reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Natuska drugi sposób na swędziawke (stosowałam to w ciąży z polecenia lekarza) to z 2-3 łyżki płatków zalać wodą i pogotować z 5 minut i taką zupke wlać do kąpieli.

Brzoskwinka i Asia albo zamiast kawy pyszny deser lodowy na jogurcie u Gryczana. Pyszota.

no 3 dni po naszej 3 rozcznicy aleś wyczaiła.
W ogole gratki niedlugo slubujecie macie juz miejsce?
W ogole moj Niko tkai drobny do Twojego :)) macie sporo zabkow my 4 i nic wiecej sie nie chce pokazac
tak jakos mi sie rzucilo :p... hahaha... gajnie, tez bym tak chciala blisko rocznicy ale w zime to slubu raczej brac nie bede :/.... takze zazdroszcze :)

Aniołku twój synek jest fajny :-D pocieszny, mam pyt czy ty się nazywasz Kalemba? Takiego maila napisałaś.
Tak Justyna Kalemba a czemu pytasz :)??

mamy juz wszytsko przygotowane , ruszamy w sobote ale to bedzie robic B i moj tata a ja z ekipa jade do mamy na weekend :p ale sie cisze to sobie posiedzimy po nocach i pogadamy :p bo jak chłopy są to breczą zawsze a tak...luz bluz i orzeszki :p

koza ja sobie nie wyobrazam zostawic ich w pokoju a samej siedziec w kuchni ;/ bo wiadomo ze w 5 minut nic nie zrobisz ;/ a tak nie dosc ze towarzystwo to jeszcze pomoc :p
to bezpiecznej drogi :)... uważajcie na siebie :)!!!

skąd ja to znam.. nami tj, mną i Adasiem teście wgl się nie interesują, jedynie jedna bratowa, której za bardzo nie lubiłam, ale jak widać w problemach tylko ona nami się zainteresowała..
moja tesciowa to tez ma tyle zainteresowania wnukiem co mozgu czyli nic.... :/... wogole nienawidze jej!!

Byłam rano z Damiankiem na powtórnym badaniu na tarczyce i w środe mam dzwonić do endokrynologa i wiecie że cholernie sie boje
010.gif
bo On i teraz ma tyle leków i jeszcze ma mu dojść? Ja wysiadam a On na brzuszek już ciągle narzeka
ojej, to oby te wyniki byly zafalszowane przez te sterydy!! Trzymam kciuki!!!

dj "ale gro" - odradzam , który na weselu mojej kuzynki się schlał i zagrał na koniec barkę --- haha no koments :)
nie no prosze, padlam!!! a swoja droga - chcialabym zwrotu pieniedzy od dj!!!!

wróciłam z pracy i jupi :-) mam wolny weekend i cały przyszły tydzień :-) musieli mi dać zaległy urlop :-)
no nalezalo ci sie - teraz odpoczniesz troszku :)!!!

chyba oszaleje ;/ Emilka od 2 tyg ma takpotworne te pliczki ;/ swedzi ją drapie i rany sie robia, juz wymiekam ;/ jak ja mam jej pomoc jak zadne maści nie działaja?? normalnie zal mi jej ;(
ja jutro wyjezdzam wiec troche odpoczne tylko B mnie wrobił i bede musiała do kochanych tesciów jechac :wściekła/y: tesciówa ma imieniy :wściekła/y: a moze któraś chetna na spotkanie z poczwarą??
kochana a skad te swedzace policzki?? Mze daj malej zyrtec mi zawsze pomagalo, a i kolezanka daje 10miesiecznemu synkowi bo ma alergie na kurz.
ja moja poczware mam pare blokow ode mnie, takze nie skorzystam :)!!!

aaa i dziekujemy badzio za komplementy, zwlaszcza Niko dziekuje P...
aktualnie wazy ok 11kg, ale jeszcze misiac temu bylam wstanie go do gory na wyprostowanych rekach podniesc a teraz juz nie daje rady...

Ostatnia edycja:
rikipa - to jest dopiero świństwo z ludzi strony babska wredne. ludzie potrafią dobić jeszcze ciężko pracującą matkę wychowującą dziecko świnie!!!

asia - no ładnie ale może się coś babsko nauczyło

poziomeczko - koleżanka mieszka gdzieś na głuszynie i mówiła że wiosna i latem jest tam pieknie i nigdy by się nie zamieniła tyle zieleni fajnie tam macie

Ja w kinie ostatnio byłam chyba ze 3 lata temu teraz sciagam z netu filmy bo ja wole filmy romanse komedie i takie tam a mój M woli Sci-fi, wojenne

Czytając o tych ciachach mniam zgłodniałam a mam takie parcie na słodkie że szok teraz jestem na etapie jedzenia Grześlów bez polewy mniam pycha

Ale kręgosłup mnie boli masakra już nie wiem co robic a tu jeszcze 2 mc umieram

natusia Niko tez ma skaze od samego poczatku...
karmisz piersia?? bo cos musi wywolywac te reakcje.... hmm??...
a zyrtec mozesz ze spokojem dac Malej nie powinno zaszkodzic, aczkolwiek moze skonsultuj to z lekarzem tak na wszelkie w:)...

edit. Marcia co do slubu to aktualnie stoje w martwym punkcie i czekam na pieniadze z zamiany mieszkania :).... w tym miesiacu sie przeprowadzamy juz nie moge sie doczekac :D!!!
wiec jak tylko kasa wplynie zdecyduje dokladnie co i gdzie z weselem i slubem.

Niko mi nie spi :/..

Ostatnia edycja:
reklama
SI NIE MÓW , ZE TY TEŻ STAD FAJNIE BY BYŁO :-):-)

Ze starołęki:-D mam niedaleko;-)

no własnie nie moge takimi jej smarowac :wściekła/y: tak sie podrapała ze wszytsko jest od krwi :wściekła/y:

na tuska a pediatra polecała już pimafucort tylko to steryd ? Jak mała miała kłopoty ze skórą to dermatolog poleciła krem cetaphil MD dermaprotector skóra malej się momentalnie poprawiła znikły suche placki może to pomoże ale też dostawała inne leki fenistil, ketotifen, wapno.
Popieram no i przy ranach też wydaje mi sie ze chociasz delikatny steryd do wygojenia powinien być, co do Cetaphilu na Damianka niedziała ale Natuś przyjmuje rewelacyjnie wiec może warto spróbować no i faktycznie lek jakis doustny może Zyrtec lekarz powinien zalecić?

dzięki :) smaruje jej hydrocortizonem, bepantenem, emolium, i innymi badziewiami ale po jakimś czasie jej skóra sie przyzwyczaja i jest klops :wściekła/y:
U Damianka na bephanten i emolium właśnie była taka reakcja że skóra się pogorszyła i pojawiły się rany, teraz wiem że musze czytać skład.
-D

A może kup najzwyklejszą HASCOBAZE i smaruj około 5-6 razy na dobe u Damianka działa super ale bardzo ciężko dostać bo nie w każdej aptece chcą sprzedać:wściekła/y: i polecam też LIPIKAR
D

Do góry