reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

ja kupuję w deichmanie :) ale głównie dla siebie, M. i Gabrysia.. Marcelowi w życiu kupiłam chyba tylko 3 pary butków.. jedne maleńkie i 2 pary kapci.. resztę szwagierka mu przynosi od kolezanki, i zeby było śmieszniej same nike, pumy, everlasty itd itd.. aż mi Gabrysia żal ze chodzi w butach z niższej półki.. no ale co zrobić.. tamte są za darmo a dla Gabrysia nie mamy od kogo dostać..

kuźwa jaka ta pogoda jest beznadziejna.. ale jutro chyba wykroi się spotkanko z Amadeą :-D hehe :-)

reklama
Ania o kontaktach damsko- męskich i ogólnie o życiu ;D
Monia a gdzie pracujesz? ja kiedyś miałam butki dla małego z deichmanna i były w porządku :)
pogoda do niczego, nie chce mi się z domu wychodzić, ale umówiłam się na obiad do babci...

Monia zapytałam gdzie Ty i proszę jesteś:) Fajnie, że jest praca i podziwiam, a jak z m się układa?
Na-tuska jestem:p Basia też ostatnio woli jeśc sama, rano wsuwa owsiankę łyżeczką, ale obiad już sama, więc wymyślam miękie rzeczy, bo ona nadal o jednym dopiero wyrastającym zębie;P Najgorzej z mięsem, ale noga kurczaka jednak miększa i mniej włóknista niż pierś na przykład, idolem ostatnio jest fasolka szparagowa i parówki na śniadanie, chleba nie, szynki nie, a parówkę zawsze:);P

My dzisiaj spacerowo, Basia przeszła pół lasu, oczywiście za rękę:p Figus zaliczył kompiel w jeziorze, a jutro zobaczymy! Z Zet się pogodziłam:)
To miłego wieczorku!

Melduję się dziewczynki!:tak:

Muszę Wam powiedzieć że bez neta czułam się jak na odwyku, który swoją drogą nic nie dał...:-D Nadal jestem uzależniona:-) Za to nadrabiałam literaturę, siedząc wieczorami na tarasie (dzięki Tygrynka;-)). Pogoda niestety w kratkę z przewagą na pochmurne dni, oczywiście kończę urlop a od przyszłego tygodnia upały, pięknie:wściekła/y: Za to te co wyjeżdżają skorzystają:tak: Marcelo był ze mną na występie w cyrku w Skokach i moje dziecie 1h45 min. zafascynowane oglądało występ, aż sama byłam w szoku że tyle wytrzymał. Jak wiecie na dwa dni odwiedziła nas tygrynkowa rodzinka, było bardzo sympatycznie, jeszcze raz dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownie.:tak: W kolejnym tygodniu dwie działki dalej zjechały się 2 znajome parki z Kozich z 3 dziewczynkami, także Marcel miał towarzystwo a jak już wybiła pora spania to my na pifffkowanie do znajomych, wesoło było, odwiedziła nas też moja przyjaciółka z rodzinką i 2 tygodniową moja przyszłą chrześniaczką, napatrzeć się na tą kruszynę nie mogę. Także wyjazd zaliczamy do udanych. Zobaczymy, jak da radę z urlopem to w sierpniu na parę dni może w góry wyruszymy.
Starałam się nadrobić, co naskrobałyście ale już nie pamiętam dokładnie co komu napisać:zawstydzona/y:
Z tego co pamiętam:
Na początek Skrzat Masz minus jak z Poznania do Skoków za brak odzewu;-)
Julka Mam nadzieję że sobie wszystko poukładaliscie i uda Ci sie cos wymyslec z netem.
Kozaczino Udanych wakacji, zazdroszczę że dopiero rozpoczynasz;-)
Natuska Ty moze kochana pomysl o zawodowym fotografowaniu:tak: Mi tez strasznie sie podobaja rowerki biegowe i slyszalam dobre opinie, ze dziecko o wiele szybciej lapie rownowage i omija etap 4 kółek i kijka;-)
Marciaa Ja też się pytałam Jopp co do farbowania i mówila ze to nie ma znaczenia, ze teraz zupelnie inne farby niz kiedys i kobieta nie musi chodzic kilka miesięcy z odrostami;-) Trzymaj sie dzielnie kochana, oby krwawienia w koncu ustąpiły.
Tygrynka Co Ty się kobieto nalatasz, ale korzystaj z wakacji jak najwiecej. Co Ci te chlopy nagadały ze tyle myslisz?:-) Spoźnione życzenia rocznicowe i imieninowe:zawstydzona/y:
lilou A na poprawinach byliscie w poznaniu? Bo moi dalsi znajomi mieli slub 23.07 wlasnie z poprawinami w niedziele i tez wiem ze pieknie tanczyli, ponad rok chodzili na zajecia taneczne i wiem ze babka byla nimi zachwycona, tylko ze slub mieli w Poznaniu w Katedrze a wesele w Środzie Wlkp. może to Ci sami?:-D
Michasia Życzę aby wyplata za miesiac była wyższa, a ile masz tego okresu próbnego?
mamaGabi Gratki dla Gabrysi za opanowanie chodzenia, ja muszę też się pochwalić, ze w drugim tygodniu urlopu Marcelek w koncu opanowal w pelni samodzielne chodzenie i teraz biega po całym domu, tak smiesznie z jedna raczka w górze asekurując się heheh
Karola Kurcze a Ty jutro cały dzien w pracy? Bo mogłybyśmy wybrac sie na spacerek popoludniu a jak cos to daj koniecznie znac w przyszłym tygodniu:tak:

kochane wybaczcie że nie pamiętam co komu więcej, postaram się już być na bieżąco.:tak:

wow Ajentka ale post :D książki przeczytane? nowe czekają :p

wróciłam z grilla z chłiopakami :D mój mężuś powoli ma dość że ja tutaj z samymi chłopakami lata, ale co ja zrobię że zawsze więcej kumpli miałam :p fajnie było, tylko komarów mnóstwo :/ lecę odwieźć brata na imprezę i wracam do Was, mam nadzieję że będziecie :))

reklama
Tygrynka heheh, no jak na mnie to wyczyn niemożliwy:-D No coś Ty, te ksiazki to mi chyba na pół roku starczą:-) W razie jak bedziesz potrzebowac to sie upominaj. Może jednak wyślę M do T żeby poszli do tej czekolady jak Ty tam tak z tymi kumplami latasz:-D A ja się spakuję i dołączę do Ciebie:-D:-D

Do góry