reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygrynka my ospe wietrzną prześliśmy rok temu - obaj - dziecko z AZS i ospa wietrzna - 3 miesiące leczenia szpitalne:szok: i po tej ospie ma stałe bąble Damianek które już niezejdą:-(

ojej:-(

ponawiam pytanie na watku ogolnym:
laski nie wiem w jakim dziale pytac...ale znacie jakas stronke co jest harmonogram szczepień? my szlismy tą drogą 6w1. i teraz nie wiem czy czasem na 2,5roku nie powinien młody miec szczepienia. jak macie jakies info to dajcie znac. bo my z przychodni informacji o szczepieniach nie dostajemy!

dziewczyny już Ci odpowiedziały, wystarczy? bo jak nie to poszukam u siebie w książeczce bo mam rozpisane kiedy mamy się zjawiać bo my tez idziemy 6w1...

Julia znasz stronek gdzie można tanio kupić lekarstwa napisze na odpowiednim wątku :-p ja tam zamawiałam lekarswa nawet na recepte i są o 10zł na lekarswie taniej może wam sie przyd ami sie przydaje bardzo no chyba że wiecie o tym ale pewnie znajdą sie mamy co nie wiedza

oo dobre, ja nie znałam:tak:

ogólnie ze wszystkim mam pod górkę, dostałam swoją i męża wypłatę i już nic prawie nie mam :-( 1500 zł wynajem 187 zł przedszkole , małe zakupy ale tylko coś do jedzenia i już prawie po wypłacie :-( nie mam nawet żeby sobie spodnie kupić :-( chodzę w jednych od 5 miesięcy :-( masakra normalnie

trzymaj się Rikapa!! z kasą ciężko bywa każdemu, byleby jakoś temat ogarnąć i pooszczędzać na czym się da i w końcu wyjdziecie z dołka! nie dawaj się dołkom!!

hehe i dlatego zawsze ostatnia wszędzie i spóźniona, bo tyle ubierania :-D :-p
spoko ja w jednych spodniach przechodzę cały rok, więc się nie przejmuj ;-)

kurde, w zasadzie to ja też jak w jedne spodnie wejdę to długo z nich nie wychodzę;-)
a z tym pierwszym, zdaniem - spadajjjjjj:-p:-p:-p
jak Seba będzie starszy albo mąż przestanie mnie wyręczać to też będę lepiej temat ogarniać;-)

Co do prostownicy to ja kupuje w tym miesiacu profesjonalna gama bodajże fryzjerka mi załatwia...teraz mam boscha ale noł rewelejszyn
co do ciuszkow to ja ze spodniami mam problem albo mi sie nic nie podoba...a wejdzie na uzytkowniczke allegro kasiunqa ja kupuje od niej tshrty fajne sa i szybko dochodza :)

a co z tą starą nie tak? możesz mi oddać:-p
a te t-shirty to dla Ciebie czy Niko? ide zajrzeć...

reklama
julia ja też czasem nie jem byle tylko mała miała co jeść, ja sobie rade jak co dam bez jedzenia :-( ja noszę 44 czasem 42 zależy co :-(

Brzoskwinka rozumiem rozumiem... ale pewnie jest ci lżej bo faktycznie mieszkasz z rodzicami, nam też wtedy było super bo w zasadzie do rachunków żadko się dokładaliśmy itp a jak już człowiek jest sam na swoim to jest ciężko czasami... nam w tym miesiącu już nie wiele przyjemności zostało. A to dopiero połowa miesiąca....

ehh laski ja zaraz idę flaki odgrzać....bo coś mam ochotę

oczywiście, że mam lepiej, nie użalam się nad sobą, ani też nie mówię, że mam gorzej niż inne..
ale akurat w tym miesiącu jest ciężko, bo moi rodzice się rozchodzą, tata się wyprowadza, więc musimy z mamą same
mieszkanie utrzymać.. a mam jeszcze dwie siostry, które uczą się.

Rikapa
jakoś to się ułoży. trzeba w to wierzyć..

Julia.l Twoje dzieciaczki takie chore, a Wy jeszcze macie takie warunki.. kurde i zobaczcie ile jest mieszkań socjalnych, ludzie których stać nawet na właśne mieszkanie to biorą od miasta bo tak wygodniej, a ludzie, którzy naprawdę tego potrzebują muszą albo żyć w skrajnych warunkach lub czekać niewiadomo ile..

Guziczek
Ty to ale masz zachcianki :-D

wgl z góry przepraszam, bo może dla któryś mój ton, może być źle odebrany, ale nie miałam dzisiaj najlepszego dnia.. wszystko się pieprzy i wgl. dobra koniec narzekania.

Brzoskwinka spokojnie, nie wiedziałam że rodzice twoi się rozchodzą przykro mi....
julia kurcze tak jak pisze Kasia wiara bieże bo tak wygodniej a potrzebujący są na szarym końcu jakie to wkur@#$%!!!! ehhh czasami życie jest niesprawiedliwe....

A flaki dziś dostałam od łojca ;p no i m zaraz powiedział że na wieczór sobie zjemy do housa akurat;p

Rikapa coś poszukam fajnego w szafie i ci dam. Mam pare ciuchów co nie nosiłam.
Julia normalnie mi płetwy opadły jak to przeczytałam. Jakbym mogła i miała siano to bym wam kupiła mieszkanie by twoje skarby żyły w ludzkich warunkach.

reklama
Julia.l Twoje dzieciaczki takie chore, a Wy jeszcze macie takie warunki.. kurde i zobaczcie ile jest mieszkań socjalnych, ludzie których stać nawet na właśne mieszkanie to biorą od miasta bo tak wygodniej, a ludzie, którzy naprawdę tego potrzebują muszą albo żyć w skrajnych warunkach lub czekać niewiadomo ile..

Guziczek
Ty to ale masz zachcianki :-D
Powiem ci tylko tyle właściciel tego domu nawet nam nie chce podpisac wniosku o socjalne:wściekła/y: a bez tego ani rusz - papiery leżą. MOPR mówi ze socjalne w poznaniu mają o taki własnie standardzie jak to, czyli, wilgoć, pleśń, grzyb a nawet gorzej bo wspólna łazienka z lokatorami, a Nasz prezydent - no cóż bez komentarza. Jak do wiosny się nieruszy sytuacja to czuje że telewizja mnie będzie czekać

Do góry