reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czwarte ciecie cesarskie.

no jestem...bronię tych co są najsłabsi mowiąc prawdę miedzy oczy potencjalnym oprawcom. Zostanę opluta ale co tam😉😙
Jedyną osobą, która tu na kogokolwiek pluje, jesteś Ty.
proszę zauważyć że 10 lat temu na tym forum nikt nie odważyłby się podsunąć temat przerwania ciąży w jakikolwiek sposób osobie w obawie przed 4 cc. Zepsucie moralne przebiło się przez warstwy chmór i dotknęlo satelity od jakiegoś czasu. W razie wątpliwosci proszę cofnąć się wtecz do poprzednich moich wypowiedzi. ja serdecznie dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego dla zbawienia twojej duszy😚
A skąd Ty wiesz, co się tu pisało 10 lat temu? Masz konto od wczoraj.

reklama
Prosze bardzo- fizyka kwantowa. 80 % fizyków z tego działu fizyki jest chrzescijaninami. Nasza czasoprzestrzeń zbudowana jest z linii które zmieniają się z czasteczek kwantowych właśnie w formie widma gdy człowiek akurat na nie patrzy. Co oznacza że są poddane czlowiekowi a czlowiek może na nie wpływać siłą woli czy intencją, na zmianę w ich postaci nawet na bardzo dużą odleglość(modlitwa?) Do tego wysnuwa się kolejna teoria superlinii. mówi że mamy więcej niż 4 wymiary. 5 to gałąź na osi czasu w której są określone; to co będziesz robiła, to co by się stalo w twoim życiu gdybys dokonala miliard innych wyborów.... i tak myśli Bóg..to jego wszechwiedza. Po za tym zbadano że po śmierci kwanty skupiające się jeszcze koło mózgu czlowieka jak podczas procesów życiowych a nastepnie unoszą się do , więc żyje nadal w innym wymiarze. Wg super linii jest ich 11. i są to pozamykane cząstki kwantowe jako niewidoczne dla oka portale z których tam przebywajace byty wpływają na poziomie kwantowym na pozostałe. Przenikają się. Co oznacza że istnieje świat duchowy. 10 wymiar jest super wymiarem w którym istnieje byt najdoskomalszy i w najwyższym stopniu wpływa na pozostale jakby podtrzymując je w istnieniu. I żaden z tych wymiarów nie może funkcjonowac choćby zabrakło chociaż jednego. Można sobie dopowiedzieć że tymi wymiarami może być piekło, niebo, czyściec w tym okręgi każdego z tych wymiarów.😊poczytaj proszę o tym..fajny temat

O A skąd wiadomo jak myśli Bóg? I że to jego wszechwiedza? Zgodził się na jakieś badanie, by porównać jego myślenie do fizyki kwantowej?
Bo ja słyszałam, że słowiański bóg płodności też tak myśli i ten kto w niego wierzy za aborcję nie idzie do piekła bo zabił człowieka, tylko dostaje kubek miodu przy bramach Valhalli ;)

Prosze bardzo- fizyka kwantowa. 80 % fizyków z tego działu fizyki jest chrzescijaninami. Nasza czasoprzestrzeń zbudowana jest z linii które zmieniają się z czasteczek kwantowych właśnie w formie widma gdy człowiek akurat na nie patrzy. Co oznacza że są poddane czlowiekowi a czlowiek może na nie wpływać siłą woli czy intencją, na zmianę w ich postaci nawet na bardzo dużą odleglość(modlitwa?) Do tego wysnuwa się kolejna teoria superlinii. mówi że mamy więcej niż 4 wymiary. 5 to gałąź na osi czasu w której są określone; to co będziesz robiła, to co by się stalo w twoim życiu gdybys dokonala miliard innych wyborów.... i tak myśli Bóg..to jego wszechwiedza. Po za tym zbadano że po śmierci kwanty skupiające się jeszcze koło mózgu czlowieka jak podczas procesów życiowych a nastepnie unoszą się do , więc żyje nadal w innym wymiarze. Wg super linii jest ich 11. i są to pozamykane cząstki kwantowe jako niewidoczne dla oka portale z których tam przebywajace byty wpływają na poziomie kwantowym na pozostałe. Przenikają się. Co oznacza że istnieje świat duchowy. 10 wymiar jest super wymiarem w którym istnieje byt najdoskomalszy i w najwyższym stopniu wpływa na pozostale jakby podtrzymując je w istnieniu. I żaden z tych wymiarów nie może funkcjonowac choćby zabrakło chociaż jednego. Można sobie dopowiedzieć że tymi wymiarami może być piekło, niebo, czyściec w tym okręgi każdego z tych wymiarów.😊poczytaj proszę o tym..fajny temat
no sorry ale pada w Twojej wypowiedzi ważne słowo - teoria. Wiec nadal nie są to żadne dowody tylko jakieś wypociny.

