reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

kurcze
natuska
ja nie pomogę bo nie znam knajp w twoim otoczeniu.

ja już znalazłam pomysł na obiad ryż z białym sosem (śmietanowy z ziołami prowansalskimi) kuleczki z pieczarkami (mielone miesko)
i zwykła surówka z pomidorka i ogórka :)

reklama
mi Adaś od 13 śpi i czekam aż wstanie, to pójdziemy na plac zabaw na ogrodach jest taki fajny, coś jak na czecha, tylko,że sporo mniejszy, ale za to ma te nowoczesne hustawki i zjezdzalnie :)

a jutro rano fotograf, potem zlozyc wniosek o dowod..

ehh caly czas chodzi za mną myśl, żeby wsiąść w któryś dzień w pkp i pojechać do Kołobrzegu i wrócić wieczorem..
tak posiedzieć parę godzin na plaży i wgl :D

buuu alergia mi daje po głowie na całego :( idę zaraz do apteki po coś bez recepty by się nie katować...
a młody śpi od 12!! Skrzat poproszę o jeszcze jeden taki dzień wymęczający dzidziora :D

Jestem za:tak: jesli byłby to czerwiec po 10-tym:-D
nooo ja ok.5-7 zawsze mam kasę, więć może być po 10 :) w drugiej polowie czerwca powinno juz wiecej pkp
kursowac, bo na chwile obecna z poznania jedzie 5.30 i 10.30 na miejscu a 14.30 juz powrotny...
mnie to nawet sie oplaca jechac, bo bilet w jedna strone mnie kosztuje 16zl (znizka studencka), ale rodzinny bilet tez nie powinnien
drogo wyjsc. :)

nooo ja ok.5-7 zawsze mam kasę, więć może być po 10 :) w drugiej polowie czerwca powinno juz wiecej pkp
kursowac, bo na chwile obecna z poznania jedzie 5.30 i 10.30 na miejscu a 14.30 juz powrotny...
mnie to nawet sie oplaca jechac, bo bilet w jedna strone mnie kosztuje 16zl (znizka studencka), ale rodzinny bilet tez nie powinnien
drogo wyjsc. :)

Ja mam zniżke bo dziecko niepełnosprawne pod moją opieką a Nati chyba ma "0" do 4 lat, ale musiałabym sprawdzić.

Kurcze ale sie napaliłam na wyjazd:tak:

Julka no do 4 lat za darmo, ale mi sie ostatnio konduktor przyczepil, ze nie mam dokumentu dla Adasia poswiadczajace ile ma lat..
widac, ze dziecko male a i tak sie czepiaja.. służbiści ;/ ja na ten wyjazd napalam się z 2 miesiące.. juz kiedys Tygrynce o tym mówiłam :D

Tygryś nie katuj się ino leć do apteki :*

Brzoskwinkaa ja zawsze mam książeczki zdrowia dziecka, a Damianek ma legitymacje osoby niepełnosprawnej + ksero aktu urodzenia i decyzji. Zresztą moi chłopcy i tak malutcy są.
Tylko musiałabym sprawdzić cene mojego biletu i Damianka

no ja książeczkę zdrowia woże ze sobą, ale to jednak nie wystarcza.. zalezy na kogo się trafi..

mały powoli się budzi, więc zmykam.. szybki obiadek i lecimy na plac zabaw :)

reklama
oo właśnie, a czemu nie wystarczy? tam przecież jest data urodzenia, pesel, pieczątki ze szpitala? bez sensu robić dowód dla pkp dla biletu bezpłatnego, co za kraj :/
mi też w końcu Seba wstał :D teraz wcinają obiad i lecimy na zakupy i plac zabaw (Seba chcesz iśc na plac zabaw? - "babaw" :D), kurde uwielbiam mieć męża na l4, zwłaszcza drugi dzień z kolei jak już nie jęczy że umiera :D
miłego dnia!

Do góry