reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy druga blada kreska oznacza ciąże ?

agata194

Zaciekawiona BB
Cześć
Zrobiłam dzisiaj 3,4 dni przed miesiączka (chociaż są one często nieregularne) test ciążowy i wynik jest taki jak na zdjęciu. Dodam, ze jestem bardzo przeziębiona jeśli to może mieć wpływ na wynik. Pomożecie zinterpretować czy ta blada druga kreska może oznaczać ciąże ? Przyznam szczerze, ze cieszyłabym się bardzo :) Na betę pójdę w poniedziałek.

Załączniki

• IMG_6577.JPG
    IMG_6577.JPG
    541,9 KB · Wyświetleń: 5 099
reklama
reklama
Udało się :) już bardziej być pewna nie mogę :) dziewczyny kiedy powinnam pójść do lekarza? Czy póki co powinnam brać tylko kwas foliowy czy może też jakieś witaminy?
Pęcherzyk będzie widoczny powyżej 1000 Wiec musisz jeszcze chwile uzbroić się w cierpliwość. Zażywaj na razie tylko kwas foliowy. Często kobiety niepotrzebnie biorą witaminy, bo jest ich bardzo dużo w jedzeniu i nie trzeba sobie dokładać bez ustaleń lekarza :) Porobisz wyniki wtedy będziesz wiedzieć. Ja dla przykładu biorę tylko kwas foliowy :) No i gratulacje :) lipcowy termin :)

Dziewczyny, jak to się robi te dzieci? :p

Co do witamin to ja brałam wiesiołek do połowy cyklu, gdyby nie to że nie jest zalecany ciężarnym to powiem Wam ze fajna sprawa bo dużo energii daje; cynk z selenem bo pomaga w zagnieżdżeniu zarodka; kwas foliowy i magnez. Ale z tego co radzą koleżanki to jak już znajdę ten cień cienia drugiej kreski to kupić dobre witaminy dla ciężarnych żeby też nie łykać 7 tabletek na raz. Dieta dietą ale braki w witaminach zazwyczaj są spore.

Natalia idziesz dziś do tego lekarza mimo wszystko? Mam nadzieję że tak i dowiesz sie może skąd te plusy.
Przede mną teraz najgorszy tydzień czyli chciałoby się testować, a wiadomo że to bez sensu. :p
Tym razem choć nie mam żadnych objawów, które by mnie potem do mega rozczarowania mogły doprowadzić.

Dziewczyny, jak to się robi te dzieci? :p

Co do witamin to ja brałam wiesiołek do połowy cyklu, gdyby nie to że nie jest zalecany ciężarnym to powiem Wam ze fajna sprawa bo dużo energii daje; cynk z selenem bo pomaga w zagnieżdżeniu zarodka; kwas foliowy i magnez. Ale z tego co radzą koleżanki to jak już znajdę ten cień cienia drugiej kreski to kupić dobre witaminy dla ciężarnych żeby też nie łykać 7 tabletek na raz. Dieta dietą ale braki w witaminach zazwyczaj są spore.

Natalia idziesz dziś do tego lekarza mimo wszystko? Mam nadzieję że tak i dowiesz sie może skąd te plusy.
Przede mną teraz najgorszy tydzień czyli chciałoby się testować, a wiadomo że to bez sensu. :p
Tym razem choć nie mam żadnych objawów, które by mnie potem do mega rozczarowania mogły doprowadzić.
Właściwie tez się obawiałam, ze braki witamin będę miała spore, ale to akurat zalecenia lekarza. Po zobaczeniu wyników stwierdził, ze na prawdę nic więcej nie potrzebuje. Oczywiście co wizytę jest aktualizacja wyników i jak na razie Ok :) Dlatego lepiej nie brać jeśli lekarz nie zaleci.

Właściwie tez się obawiałam, ze braki witamin będę miała spore, ale to akurat zalecenia lekarza. Po zobaczeniu wyników stwierdził, ze na prawdę nic więcej nie potrzebuje. Oczywiście co wizytę jest aktualizacja wyników i jak na razie Ok :) Dlatego lepiej nie brać jeśli lekarz nie zaleci.

Jeśli już jesteś na etapie lekarza to pewnie, rób tak jak on każe, bo wie najlepiej :)
Ale zazwyczaj od testu lub chociażby planów do pierwszej wizyty chwila mija i jeśli się nie przekracza dawek to raczej nie zaszkodzą witaminy :)

reklama
Witam jestem tu nowa :) gratuluje wszystkim zafasolkowanym :) co do bladych kresek moge sie wypowiedziec...dodam ze ciazy nie planowalam..ostatnia miesiączka 22 września ale moje cykle rozregulowaly i nie pptrafilam okreslic kiedy przyjdzie okres w październiku...nie przydzedl wiec zrobilam testy.. I test 3.11 negatywny II test 4.11 negatywny...III test z 6.11 negatywny...mysle co jest grane ..umowilam się do ginekologa ..ale 8.11 zrobiłam kolejny test wyszedł niby pozytywny ale ta druga kreska bardzo blada...ledwo widoczna wręcz(przesyalam zdj)...wizytę miałam 9.11 pani ginekolog stwierdziła że być może to wczesna ciąża gdzieś może 2 tyg..macica powiększona ale nie jest jeszcze pewna..przepisala mi dupka 2x1 przez 7 dni...i zrobiła betę wynik był w ten sam dzień 26.5 co wskazuje na ciaze 13.11 czyli po 4 dniach wynik bety 182 ..wzroslo...wizyta na 21...ale od wczoraj man kremowo brazowy sluz i mam wizyte juz dzis 15...bardzo sie boje bo jedna ciaze stracilam w 5-6 tyg ..ciaza biochemiczna ale to przeszłość teraz musze myalec poztywnie ale bardzo ciezko mi to przychodzi..

Załączniki

• received_1479686222109535.jpeg
    received_1479686222109535.jpeg
    108 KB · Wyświetleń: 220
Do góry