Witajcie drogie mamy czy ciąża na usg może być młodsza? Ponad tydzień temu byłam u gina na pierwszym usg i potwierdzeniu ciąży. Lekarka potwierdziła ciąże z usg wynikało na 5,5 tc ponieważ pęcherzyk miał 10mm był też pęcherzyk żółtkowy jednak z moich obliczeń i monitora po wpisaniu danych wyszło że powinien to być 6 tc i 5 dzień czyli ciąża jest młodsza o około 9 dni lekarka powiedziała że to absolutnie normalne i takie rozjazdy czasowe zdarzają się nawet o 2 tygodnie tym bardziej że miesiączek nie mam co do dnia a jajeczkowanie miałam 5 dni później niż miało być jednak ja się zamartwiam od tej pory a w poniedziałek następne usg na którym powinno być widać już zarodek jednak ja panicznie się boję. Wynika że teraz jestem w 7 tc od 6 tc mam mdłości wymioty się zdarzyły,brak zupełny apetytu, nagłe odrzucenie od potraw które jadłam ze smakiem i całkowity odrzut od słodyczy do tego ból piersi i zwiększona ilość śluzu i ciągle zmęczenie ale czytałam historie kobiet które miały objawy a zarodka brak lub ciąża martwa. Drogie panie czy któraś z was miała taki rozjazd czasowy? Czy w poniedziałek powinien już być zarodek? Czy jeśli było ciałko żółte to znaczy że pęcherzyk nie może być pusty i musi pojawić się zarodek? wybaczcie moją panikę ale to moja pierwsza bardzo bardzo wyczekana ciąża więc fiksuje.