reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

jestem na chwilke, goraczka Gabi bez zmian i dostala czopka i spi juz nawet porzadnie nie zjadla tyle co sie przytulila do cycusia... zobaczymy jak bedzie potem....
rikapa co sie dzieje? pisz kochana... przeciez od tego tu jestesmy:)

reklama
no właśnie rikapa po to tu jesteśmy, nie wolno w sobie tłamsić negatywnych uczuć ... trzeba się wygadać bo to dobrze robi człowiekowi.
ilonka no właśnie chyba na wzw a będziecie iść..
Asiu trzymam kciuki za nockę!!!

ogólnie ze wszystkim mam pod górkę, dostałam swoją i męża wypłatę i już nic prawie nie mam :-( 1500 zł wynajem 187 zł przedszkole , małe zakupy ale tylko coś do jedzenia i już prawie po wypłacie :-( nie mam nawet żeby sobie spodnie kupić :-( chodzę w jednych od 5 miesięcy :-( masakra normalnie

nic mi nie mówcie.. mam dosyć kurtek, kombinezonów, śpiworków i męczenia się z tym wszystkim przy każdym wyjściu... ja chcę wiosnę!!!
hehe i dlatego zawsze ostatnia wszędzie i spóźniona, bo tyle ubierania :-D :-p
widze 5 zęba...lada dzien przebije błonke :D

ale dzien..spacerek nad Malta z kumpelka potem galeria Malta, myjka, sprzatanie auta i wózkow mycie ogarnianie komody małego...a ja mam ochotę jeszcze gdzies isc:D
tej ale masz energii w sobie.. daj jej trochę, bo ja dziiaj mam z tych gorszych dni.. :/

super, że ząbeczki wychodzą.. :-)

buszuje na allegro zeby kupic cos małemu i nie umim szukac nie widze nic...

Niko ostatnio zabawki BE. Upatrzył sobie okno w kuchni i koszyk z jabłkami...i albo patrzy przez okno na psy albo kula jabłka ktora sa juz obite zdechloki:p
My bezproblemowo przechodzimy szczepienie...tylko pierwsze rota jakos mu nie podeszło a tak luz blues

hehe skąd ja to znam.. mój to kilka tygodni bardziej w oknie chciał siedzieć lub stać i patrzeć i przy okazji ślinić szybę niż bawić się zabawkami :-)
Moi tylko gorączkowali po szczepionce na odre, różyczke i świnke bodajże.

A na ospe wietrzną szczepicie?

ja nie szczepiłam ani na rota, a nie na pneumo i ospę..

Tygrynka my ospe wietrzną prześliśmy rok temu - obaj - dziecko z AZS i ospa wietrzna - 3 miesiące leczenia szpitalne:szok: i po tej ospie ma stałe bąble Damianek które już niezejdą:-(
przykro mi :-(
ogólnie ze wszystkim mam pod górkę, dostałam swoją i męża wypłatę i już nic prawie nie mam :-( 1500 zł wynajem 187 zł przedszkole , małe zakupy ale tylko coś do jedzenia i już prawie po wypłacie :-( nie mam nawet żeby sobie spodnie kupić :-( chodzę w jednych od 5 miesięcy :-( masakra normalnie

spoko ja w jednych spodniach przechodzę cały rok, więc się nie przejmuj ;-) a w tym miesiącu jak na razie M. dał mi tylko 350zł za życie.. więc i tak jestes o wiele lepszej sytuacji, niż ja.

Rikapa głowa do góry kochana!

Co do prostownicy to ja kupuje w tym miesiacu profesjonalna gama bodajże fryzjerka mi załatwia...teraz mam boscha ale noł rewelejszyn

co do ciuszkow to ja ze spodniami mam problem albo mi sie nic nie podoba...a wejdzie na uzytkowniczke allegro kasiunqa ja kupuje od niej tshrty fajne sa i szybko dochodza :)

brzoskwinkaa przez komorników w 2 osoby zarabiamy około 2000 zł więc na jedzenie na 3 osoby zostaje mi około 300 zł na miesiąc więc chyba jednak jestem w gorszej sytuacji ty mieszkasz z rodzicami więc masz lepiej ja wynajmuję mieszkanie bo nie miałabym dokąd pójść poszłam do activu i maca i już 2 dni muszę biedniej jeść :-(

Rikapa masz pw
Brzoskwinka ale ty masz 350 na życie (rachunki jedzienie czynsz media) czy na życie w sensie rozrywka??
no na życie.. jedzenie.. dla małego i jakieś zakupy, co potrzebne... miał mi dać więcej ale jakoś mu nie po drodze do nas... na rachunki da mi dopiero.. ale Bóg jeden wie, kiedy to będzie heh...

reklama
Julia znasz stronek gdzie można tanio kupić lekarstwa napisze na odpowiednim wątku :-p ja tam zamawiałam lekarswa nawet na recepte i są o 10zł na lekarswie taniej może wam sie przyd ami sie przydaje bardzo no chyba że wiecie o tym ale pewnie znajdą sie mamy co nie wiedza
dziekuje ja tam robie zamówienia:tak:
o kochana a jaki nosisz rozmiar?
brzoskwinkaa przez komorników w 2 osoby zarabiamy około 2000 zł więc na jedzenie na 3 osoby zostaje mi około 300 zł na miesiąc więc chyba jednak jestem w gorszej sytuacji ty mieszkasz z rodzicami więc masz lepiej ja wynajmuję mieszkanie bo nie miałabym dokąd pójść poszłam do activu i maca i już 2 dni muszę biedniej jeść :-(
no to kochana dołek zaraz Ci minie. My mamy dochodu łącznie około 2500,00 z czego rachunki około 1000,00, lekarstwa miesięcznie dla dzieci około 600,00, plus pieluchy, kaszki, jedzonko dla alergików do tego nieplanowane wydatki u lekarzy jak za tydzień kolejna recepta, do tego łazienka, korytarz, kuchnia nieogrzewana a w jednym pokoju jak jest tak jak dzisiaj mam 19 stopni jak przyjdą przymrozki będe mieć 10-14 stopni. Opał mi się kończy a nie mam skąd wziąć kasy bo wg MOPR-u przekraczamy dochód!!!!!!!!!!!!!! Mieszkamy w warunkach pożal się b................ wilgoć, grzyb, pleśń a nasz kraj nic w d............ Nas ma. ALE KOCHANA CO SIĘ MARTWIĆ NAJWAŻNIEJSZE ŻE DZIECI ZADOWOLONE UŚMIECHNIĘTE I KOCHAMY SIE WZAJEMNIE:tak::-D:-) A kochana zależy co u Ciebie jest biedniej jeść. moje dzieci mają zawsze wszystko co potrzeba i jak należy a my z M czasami o śniadanko żyjemy:-D BYLE DO PRZODU:-D

Nie martw sie najważniejsze że dziecko zdrowe:tak:

Do góry