reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Heloł,

U nas nocka kaszana, Zosi się poprzestawiało i na drugim karmieniu o 3 stwierdziła, że dalej spać nie pójdzie i tak do 5, potem 7.30. Trzecia noc z kolei i już mam oczy na zapałki, tak mi się rozregulowała chyba przez pogodę, bo odkąd zaczęły się te burze i deszcze. Żal mi jej, że skoro się męczy to nie może sobie zrobić kawy, albo zaszyć się pod kocem z gazetką lub książką, tylko kręci się z boku na bok, otwiera oczka, patrzy czy ktoś ją przytula, pocałuje, pogłaszcze i drzemie dalej ale tylko 5-15min i tak cały dzień, nawet na dworze, aż do wieczora. Ale nie płacze :tak:

Swoją drogą chyba muszę się do biblioteki wybrać bo wciągam się w książki K. teraz "Niewyjaśnione fakty II wojny światowej" i "Deutche Soldaten - pełne wyposażenie niemieckiego żołnierza" :-)

Rikapa współczuję kradzieży i innych problemów, ale co z fasolinkiem? Potwierdziło się?

Karola no i Ty najlepiej znasz Juleczkę, co się będzie mądralińska wtrącać. :tak: Zazdroszczę przespanej nocy :tak:

Ah i An wszystkiego naj najlepszego w tym wspaniałym dla Was dniu!

reklama
Hejka!
Dzidzia sie dopiero obudziła więc zaczynamy dzień. Pogoda do kitu i pomysłów na dzień dzisiejszy brak. Może naciągniemy tatusia jak wróci z pracy żebyśmy gdzieś pojechali. Póki co ide zobaczyć do lodówki co by tu na obiad zrobić.

Amandae na pocieszenie powiem że ta pogoda już niedługo sie skończy. Od początku lipca ma być piknie. Ucałuj ją mocno i powiedz że e-cioteczka każe jej śpiochać bo sen to zdrowie.

Karola brawa dla Juleczki!!!!! Głupich bab sie nie słucha bo dzieci są różne a tylko matka wie co najlepsze dla bąbelka.

ale pustki:(

wpadłam z kawusią i lece zaraz pranko powiescić, wczorja zrobilismy griila - w deszczu :-D nie ma to jak grill na klatce schodowej i kupa dymu:-D a wieczorkiem wpadł mój brat z dziećmi złożyc mi zyczonka i dostałam kwiatka :tak: ale nieobyło się bez ofiar jego synek chciał mi dac kwiatka a róża ma kolce i wbił mu się w palec - ciocia musiała interweniować :-)

hej kochane :-)
Ale mam kaca hihi
Rikapa współczuję złych wieści :-( mi też raz ukradli rower. A jeśli jesteś w ciąży to będę gratulować :-) zatem czekam na wieści
Amande wyjątkowo kobieca literatura ;-) A małej może meliski albo koperku zaparz :-) zobaczysz że to wszystko będzie się jej zmieniać co jakiś czas :-)
Karola gratuluję przespanych nocy i życzę kolejnych :-)
Juli cieszcie się że nikt straży pożarnej nie wezwał :-)
Młoda zasnęła to i jak idę nockę odespać :-)

hej kochane :-)
Ale mam kaca hihi
Rikapa współczuję złych wieści :-( mi też raz ukradli rower. A jeśli jesteś w ciąży to będę gratulować :-) zatem czekam na wieści
Amande wyjątkowo kobieca literatura ;-) A małej może meliski albo koperku zaparz :-) zobaczysz że to wszystko będzie się jej zmieniać co jakiś czas :-)
Karola gratuluję przespanych nocy i życzę kolejnych :-)
Juli cieszcie się że nikt straży pożarnej nie wezwał :-)
Młoda zasnęła to i jak idę nockę odespać :-)

hmmm jakoś mi się podwójnie post wkleił oj musze się kimnąć~!!!!

Ostatnia edycja:
kozaczino no własnie się zastanawialiśmy czy ktoś niewezwie:) :-D
a M pojechał do murowanej na ślub kumpeli - kurcze nieciekawa pogoda jak na ślub :no: ciekawe o której wróci - dzieciaki sie bawią, Damianek rysuje a Nati motory puszcza :tak: pogoda typowo barowa :-D narobiłam gofrów i się nawpierniczałam a na obiadek ziemniaczki, wątróbka z cebulką i suróweczka :-)

ooo Julka ale fajny obiadek! zwłaszcza te gofry :D my mamy frytki z mrożonymi kotletami bo nie chce nam się gotować, ba, do sklepu nam się nie chciało iść :p
Koza jak było??
Amandae wow jaka literatura :D ja się trochę tego naczytałam bo mój dziadek się w tym lubuje, ale wybitnie Wołoszański, II wojna św, Hitler, itp...
Karolka super z tymi nocami, kiedy się widzimy??

ja sobie drzemałam z małym, teraz obiad i jakieś wspólne coś z mężem i dzieciem, jeszcze nie wiem co... bo pogoda chyba sie ciut poprawia..

reklama
Natuśka zdrówka!
a Julka ma chyba focha na mnie za nasz kolejny niedoszły spacer bo na fb wszystkim pięknie/bardzo/ślicznie dziękuje za życzenia a mi tylko "dziekuje" ehhehe :p
ech chyba czas spać bo już nie ma co w necie robić :p
podrinkowaliśmy z mężem, obejrzeliśmy głupkowaty polski film Weekend i poleciał spać bo jutro na 4 do pracy :/ idę dołączyć, dobranoc!

Do góry