazała się nosić ani nic. Leżała obok mnie na macie, bawiła się sama, cycuś i spać. W zasadzie tylko ją przebierałam, więc ją dzisiaj wycałowałam że taka kochana dla mamy była, a ja już dobrze się czuję.

No i nie wiem czy to znowu takie przemęczenie co mnie gorączką powala na 2 dni średnio co 3 tygodnie od porodu, czy od tego cycka. Ale boję się co będzie jak do pracy wrócę. Biorę witaminy, staram się odpoczywać itd. Nie wiem, może krew badać? :-(

An82 a te rybulce zjedliście? Widoki przepiękne, a Bartunio słodka śpiąca słodycz :-)

Filona sto lat sto lat! zdrówka, szczęścia!

Wszystkiego najlepszego dla Filipka !
Dużo zdrówka, szczęścia, uśmiechniętej buźki!
Wielu radosnych dni, pełnych zabaw w przedszkolu :)

Spóźnione co prawda ale nie byłam w domu w weekend.

Ajentka biedny Marcelek ale rozumiem, ze już wszystko w porządku.
koza - wesele z rockową nutą - musiało być fajnie :)
an gratulacje dla Bartusia , śliczna okolica :)

znalazłam coś dla mam :)
Oficjalny Teledysk Jestem Mamą to Moja Kariera Natalia Niemen I am a Mother - YouTube

Ostatnia edycja:
hej
ja bede we wtorek z mamą o 12 bo...nie mam samochodu i jakiś czas mieć nie będę.
Wczoraj na Ł. wleciał rowerzysta. Nie ma lusterka, tylnie drzwi do wymiany, ogolnie cały lewy bok...............bez komentarza.

poziomka jak Nikoś się urodził ciąglę śpiewałam tą piosenke:tak: lubie ja:tak:
idę Was nadrobić

reklama
Kiedyś pisalyscie o zloblkach jakie koszty wiec w kreciku widzialam na ogloszeniu ze za pierwsze dziecko placi sie okolo 360zl nastepne dziecko taniej ale nie pamietam ile ( i normalnie z wyzywieniem)

takie ceny sa obecnie, ale miasto pracuję nad podwyżką i jest propozycja 520 zł ......:-(

Sorka że się nie odzywałam w ogóle ale tydzień pracowity i na nic czasu. Niestety zeszły weekend nie udał nam się w ogóle, wylądowaliśmy na krysiewicza z podejrzeniem złamania lewej rączki ale skończyło się na zwichnięciu głowy kości promieniowej, prześwietleniu i niestety nastawianiu oraz ogromnym płaczu:-(. Jutro na 10:35 mamy kontrolę ale to tylko formalność bo z rączką już wszystko bez problemu

to przeżycia Was spotkały, dobrze,że tak to sie skończyło..... ;-) zdrówka

my po imprezie. mega udana. Filek zadowolony. My tez ze wszusytko sie udało.
mlody dostał katarek, chyba wczorajsza kąpiel w basenie go załatwila lub zasmarkany chłopiec w przedszkolu.

wszystkiego najlepszego dla Filipka...zdrówka, radości, słoneczka, zadowolenia z przedszkola...... :tak:

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was chodzi z dzieckiem na basen? Byliśmy na wakacjach i mała się bardzo pływaniem zainteresowała, chciałabym kontynułować, moze w formie jakiejś bardziej zorganizowanej nauki

my chodzimy na Batorego, ale nie zajęcia zorganizowane tylko rodzinnie rekreacyjnie.... ;-)

http://www.atlantis-plywalnia.pl/

Do góry