reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hejka!

Od rana u mnie niezbyt ciekawe wieści. Babunia moja kochana wczoraj jak kręciła farsz na pierogi ruskie to wkręciła sobie palucha do maszynki. Na szczęście oderwało jej tylko opuszek i troche paznokcia ale biedna załamana że do niczego sie nie nadaje. Eh szkoda mi jej. Zabrałabym ich do siebie ale nie mam warunków. Gdyby teść wreszcie chate przepisał to by sie ją dokończyło i dziadków zabrało. Wiecie taka spokojna starość na wsi i blisko jezioro. Fajnie by mieli.

Skrzat cierpliwości! Pewnie tak jak pisze Guziczek to musi być jakiś skok.

MamaGabi ucałuj bolący paluszek. Biedna Gabi.

Natuska fiu fiu ale ci amant rośnie:-D

Lilou witaj!

reklama
skrzat910 oj biedna babcia;/
skrzat no może to skok ( ja często zwalałam takie rzeczy na skok bo jak nie ma innej logicznej przyczyny to co?) u ciebie pewnie kumulacja:)
mamagabi spoko spoko rozumiem przecież wszystko:) się nadrobi:p

lilou witaj to moze chociasz Ty się ze mną wybierzesz na spacerek bo jakoś nikt nie chce a pisałaś że dużo spacerujecie na malcie to super :tak: podaj date i godzine i już będe :-)

sab mi starcza na2 tyg
piersia nie karmie tylko butla (mialam malo pokarmubo do zdźarciuch jest a potem przestraszylam sie tych pryszczy jakie dostal wiec odstawilam go w ogole i jest lepiej)
mleko ma przepisane od lekarza bebilon pepti 1 (to mu pasuje) poniewaz mapryszcze na policzikach (albo skaze mlekowa)

a wlsnie lekarz dzisiaj mi powiedzial ze Bartkowi wychodzi ząb mowil ze widac (ja nic nie widze ale mu wierze)
Naszczepieniu masakra bolalo misia bardz teraz 2 dni mam z glowy bo lekarz mowil ze bedzie marudzil przepisal panadol baby syrop.

lilou witaj:)

Dzięki dziewczyny za ponowne przyjęcie:-)

an trzeba się jakoś umówić, przecież nasze dzieciaczki niemal w tym samym wieku:-)ja mam zamiar się w końcu przełamać i autem zacząć jeździć (prawko zdawałam w ciąży i jeszcze ze Stasiem nie jeździłam) ale muszę w końcu zacząć:tak:i wtedy chętnie podjadę do centrum na cytadelę czy gdzie tam się spotykacie:-)

julka bardzo chętnie, tylko muszę wyzdrowieć:tak: w sobotę latałam po Malcie, co chwile klima w sklepach i mi gardło zawaliło, i 38 stopni gorączki:-( mam nadzieje że szybko przejdzie, bo dwa dni w domu to dla mnie za dużo;-)

skrzat aż mnie ciarki przeszły jak o palcu babci przeczytałam. Biedulka:-(oby się szybko wygoił!

mama Gabi my wczoraj na pobraniu krwi byliśmy. U takiego maluszka pobierają z piętki. Mam nadzieje że wyniku u Was będą dobre!

Co do mieszkania znaleźliśmy w tej samej klatce, tylko na parterze. Przeprowadzka już za nami(całe szczęście bo to jakaś masakra była) Tylko już w ostatnim momencie kiedy mieliśmy już niemal wszytko pozałatwiane z kupnem, P dostał nową pracę, no i nie dostalibyśmy kredytu, więc umówiliśmy się z właścicielami że wynajmujemy do grudnia a potem kupujemy. Tylko coraz mniej nam się tu podoba(brak balkonu, nie ma zasięgu telefonicznego ani internetowego- tylko w wybranych miejscach:confused:) i myślimy nad budową czegoś swojego..zobaczymy jak będzie..

A my mamy skierowanie do neurologa (wzmożone napięcie mieśniowe:-() i gdzie dzwonię to już nie ma terminów do końca roku:baffled:

marcia no lekarz tez byl w szoku lekarz powiedzial ze widac zabek ale on wybic sie moze dopiero za pare mc
a co do mojego slubu no coraz blizej ale jakos napiecia nie czuje u siebie z malym tak czas leci ze w ogole nie mysle o slubie wszystko S załatwia ja tam tylko to co mi zleci a po za tym to wszytsko mam chyba zaplanowane i zalatwione bo co tu zalatwiac

lilou - ja jestem za spacerkiem po cytadeli nie ma problemu

aha An no widzisz to jednak dobrze jak malemu polepszylo sie po mm ale moze te kolki tez spowodowane mleczkiem,zapytaj sie pediatry, bo wiesz ja nie wiem czy takie dlugie stosowanie Sabu jest ok.?
Marciaa poprawy samopoczucia.

Lilou no Gaba jest juz za duza na pobranie krwi z pietki.

Skrzat dzieki za info z recznikami,musze sie tam wybrac moze w sobote,tylk ojak bys mi podala nazwe sklepu albo dokaldniej wyt,lumacyzla gdzie to jest bylabym wdzieczna:-)

Guziczek dzieki za wizyte:-)

J. ma dzisiaj sluzbe wiec z tesciowa i mala same do jutra jestesmy.

reklama
mamagabi rozmawialam z pediatra i jest oki kolezanki ktore stosowaly lub stosuja sab to wlasnie do 3 mc sab sie nie wchlania do organizmu jest wydalany

Ostatnia edycja:
Do góry