A poza tym nie wierzę, że można mieć tak wąski umysł a Ty jesteś pewnie jakimś trollem od Godek więc szkoda mi czasu na dalszą rozmowe, bo trolle to po prostu biedni, chorzy umysłowo ludzie. Życzę Ci dużo zdrowia i znalezienia odpowiedniego psychiatry:)

Poruszony temat dotyczący fizyki kwantowej i jej związku z duchowością jest fascynujący, ale warto zaznaczyć, że niektóre z tych idei, choć interesujące, mieszają naukowe teorie z filozoficznymi i religijnymi interpretacjami.

Fizyka kwantowa bada zachowania cząstek na najmniejszych skalach, a niektóre interpretacje sugerują, że obserwacja może wpływać na stan cząstki, co jednak jest bardziej związane z mechaniką kwantową niż świadomą intencją.

Teoria strun i koncepcja dodatkowych wymiarów również są częścią zaawansowanej fizyki teoretycznej, ale ich związek z duchowością, jak na przykład życie po śmierci, nie jest poparty konsensusem naukowym. Są to bardziej spekulacje, które mogą być inspirujące, ale nie należy ich traktować jako potwierdzonych naukowo faktów.

Warto podchodzić do tych zagadnień z otwartym umysłem, ale także z krytycznym podejściem, oddzielając to, co jest naukowo potwierdzone, od tego, co jest filozoficzną czy religijną interpretacją.

I jeszcze jedno - nie każda ciąża jest wynikiem obopólnej zgody. A wiara w Boga, przypomina nam, że 'nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni' (Mateusza 7:1). Dlatego powinniśmy skupić się na własnym życiu i decyzjach, zamiast osądzać wybory innych.

no sorry ale pada w Twojej wypowiedzi ważne słowo - teoria. Wiec nadal nie są to żadne dowody tylko jakieś wypociny.

A poza tym nie wierzę, że można mieć tak wąski umysł a Ty jesteś pewnie jakimś trollem od Godek więc szkoda mi czasu na dalszą rozmowe, bo trolle to po prostu biedni, chorzy umysłowo ludzie. Życzę Ci dużo zdrowia i znalezienia odpowiedniego psychiatry:)
Jednak jest to jedna z ważniejszych i poważniejszych dziedzin fizyki na ktorej opiera się wiedza o kosmosie. Gdyby nie ona nie było by nawet necika i tej jakże woedzodajnej płytki z ktorej korzystasz pisząc o mojej głupocie😊Wiedza o kosmosie, nowej genwracji statki kosmiczne a nawet sztuczna inteligencja. każdy z nas w porownaniu z Bogiem ma ograniczony umysł przez cielesność. Popatrz na zdolności poznawcze dzieci umysłowo chorych aż po IQ tak wysokie że wzbudza zdziwienie. Każdy z nas ma inne zdolności umysłowe. Jednak Bóg nie jest ograniczony ciałem aparat umysłowy jest doskonały. O tym mówi teoroa super linii w której 5 wymiar to taka makieta czasu na której jest nasza linia życia z licznymi rozgałęzieniami. Gdyby tylko wybrac inną drogę życiową niż obrałaś albo zrobic w danej minucie kilka kroków w inną stronę twoj los potoczył by się inaczej i weszlabyś w inne rozgałezienie takiej glównej linii. I wlasnie tak myśli Bóg. Bez względu co zrobisz, jaką drogę wybierzesz i tak Bóg zna twoją przyszlość bo jest wszechwiedzacy. Ty tego nie możesz wiedzieć, możesz opracować, zaplanować ale i tak nie będziesz jak naprawdę ci wyjdzie. To że myślę trochę inaczej nie znaczy że jestem upośledzona czy jakoś tam. Ja cię szanuję😉

O A skąd wiadomo jak myśli Bóg? I że to jego wszechwiedza? Zgodził się na jakieś badanie, by porównać jego myślenie do fizyki kwantowej?
Bo ja słyszałam, że słowiański bóg płodności też tak myśli i ten kto w niego wierzy za aborcję nie idzie do piekła bo zabił człowieka, tylko dostaje kubek miodu przy bramach Valhalli ;)
rzeczywiście zabawne😊Jak do takich badan i stwierdzeń doszło to z pewnościa na to się zgodził. Jest dużo badań nad śmiercią kliniczną i tego co się dzieje z kwantami wokół podobno dawno niepracującego mózgu. Otóż są i zachowują się podobnie jak przy życiu. Ludzie wspominają o niebie i Bogu którego widzieli i o tym co mówił. Wszystko zgadzalo się z tym co przekazuje Pismo Święte i tradycja kościoła. Są objawienia w Medjugorje gdzie widzący mieli wiwloletnie badania psychiatryczne u niewierzacego lekarza który potwierdza nadprzyrodzoność tego zjawiska. Liczne żywoty świętych i objawienia na tle historii wskazują na istnienie Boga. Egzorcyzmy...natomiast nie slyszalam aby były jakieś przekazy czy objawienia prorockie tego boga plodności. Być może ten kto slużył mu i zabijal swoje dzieci trafil zwyczajnie do piekła. A pieklo jest wieczne i straszne (objawienia fatimskie, Biblia, żywoty świętych, śmierć kliniczna i nawrócenia).
Natomiast kraje Europejskie powstaly i rozwinęly siw na wierze chrześcijańskiej. Troche strach co nas czeka bo coraz mniej osób wierzy i lamie nagminnie dekalog bo takie narody co kiedyś zlużyly innym bożkom zwyczajnie wyginely.

Poruszony temat dotyczący fizyki kwantowej i jej związku z duchowością jest fascynujący, ale warto zaznaczyć, że niektóre z tych idei, choć interesujące, mieszają naukowe teorie z filozoficznymi i religijnymi interpretacjami.

Fizyka kwantowa bada zachowania cząstek na najmniejszych skalach, a niektóre interpretacje sugerują, że obserwacja może wpływać na stan cząstki, co jednak jest bardziej związane z mechaniką kwantową niż świadomą intencją.

Teoria strun i koncepcja dodatkowych wymiarów również są częścią zaawansowanej fizyki teoretycznej, ale ich związek z duchowością, jak na przykład życie po śmierci, nie jest poparty konsensusem naukowym. Są to bardziej spekulacje, które mogą być inspirujące, ale nie należy ich traktować jako potwierdzonych naukowo faktów.

Warto podchodzić do tych zagadnień z otwartym umysłem, ale także z krytycznym podejściem, oddzielając to, co jest naukowo potwierdzone, od tego, co jest filozoficzną czy religijną interpretacją.

I jeszcze jedno - nie każda ciąża jest wynikiem obopólnej zgody. A wiara w Boga, przypomina nam, że 'nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni' (Mateusza 7:1). Dlatego powinniśmy skupić się na własnym życiu i decyzjach, zamiast osądzać wybory innych.

To dlaczego większa część fizyków kwantowych jest chrzescijaninami? Sami sugerują to co już napisałam. Rozumiem że są też ci co takiego zdania nie podzielają i to szanuję. Sama psychologia sugeruje odmawianie różańca jako pomoc w terapii. Co do mojego "osądzania" wolno mi jako katolikowi o ile sama trzymam się dekalogu naprowadzać ludzi. To są uczynki milosierne co do duszy, jak nie powiem to zaciągam cudze grzechy.
Weszlam tu tylko by poczytać jak kobitki znosiły 4 5 i więcej cesarek a doczytalam się propozycji łyknięcia tabletki poronnej i problem z glowy. Wiec powiedzialam prawdę że to zabojstwo i już

reklama
Do góry